10 dingen waar je je op kan verheugen voor je vakantie bij Casa Valle Erro in Piemonte

Het vakantieseizoen nadert met rasse schreden en gelet op het aantal aanvragen heeft iedereen in Nederland zin in vakantie in Italië!

Wij zijn vanaf Pasen open, 3 april hopen wij onze eerste gasten te kunnen verwelkomen. En waar kan je je dan op verheugen? Wat brengt een vakantie bij Casa Valle Erro in Piemonte? Wat voor dingen zijn er te doen en wat zijn de geheime tips.

Hieronder onze top 10 echte insider tips voor een perfecte vakantie bij Casa Valle Erro in Piemonte.

1. Genieten van de rust, ruimte, natuur en schone lucht

Piemonte is nog een heerlijk stukje authentiek Italië. Er is geen massa toerisme, het is een zeer landelijke regio met veel ruimte en rust. Een ideale regio voor een vakantie na een jaar corona stress. In onze omgeving is geen industrie dus de lucht is super schoon. Dat merk je echt! Casa Valle Erro ligt tussen de heuvels, aan de rivier de Erro in een bosrijke omgeving. Uitermate geschikt om tot rust te komen en weer op te laden voor de rest van het jaar.

2. Gezond eten, producten op “chilometro zero”

Een vakantie zonder goed eten en drinken is geen vakantie. En laat je nou daarvoor heel goed zitten met je vakantie in Piemonte! Naast de beste wijnen van de wereld, zoals de Barolo, is ook het eten in Piemonte onovertroffen. Vraag aan een Italiaan waar de keuken van Italië zijn origine vindt en hij zal Piemonte noemen. 2x in de week wordt er gekookt in ons buitenrestaurant door onze kok Gianluca met zijn vrouw Emanuela. De producten die zij gebruiken zijn “chilometro zero” met andere woorden, komen bij de boeren vandaan in onze directe omgeving. Ook de heerlijke etenswaren in de koelkast bij aankomst komen allemaal van onze buren. De wijn tijdens het eten komt bij onze lokale cantina vandaan. In een straal van een kilometer hebben we alle producten die we nodig hebben. Ongelofelijk maar waar.

3. Wandelen (met de hond) naar de rivier de Erro

Casa Valle Erro ligt 120m van de rivier de Erro. De rivier verandert per seizoen en leeft altijd. Het is een heerlijke plek om naar toe te wandelen, even op een steen te gaan zitten en je hoofd leeg te maken. De honden kunnen zich lekker uitleven en zwemmen. Het zijn de kleine dingen die je vakantie uniek maken. Want ja! honden zijn welkom bij ons. Daar lees je hier meer over.

Welke dingen kunnen we nog meer noemen om je op te verheugen tijdens je vakantie in Piemonte bij Casa Valle Erro?

4. Bezoek aan het stadje Acqui Terme

Acqui Terme is een mooi authentiek stadje 10km bij ons vandaan. Er is 2x in de week markt en er zijn talloze restaurantjes, barretjes en terrassen. Heerlijk om ’s ochtends een cappuccino te drinken of tegen de avond een aperitivo te nemen.

5. Yoga, shiatsu of een massage

Iedere week komen Tiziana en Gloria naar onze Casa om onze gasten lekker te verwennen met een massage, een shiatsu behandeling of een yogasessie.

6. Finse sauna en whirlpool

Het is niet nodig om ver weg te gaan voor een heerlijke ontspannen vakantie. Casa Valle Erro heeft een prachtige Finse sauna in een oude wijnkelder, voor iedereen boven de 14 gratis toegankelijk. En de whirlpool met “bubbels” is een dagelijkse happening voor jong en oud.

7. Wijnproeven

Een vakantie in Piemonte zonder een wijnproeverij is eigenlijk geen vakantie. Onze Casa ligt in de Monferrato en deze streek is beroemd om zijn Barbera. Wij kennen zeer veel kleinschalige wijnboeren en organiseren graag een wijnproeverij voor onze gasten!

8. Bezoek aan de streek de Langhe met de dorpen Alba, Barolo, La Morra en Barbaresco

Wie Piemonte zegt zegt Barolo. De Koning onder de rode wijnen. De rit naar de dorpjes Alba, Barolo, La Morra en Barbaresco is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige vergezichten. En dan is het eten en drinken ook nog fantastisch!

9. Uitzichtpunt Alice Bel Col

Vlakbij onze Casa ligt het piepkleine dorpje Alice Bel Col. Het uitzicht hier is fenomenaal. Overal wijnvelden en op de achtergrond de Franse, Italiaanse en Zwitserse Alpen. En aan de andere kant de Apennijnen.

10. Middellandse Zee

Vanaf Casa Valle Erro is het ongeveer een uurtje rijden naar de Middellandse Zee. De route ernaartoe is heel bijzonder omdat je eerst door de mooie heuvels van Piemonte rijdt, daarna door de bergen van de Apennijnen en tot slot zie je de palmbomen en de azuurblauwe Middellandse Zee. Ook het contrast tussen het super rustige Piemontese platteland en het mondaine leven aan de Mediterranee is bijzonder te noemen.

Kom naar Casa Valle Erro en beleef Piemonte! Stuur ons gerust een mail via:
info@EenWeekjeItalie.nl

Of

La Cantina:

3-10 t/m 10-10
10-10 t/m 17-10

B&B Il Cucinotto:

22-8 t/m 29-8

B&B La Cambusa:

5-9 t/m 12-9
19-9 t/m 26-9
26-9 t/m 3-10

La Cuccia:

3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10

La Stalla:

22-8 t/m 29-8
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

Il Gazebo:

18-7 t/m 25-7
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

La Cascina:

15-8 t/m 22-8

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!