Casa Valle Erro, een bijzonder plekje in Piemonte

Toen wij in 2005 op zoek gingen naar ons bijzondere plekje in Italie om ons leven een nieuwe invulling te geven viel alles op zijn plek in Piemonte.

We maakten een Giro d’Italia met een camper en Piemonte was onze eerste stop. We voelden ons er direct thuis. Prachtige natuur, rust, mooie steden en dorpen en niet onbelangrijk, heerlijk eten en drinken. Wat een bijzonder plekje!

Het verwezenlijken van onze droom in Piemonte

Uitgangspunt was het kopen van een oude wijnboerderij en die te verbouwen tot een kleinschalig luxe vakantie resort. Het moest een bijzondere plek worden waar iedereen zich direct thuis zou voelen. En waar je een heerlijke ontspannen vakantie zou kunnen vieren.

Casa Valle Erro, toen nog Casa Ciapulin genaamd, voelde direct goed aan. Het huis had een mooie binnenplaats en was geheel van natuursteen, precies wat we wilden. Ook lag het maar 120 meter bij rivier de Erro vandaan, voor ons echt heel belangrijk. Water leeft altijd en blijft bijzonder.

De eerste 5 jaar hebben we 3 4/5 persoonsappartementen gebouwd en een zwembad gemaakt. Op 3 juli 2010 ontvingen we de eerste gasten. En wat bleek? Ook zij vonden Casa Valle Erro direct een bijzonder plekje. Wat een voldoening gaf dat! Inmiddels komt zo’n 65% van onze gasten terug. Als dat niet bijzonder is?

Tussen 2010 en 2020 hebben we nog 2 vrijstaande 2-persoonsappartementen gebouwd, is er een sauna gekomen in een oude wijnkelder, hebben we een whirlpool gemaakt die altijd warm is, is er een overdekt yogapaviljoen bijgekomen en hebben we een fantastisch mooi buitenrestaurant met pizzaoven,bbq en professionele keuken gemaakt.

Wat maakt Casa Valle Erro echt een bijzonder plekje?

Onze aandacht ligt altijd bij onze gasten. We verzorgen het ontbijt, zorgen voor een opgestookte hottub, een warme sauna, een reservering bij een restaurant, eten 3x in de week mee met onze gasten, vertellen over ons avontuur, laten onze gasten genieten van yoga of een massage, maken afspraken bij wijnboeren voor een proeverij en, heel belangrijk, laten onze gasten lachen, genieten en ontspannen. Niets moet, alles mag als het maar met een lach is.

Bij aankomst is de koelkast gevuld met eitjes van Elisa, worst van Maria Teresa en kaas van Graziella. Ook staan er 2 flessen wijn klaar van Marco. Alle produkten die we gebruiken zijn “chilometro zero” dus direct bij de producent vandaan op nog geen kilometer afstand. Ook dat maakt Casa Valle Erro een bijzonder plekje.

Luxe appartementen met veel privacy

Alle appartementen hebben volledige privacy, veel buitenruimte en heel veel luxe. Wat ons altijd bijzonder trots maakt is dat we uitsluitend gewerkt hebben met natuurlijke en authentieke materialen. Dus natuursteen, oude terracotta vloeren, kastanjehout, oude dakpannen etc. Je zult bij ons geen voorzetwandjes tegenkomen! Gipsplaten zijn uit den boze.

De bouw van onze droom, ons bijzondere plekje, heeft meer dan 10 jaar geduurd en ging gepaard met bloed, zweet maar nooit met tranen. We hebben er iedere dag van genoten en vinden het geweldig dat zoveel gasten er zo enorm van genieten!

Ook toe aan een relaxte bijzondere vakantie omringd door luxe in Piemonte, stuur ons een mailtje!

La Cantina:

3-10 t/m 10-10
10-10 t/m 17-10

B&B Il Cucinotto:

22-8 t/m 29-8

B&B La Cambusa:

5-9 t/m 12-9
19-9 t/m 26-9
26-9 t/m 3-10

La Cuccia:

3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10

La Stalla:

22-8 t/m 29-8
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

Il Gazebo:

18-7 t/m 25-7
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

La Cascina:

15-8 t/m 22-8

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!