5 mooie plekken in Piëmonte

Piemonte heeft heel veel te bieden, mooie dorpjes, borgo’s, kastelen, steden,  prachtige diverse natuur en het beste eten en de beste wijnen van Italie.

Vanuit ons luxe vakantiehuis Casa Valle Erro zijn er in de directe omgeving vele mooie kleine stadjes en dorpjes te bezoeken. Ik noem er hier 5, er zijn er uiteraard veel meer.

Acqui Terme

Acqui Terme is een mooi historisch stadje met vele terrassen en goede restaurants. Op dinsdag- en vrijdagochtend (8-12 uur) is er markt. In het centrum bevindt zich de Bollente, een warmwaterbron van 79 graden. Ook heeft Acqui een Duomo (Dom) en diverse andere kerken die een bezoek waard zijn. De thermen (sauna’s) bevinden zich in het Grand Terme Hotel en in Hotel Regina en kunnen bezocht worden.

Mombaruzzo

Mombaruzzo staat bekend om zijn grappa, wijn en amarettikoekjes. Net buiten Mombaruzzo (Frazione Casalotto) ligt grappa fabriek “Berta”. Er zijn mogelijkheden voor een rondleiding in het Engels of Duits (laat ons even bellen van te voren). Na afloop krijgt u enkele grappa’s te proeven. Een echte aanrader. In het dorpje zelf kunt u de heerlijkste amarettikoekjes proeven en uiteraard kopen. Verder ligt aan de Via del Stazione wijnmakerij “I tre secoli”. Half juli vindt in het weekend “I percorsi del gusto” plaats. Een gastronomische wandeling omringd door eten, drinken en muziek.

Barolo, Barbaresco en La Morra

Onze provincie is Alessandria  en onze wijnstreek heet de Monferrato. De Monferrato is dé streek van de Dolcetto en de Barbera.  Als u vanaf onze Casa naar Nizza Monferrato rijdt komt u door een prachtig dal vol met Barbera druiven en pittoreske dorpjes. Als u uw route vervolgd naar Alba komt u in de wijnstreek van de Nebbiolo, de Langhe. Hier bevinden zich de dorpjes Barolo, Barbaresco en La Morra. In Barolo bevindt zich een museum over de wereldberoemde Nebbiolo druif. Ook kunt u hier proeven.

Alba

Alba is een prachtig klein stadje met een mooi historisch centrum. Alba ademt truffel en wel de witte truffel. Vooral in oktober staat dit dorp in het teken van het “witte goud”. In Alba is namelijk het najaar het ultieme feestseizoen. Alba heeft op de eerste zondag van oktober de Palio degli Asini die wordt voorafgegaan door een historische stoet. De negen wijken van de stad nemen het tegen elkaar op op ezels ipv paarden! Een waar spektakel. De palio valt samen met de Fiera internationale del Tartufo Bianco. Tijdens de Fiera Internazionale del Tartufo Bianco d’Alba worden er tal van activiteiten georganiseerd, voornamelijk met het witte goud in de hoofdrol. Dit jaar valt de Fiera van 5 oktober t/m 24 november.

Maar ook in de overige maanden van het jaar is mag een bezoek aan Alba niet ontbreken. Iedere zaterdagochtend bijvoorbeeld is er een grote lokale biologische markt.

Asti

Een andere mooie stad om te bezoeken is Asti. In Asti vindt de oudste palio (paardenrace) van Italie plaats in het eerste weekend van september. De palio wordt voorafgegaan door prachtige optochten waardoor je je weer in de Middeleeuwen waant. Het is een mooie historische stad met vele pleintjes en goede restaurants. De tweede en derde week staat Asti in het teken van wijn en eten. Het is dan de Douja d’Or, een groot wijnfestival. Door het hele centrum staan stands waar geproefd en gedronken kan worden.

Genoeg te doen dus in Piemonte! Boek een luxe vakantie appartement of vrijstaand huis bij Casa Valle Erro en ga Piemonte ontdekken!

Bekijk hier onze appartementen.

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!