Op vakantie met je hond bij Casa Valle Erro in Piëmonte

Heel vaak krijg ik de vraag of de hond mee mag op vakantie naar Casa Valle Erro. Het antwoord is JA. Wij zijn dol op honden en hebben er zelf ook 2. Duitse herder Inka van 8 en Duitse herder Yopie van 2. De enige “eis” die we stellen is dat de bezoekende hond het goed kan vinden met andere en onze honden.

Italië, het meest hond vriendelijke land dat er bestaat?

Naar onze mening is Italië echt één van de meest hond vriendelijke landen die er zijn. Dus vakantie met je hond in Italie is geen enkel probleem. Op vakantie in Piëmonte mag de hond mee naar een restaurant, mee de supermarkt in (soms is een muilkorf verplicht), mag hij in zee zwemmen en mag hij mee de markt over. Italianen willen altijd even contact met je als je in een stad of dorp loopt met je hond. Ze vragen of ze hem mogen aaien, soms zelfs als het een bijzonder ras is, of ze een foto mogen maken. Zelf hebben ze ook vaak een hond. In de winter hebben de kleine hondjes jasjes aan tegen de kou. Ze verzorgen ze echt als een familielid.

Op het platteland worden de honden vaak gebruikt als werkhond. Dus voor de waak, voor de jacht of voor de truffel. Aan de ketting mag niet in Italië. Een slipketting is ook verboden. De erven zijn altijd afgehekt en de honden lopen los op het erf of zitten in een grote kennel. Er bestaat geen lijst van verboden hondenrassen in Italië. De overheid beboet eigenaren van honden die de fout ingaan. De eigenaar moet daarna verplicht op cursus met de hond. Met andere woorden, de hond staat centraal.

Honden mee op vakantie naar Casa Valle Erro, waar moet ik aan denken?

Het maakt ons niets uit of er 1, 2 of meer honden meekomen op vakantie. Wij gaan er uiteraard vanuit dat de honden sociaal zijn, dat ze goed met andere honden kunnen en dat ze geen overlast veroorzaken voor andere gasten. We hebben ook 4 katten maar die zijn gewend aan honden en weten precies hoe ze met hen om moeten gaan. Onze vakantie appartementen zijn geschikt voor honden, er is ruimte voor een bench, er staat een schep voor de poep en er ligt wat lekkers op tafel. Rondom de vakantie appartementen is heel veel eigen ruimte voor de honden. Maar ze kunnen elkaar ook opzoeken op ons zeer ruime terrein en met elkaar spelen.

Zwemmen met je hond in de rivier of naar het strand tijdens je vakantie in Piemonte

Casa Valle Erro ligt 130m van de rivier de Erro. Het is heerlijk voor de honden om even lekker te zwemmen of af te koelen in de rivier. De omgeving van Casa Valle Erro leent zich er goed voor om te wandelen met de hond. Het gehele terrein van Casa Valle Erro is omheind, maar er zijn wel ontsnappingsplekken. En er loopt veel wild rond. Daar moet de hondeneigenaar rekening mee houden. Het zwembad is verboden terrein voor onze viervoeters.

Met je hond naar het strand is ook mogelijk. In Albisola, ongeveer een uurtje bij ons vandaan, is een echt hondenstrand. De strandtent die hierbij hoort heeft allerlei voorzieningen voor honden. Ze mogen ook in zee zwemmen, wel aangelijnd en met de eigenaar. Het is een bijzondere ervaring om lekker in de Middellandse Zee te zwemmen met je hond.

Uiteten met je hond op vakantie in Piëmonte

Alle restaurants die wij aanbevelen accepteren honden. Uiteraard mogen ze het restaurant niet op stelten zetten maar dat lijkt me normaal. Zelfs I Caffi met 1 Michelin ster staat honden toe. Bij binnenkomst krijgen ze direct iets te eten en komt er een bakje met water voor ze. Sara, eigenaresse van I Caffi heeft een Rifugio voor oude, gehandicapte en in de steek gelaten honden. In ons buitenrestaurant staat een fles waarin een donatie kan worden gedaan voor haar nobele werk.

Winkelen met je hond op vakantie in Piëmonte

Honden zijn ook toegestaan in de supermarkt en in winkels, zelfs bij de apotheek. In sommige supermarkten is een muilkorf verplicht. Dat wordt dan aangegeven middels een sticker op de deur.

Regels voor vakantie met je hond in Italië

Om Italië binnen te komen moet de hond een geldig vaccinatieboekje hebben en tevens gechipt zijn. Een enting tegen hondsdolheid is ook verplicht. Deze enting moet 3 weken oud zijn voordat de hond Italië binnenkomt.

In sommige supermarkten dient de hond een muilkorf te dragen. Het advies is om er eentje mee te nemen en altijd bij je te hebben. Onze honden hebben nog nooit een muilkorf gedragen en ook op straat zie je ze nooit.

Poepzakjes moet je ook bij je hebben als je in een dorp of stad loopt. Bij ons op Casa Valle Erro vragen wij alleen om de poep op te ruimen die eventueel in het grind ligt. Een schepje daarvoor staat bij het appartement.

Advies ten aanzien van de gezondheid van de hond op vakantie in Piëmonte

Wij adviseren altijd om een Scalibor band te kopen voor de hond. Deze band biedt bescherming tegen teken en vlooien maar ook tegen de ziekte Leismania. Deze ziekte wordt overgedragen door zandvliegjes en komt sinds kort ook in Piemonte voor.

Wij nodigen samen met Inka en Yopie iedere hondenbezitter uit om lekker met de hond een zorgeloze vakantie te beleven bij Casa Valle Erro in Piemonte. Er ligt wat lekkers op onze “amici a quattro zampe” te wachten!

La Cantina:

3-10 t/m 10-10
10-10 t/m 17-10

B&B Il Cucinotto:

22-8 t/m 29-8

B&B La Cambusa:

5-9 t/m 12-9
19-9 t/m 26-9
26-9 t/m 3-10

La Cuccia:

3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10

La Stalla:

22-8 t/m 29-8
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

Il Gazebo:

18-7 t/m 25-7
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

La Cascina:

15-8 t/m 22-8

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!