Luxe faciliteiten bij Casa Valle Erro in Piemonte, heerlijke eetavonden verzorgd door Gianluca en Emanuela!

Tijdens de vakantie in luxe vakantie resort Casa Valle Erro kunnen onze gasten 3x per week aanschuiven voor een heerlijke maaltijd in ons splinternieuwe buiten restaurant! Als dat geen luxe faciliteit is!

Welkomst bbq bij Casa Valle Erro op zaterdag

Op zaterdag verzorgt JP de welkomst bbq met heerlijk piemontees vlees van de grill tezamen met diverse soorten groenten. Altijd fijn om de eerste avond bij aankomst direct aan te kunnen schuiven, iedereen te leren kennen en heerlijk te eten!

Onze superkok Gianluca en echtgenote Emanuela

De andere 2 eetavonden worden sinds 2 jaar verzorgt door onze kok Gianluca en zijn vrouw Emanuela. Ze hebben een eigen restaurant waar ze voornamelijk de pranzo verzorgen, het middageten. Daarom hebben ze ’s avonds tijd om bij ons te komen koken. En wat zijn we blij met hen! Deze blog is verder aan hun gewijd om ze te bedanken voor het seizoen 2020.

Pizza avond bij vakantie resort Casa Valle Erro verzorgd door Gianluca en Emanuela

Op dinsdag hebben we altijd onze legendarische pizza avond. Na de antipasti, een grote plank vol met heerlijke lokale vleeswaren en kaas, de rauwe salami maakt Gianluca zelf, volgen de pizza’s. Net zolang totdat onze gasten Gianluca smeken te stoppen. Want de pizza’s van Gianluca zijn niet zomaar pizza’s, het zijn culinaire hoogstandjes. Pizza met bagna cauda, pizza met truffel, pizza met funghi porcini. De één nog lekkerder dan de ander. Pizza met vijgen, met walnoten en gorgonzola, maar ook een “eenvoudige” pizza margarita, volgen elkaar op. Allemaal gebakken in onze prachtige hout gestookte pizza oven.

Piemontese cena bij luxe vakantieresort Casa Valle Erro verzorgd door Gianluca en Emanuela

Op donderdag kunnen onze gasten aanschuiven voor een overheerlijke Piemontese maaltijd. We beginnen met 2 antipasti, meestal 1 koud en 1 warm, gevolgd door een primo (pasta of risotto), daarna een secondo (van prachtig Piemontees vlees) en afgesloten met een heerlijke dolce.

Gianluca maakt iedere week een ander menu. Dus ook gasten die 2 weken blijven krijgen iedere keer een andere verrassing, net als wij! Dit geldt overigens ook voor de pizza’s.

De Piemontese cena bestaat altijd uit typische Piemontese gerechten. Zoals bijvoorbeeld carne cruda, rauw kalfsvlees, met funghi porcini of (witte) truffel als deze lekkernijen er zijn. Peperoni al bagna cauda, gegrilde paprika met een saus van ansjovis en heel veel knoflook. Als primo bijv. gevulde pasta (ravioli al plin) met ragu, of burro salvia (boter en salie). Risotto met kaas en walnoten of funghi porcini. Het vlees is meestal kalfsvlees maar ook varkensvlees of konijn komt langs. En de dolce is altijd fantastisch. Diverse Piemontese soorten, zoals panna cotta, bunet (chocolade pudding met amaretti) en creme caramel, komen voorbij.

En al deze lekkernijen worden uiteraard vergezeld door heerlijke witte (Cortese) en rode (Barbera) wijn van de gebroeders Malfatti uit Cartosio, zo’n 3 km bij ons vandaan.

Eten met produkten “chilometro zero”! Rechtstreeks van de producent op uw bord! Beter wordt het niet.

Grazie di cuore Gianluca e Emanuela!

Iedere eetavond wordt afgesloten met een luid applaus. En dat is geheel terecht. Daarom willen wij Gianluca en Emanuela op deze manier nogmaals heel erg bedanken voor hun tomeloze inzet, hun passie en hun drive om iedere week overheerlijke eetavonden te verzorgen. We moeten er niet aan denken wat we zonder hun zouden moeten!

Grazie di cuore Gianluca e Emanuela!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!