ACTIVITEITEN IN PIËMONTE

In en rondom onze Casa zijn er genoeg vele leuke activiteiten in piëmonte te ondernemen. Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden:

wELLNESS

Naast actief bezig zijn zijn er uiteraard allerlei mogelijkheden om lekker te relaxen tijdens de vakantie. Maak gebruik van onze houtgestookte whirlpool met bubbels of ga lekker in onze Finse sauna. Ontspanning gegarandeerd!

Traditionele massage

Ontdek de ultieme ontspanning tijdens je luxe vakantie in het betoverende Piemonte, Italië, met de traditionele massages van onze eigen Gloria. Laat je zintuigen ontwaken en geniet van een onvergetelijke wellnesservaring, waarbij traditionele massagetechnieken worden gecombineerd met de schoonheid en rust van onze regio en casa.

Laat Gloria’s deskundige handen je leiden naar een staat van diepe rust, terwijl je de waan van de dag eventjes loslaat. Ontsnap aan de drukte en verwen jezelf met deze  ervaring, waarin de geest wordt gekalmeerd en het lichaam wordt verfrist. Daarna voel je je als herboren. 

e-bike

Aad van Opstal komt de elektrische fietsen bij onze Casa brengen. Na een korte introductie kunt u op weg met mooie routes vol tips met bezienswaardigheden en restaurantjes. Rij naar Nizza Monferrato, Alba of Asti en geniet van de mooie natuur en de steden.

Een Vespa kan worden gehuurd in Alba. www.piemonterent.com

yoga

Sanne is een creatieve yogadocent met veel interesse in het ontwikkelen van haar eigen bewustzijn en van haar leerlingen. In haar lessen werkt Sanne vanuit haar bewuste geest, groene hart, vrije geest, wetenschappelijk brein en liefdevolle ziel. Haar lessen zijn liefdevol, krachtig en stimulerend

De yoga die wordt gegeven is een actieve vorm waarin verschillende houdingen worden aangenomen op de beweging van je eigen ademhaling. Het is geïnspireerd op oude en moderne rituelen. Door fysieke beoefening kom je in balans, wordt je bewustzijn verder ontwikkeld, voel je je krachtig en meer flexibel. Begin je dag met een goed gevoel! Het enige wat je mee moet nemen is je goede humeur, makkelijke kleding, een handdoek en een flesje water. Sanne zorgt voor de yogamatjes

mountainbike en wandelen Olv een gids

Daarnaast is het ook mogelijk om wandel- en fietstochten te maken onder leiding van een gids. Beppe Rossi is geboren en getogen in Cartosio en kent derhalve alle wandel- en fietsroutes en de mooiste plekjes in de nabije omgeving. Het is mogelijk om de wandeling of fietstocht te combineren met een bezoek aan een kaasmakerij, wijn producent of boerderij. Beppe spreekt goed Engels. Het avontuur begint vanaf onze Casa!

Wijnproeverij

Piemonte staat garant voor de allerbeste wijnen van de wereld. In onze regio de Monferrato wordt met name Barbera verbouwd. In de direkte omgeving van onze Casa zijn er vele wijnboeren, die wij persoonlijk goed kennen, zij maken de beste Barbera’s die alleen hier te koop zijn. Wij maken graag een afspraak voor u!

truffel zoeken

Vanaf half oktober is het weer truffel tijd. Het “witte goud” wordt de witte truffel van Alba genoemd. In Alba is vanaf half oktober ieder weekend de internationale truffelmarkt. Het is mogelijk om onder leiding van een “trifolao” met zijn hond truffels te gaan zoeken. Het is prachtig om te zien hoe de hond en zijn baas samenwerken om het witte goud boven de grond te krijgen.

Golfen

Golfen kan op meerdere banen in de omgeving.
 
– Golf Club Villa Carolina (36 holes) www.golfclubvillacarolina.com)
– Golf Feudo Asti (18 holes) www.golffeudoasti.it
– Golf Club Biella La Betulla (18 holes) www.golfclubbiella.com
– Golf Club Monferrato (18 holes) www.golfclubmonferrato.it
– Golf Club La Serra Valenza (18 holes) www.golflaserra.it
– Golf Club Margara www.golfmargara.it