ACTIVITEITEN IN PIËMONTE

In en rondom onze Casa zijn er genoeg vele leuke activiteiten in piëmonte te ondernemen. Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden:

wELLNESS

Naast actief bezig zijn zijn er uiteraard allerlei mogelijkheden om lekker te relaxen tijdens de vakantie. Maak gebruik van onze houtgestookte whirlpool met bubbels of ga lekker in onze Finse sauna. Ontspanning gegarandeerd!

Traditionele massage

Laat je lekker verwennen door een heerlijke massage door onze gekwalificeerde masseuse Gloria 

e-bike

Aad van Opstal komt de elektrische fietsen bij onze Casa brengen. Na een korte introductie kunt u op weg met mooie routes vol tips met bezienswaardigheden en restaurantjes. Rij naar Nizza Monferrato, Alba of Asti en geniet van de mooie natuur en de steden.

Een Vespa kan worden gehuurd in Alba. www.piemonterent.com

mountainbike en wandelen Olv een gids

Daarnaast is het ook mogelijk om wandel- en fietstochten te maken onder leiding van een gids. Beppe Rossi is geboren en getogen in Cartosio en kent derhalve alle wandel- en fietsroutes en de mooiste plekjes in de nabije omgeving. Het is mogelijk om de wandeling of fietstocht te combineren met een bezoek aan een kaasmakerij, wijn producent of boerderij. Beppe spreekt goed Engels. Het avontuur begint vanaf onze Casa!

Wijnproeverij

Piemonte staat garant voor de allerbeste wijnen van de wereld. In onze regio de Monferrato wordt met name Barbera verbouwd. In de direkte omgeving van onze Casa zijn er vele wijnboeren, die wij persoonlijk goed kennen, zij maken de beste Barbera’s die alleen hier te koop zijn. Wij maken graag een afspraak voor u!

truffel zoeken

Vanaf half oktober is het weer truffel tijd. Het “witte goud” wordt de witte truffel van Alba genoemd. In Alba is vanaf half oktober ieder weekend de internationale truffelmarkt. Het is mogelijk om onder leiding van een “trifolao” met zijn hond truffels te gaan zoeken. Het is prachtig om te zien hoe de hond en zijn baas samenwerken om het witte goud boven de grond te krijgen.

Golfen

Golfen kan op meerdere banen in de omgeving.
 
– Golf Club Villa Carolina (36 holes) www.golfclubvillacarolina.com)
– Golf Feudo Asti (18 holes) www.golffeudoasti.it
– Golf Club Biella La Betulla (18 holes) www.golfclubbiella.com
– Golf Club Monferrato (18 holes) www.golfclubmonferrato.it
– Golf Club La Serra Valenza (18 holes) www.golflaserra.it
– Golf Club Margara www.golfmargara.it