Vakantie recap - een verhaal van onze gasten

Vrijdag 11 juni, 10 uur in de avond. Na een drukke werkweek komen we in de avond laat terug van onze werkafspraken. Snel pakken we onze koffers, slapen wat uurtjes en dan is het zo ver: op naar bella italia. Uitgenodigd door Gerda en Jan Pieter, waar we inmiddels alweer ruim 2 jaar mee samenwerken om hun prachtige omgeving en casa te bewonderen en zelf datgene te ervaren wat we al meer dan 2 jaar wekelijks (soms wel dagelijks) ervaren middels geluid en beeld via de telefoon (thanks to het digitale tijdperk).

Na een lange rit vol met prachtige natuur en her en der een verkeerde afslag (hallo tolwegen..) komen we dan eindelijk aan in het prachtige Piëmonte. We kenden de streek eerder nog helemaal niet, dus we waren echt enorm benieuwd wat ons te wachten stond.

De casa

Eenmaal gearriveerd stonden Ger, JP (dat mag ik nu ook wel zeggen) en de hondjes ons op te wachten. Even snel wat gedronken en vervolgens gauw een rondje door en rondom de casa. Wat een rust en wat een mooie aanzichten! Ongeacht waar je ook staat op het terrein: overal is het uitzicht prachtig. Alles klopt met elkaar en vooral de combinatie van oude traditionele elementen, de italiaanse stijl en keuze qua materialen zorgt voor een luxe, gezellige, kleurrijke en unieke uitstraling. Dat geldt eveneens voor de (inrichting van de) appartementen en B&B kamers.

Aangezien ons werkleven 24/7 doorgaat hebben we dagelijks wel even onze laptops opengeslagen en enkele uurtjes gewerkt. Absoluut geen straf als je in deze omgeving zit en al helemaal niet als je weet dat je om 09:00 een heerlijk ontbijtje van Ger staat te wachten. Wederom zeer uitgebreid, perfect op elkaar afgestemd en van topkwaliteit. In de middag zijn we vaker bij de prachtige infinity pool gaan liggen, hebben we gebruik gemaakt van de sauna en de jacuzzi en geknuffeld met de honden en/of katten op het terrein. De ultieme luxe ontspanning.

Activiteiten en eetavonden

Het fijne van een vakantie bij Casa Valle Erro is dat je zelf precies kunt bepalen wat je wilt doen. Je hebt een basis van rust, ontspanning en luxe faciliteiten (ohja, de massage van Gloria is ook een echte aanrader trouwens!) maar op en om de casa is genoeg te doen. Wij hebben diverse wandeltochten gemaakt langs de rivier de erro waarna we de omliggende dorpjes bezocht hebben. Hier kun je kennismaken met de echte locals die jou als nederlander maar wat graag te woord staan, al is het met handen en voeten communicatie.

Verder zijn we echte sportliefheffers, dus ook dat mocht niet ontbreken. De temperatuur om te sporten is (zeker in het  begin van de ochtend) echt perfect, de natuur is enorm mooi en de bergen zijn hoog en stijl genoeg voor diverse soorten trainingen (hardlopen, wielrennen of yoga op het terrein en noem ze maar op).

In de avonden organiseren Gerda en JP drie keer per week een eetavond: de welkomstbarbecue op zaterdag, de italiaanse pizzaavond op dinsdag en de echte Piëmontese Cena op donderdag. De pizzaavond en de cena worden verzorgd door de huiskok Gianluca en zijn vrouw Emanuela. Allemaal echt italiaans en tot in de puntjes perfect verzorgd. Allerlei smakencombinaties (waar ik persoonlijk nooit aan zou denken) komen voorbij, dat in combinatie met de leuke dynamiek tussen de kok en zijn vrouw en Ger en JP die precies weten hoe de sfeer aan tafel houden, is de ervaring echt geweldig. Alles mengt; jong of oud, amsterdammer of limburger, met of zonder kinderen. Een ding weet ik zeker: Ger en JP zorgen altijd voor een topervaring (dat is me ook verteld trouwens).

De barbecue is perfect om de andere mensen die verblijven bij Casa Valle Erro te leren kennen op een informele manier onder het genot van overheerlijke hapjes en drankjes. Leuk, want zo weet je de dag erna gelijk met wie je allemaal te maken hebt (wanneer je bijvoorbeeld aan het zwembad ligt) en kun je lekker napraten over het eten van gisteren, ideaal dus!

Places to go

Tips en tricks voor je vakantie in Piëmonte hoef ik je niet te geven. Daar schrijft Gerda wekelijks blogs over en kun je hier vinden. Wat wij persoonlijk heel leuk vonden is Acqui Terme. Dat lag lekker dichtbij en is echt een leuk stadje. Vooral het pleintje rondom de warmwaterbron (zeker op vrijdagavond) was echt heel erg gezellig met livemuziek en wederom lekker eten (want ja, Italië he). Verder zijn wij nog een dag naar Turijn gegaan, even opnieuw het studentenleven ervaren in de parken bij de universiteit (wat we eigenlijk pas net een paar jaar achter ons hebben gelaten maar goed), heerlijke gegeten op de verschillende pleinen en geshopt door de mooie winkelstraten.

Als ik even niet wist waar we heen moesten of op zoek waren naar een restaurant, was ger altijd maar een appje van me vandaan. Echt heel erg fijn als je zoveel leuks hebt om naar toe te gaan maar het even juist daarom niet meer weet…

Al met al kijken we terug op een echte top week. Vol ontspanning, lekker eten, lieve mensen en mooie omgevingen. Ger en JP hebben echt een prachtige vakantieaccomodatie gebouwd met z’n tweeën (check vooral de fotoboeken in de buitenkeuken, je weet niet wat je ziet) en Piëmonte heeft ons echt verbaasd. Onze familie en vrienden zijn in ieder geval al om en dat is maar goed ook.

Ger en JP, nogmaals ons respect en waardering voor hetgene jullie daar opgebouwd hebben. Wij komen in ieder geval zeker nog eens terug!! En voor iedereen die dit leest en twijfelt om te boeken, niet twijfelen. Waarom? Bekijk de foto’s maar..

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!