5 tips voor activiteiten om met kinderen te doen in Piëmonte

Vaak krijg ik de vraag of Casa Valle Erro geschikt is voor kinderen. En ik kan daar altijd volmondig ja op antwoorden. We hebben altijd kinderen van alle leeftijden bij ons te gast tijdens ons seizoen. We hebben stellen die eerst met z’n 2-en komen, daarna hun huwelijksreis bij ons vieren, dan met de eerste baby komen en vervolgens met de 2e baby. En die baby’s worden peuters, kleuters en tieners. We volgen ze van jaar tot jaar. Dat is enorm leuk en schept een band.

Ook hoor ik vaak van de ouders dat ze volgend jaar weer willen komen omdat de kinderen het zo naar hun zin hebben gehad.

Dus ja, Casa Valle Erro is zeker geschikt voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Er staat geen animatieteam klaar maar door de kleinschaligheid en de gezelligheid voelen kinderen zich altijd heel snel thuis bij ons. Ik hoor van hun ouders dat ze Casa Valle Erro beschrijven als zijnde hun huisje in Italië. Ook onze honden en katten zijn zeer gewild en gaan dagelijks tientallen keren op de foto.

Leukste activiteit voor kinderen bij Casa Valle Erro in Piemonte?

En wat vinden kinderen het leukste om te doen? Nou dat is eigenlijk maar 1 ding, dat is thuisblijven op Casa Valle Erro en de hele dag in het zwembad liggen. Zwembril en snorkel op, de wat oudere kinderen lekker op een ligbed in de zon, beetje spelen met een bal en relaxen op een luchtbed.

Maar er is uiteraard ook genoeg te doen buiten Casa Valle Erro. Dus als de ouders dan toch een dagje weg willen volgen hieronder 5 leuke tips om te doen met de kids.

Top 5 van leukste activiteiten voor kids in Piëmonte

  1. Dagje Torino met de kinderen

Turijn is sowieso een must om te bezoeken tijdens de vakantie bij Casa Valle Erro in Piemonte. Het is een ontzettend leuke en mooie stad waar veel te doen en te beleven valt. We kennen een gids die fietsen verhuurd en samen met het gezin Turijn gaat bekijken. Turijn is uitermate geschikt om te verkennen met de fiets omdat er weinig hoogteverschillen zijn. Voor de kleintjes zijn er kinderzitjes beschikbaar.

Turijn heeft daarnaast een prachtig Egyptisch museum. Echt een aanrader voor kinderen. Ook kan de oude Fiatfabriek bezocht worden. En wat dacht je van het voetbalstadion van Juventus! De Mole Antonelliana is een aanrader omdat je hier met een grote glazen lift naar boven gaat. Heel spannend en boven heb je een prachtig uitzicht over Torino.

Er zijn ook ondergrondse gangen in Turijn. Ga daarvoor naar het museum Pietro Micca. En neem het rode treintje naar de Basiliek Superga. Superleuk voor de kids maar zeker ook voor de ouders.

  1. Dagje kust met de kids

De kust is zo’n 40 km bij ons vandaan. Het eerste dorp is Albisola. Hier heb je diverse leuke stranden. Ook het dorpje zelf is leuk met goede restaurants en prachtige ijswinkels. Want zeg nou eerlijk, een vakantie in Italië zonder Italiaans ijs, dat gaat natuurlijk niet.

Mocht je verder langs de kust willen rijden dan is Noli een leuke plaats om te bezoeken. Het dorp is prachtig, het strand ook. Noli is nl. een van de mooiste dorpen van Italië. I borghi piu bella d’Italia.

  1. Ochtendje Acqui Terme met de kinderen naar de markt en daarna lekker lunchen!

Wil je niet zo ver en toch een leuke ochtend? Ga dan lekker naar de markt in Acqui, neem een cappuccino op één van de vele terrassen. Bezoek de Bollente en neem een pizza als lunch bij Il Vecchio Borgo of het nieuwe L’Oro di Napoli. En haal daarna een ijsje bij één van de mooie ijssalons. En ’s middags kunnen de kinderen weer lekker zwemmen bij Casa Valle Erro! Ouders blij, kinderen blij, iedereen blij.

  1. Elektrische fietsen huren, wandelen of mountainbiken met een gids samen met de kinderen

Aad van Opstal komt de fietsen bij Casa Valle Erro brengen. Route mee met een plek om lekker te lunchen tussen de middag. Voor de kleintjes zijn er kinderzitjes, voor de kinderen aparte kinderfietsen. Lekker een dag fietsen tussen de mooie heuvels van Piemonte! Dit kan ook met Beppe Rossi, hij is in de buurt geboren en kent alle paadjes. Hij spreekt goed Engels en past zijn parcours aan aan de kinderen.

  1. Paragliden en parachutespringen voor de wat oudere kinderen

Voor de wat grotere kinderen is dit echt geweldig. De tandemsprong vindt plaats vanaf een heuvel boven Casa Valle Erro. Je zweeft over Casa Valle Erro (waar iedereen staat te juichen) zo naar de andere kant van de rivier de Erro. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Hetzelfde bedrijf organiseert parachutesprongen vanaf het kleine vliegveld in Acqui Terme.

Activiteiten voor de kinderen in en rondom Casa Valle Erro

Zoals ik in het begin al zei, er is ook genoeg te doen voor de kinderen in en rondom Casa Valle Erro. Ten eerste zijn er in de vakanties altijd kinderen. Dus er worden vriendschappen gesloten, samen verstoppertje gespeeld, samen geknutseld, gekleurd en geplakt en samen gezwommen.

Naast onze prachtige infinity pool van 7x12m is er een whirlpool die dagelijks opgestookt wordt en hebben we ook een sauna (vanaf 14 jaar). De rivier de Erro is maar 120m bij Casa Valle Erro vandaan en is altijd leuk om in te spelen of om in te zwemmen. De eetavonden zijn uiteraard ook voor onze kleinere gasten en er wordt een speciaal menu gemaakt voor de kinderen mochten ze dat willen.

Al met al is er genoeg te doen voor alle kids tijdens een weekje Italië bij Casa Valle Erro!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!