En dan is oktober alweer voorbij..

En dan is de maand oktober ook alweer voorbij. Op 30 oktober hebben we onze laatste gasten van dit seizoen uitgezwaaid. Nu even rust voor ons tot de Kerst. Want dan zijn we zoals ieder jaar gewoon weer 2 weken open! En daarna beginnen we weer met de meivakantie vanaf 23 april. (voor beschikbaarheid zie lijstje onderaan)

Oktober was een prachtige maand met heel veel nieuwe maar zeker ook veel terugkomende gasten. En helemaal volgeboekt. Moesten we vorig jaar nog eerder stoppen omdat Italië weer op oranje werd gezet door Nederland, dit jaar mochten we de gehele maand draaien. En wat voor maand! Prachtig weer op een paar dagen na en bijna iedere week witte truffel eten op de Casa!

Genieten bij Casa Valle Erro in Piëmonte in oktober

Onze gasten genoten ook in oktober nog steeds van het zwembad, van de hottub die JP iedere dag lekker opstookte en van onze prachtige Finse sauna voor 2 personen. Ook buiten de Casa was er in oktober veel te beleven. Vanaf half oktober was de Fiera Internationale del Tartufo Bianco in Alba met ieder weekend vele activiteiten en zondag 16 oktober was dan eindelijk de Giro del Nizza. De Giro del Nizza is altijd in het vroege voorjaar, rond half april. Maar ook dit jaar door de Covid weer verschoven. Gelukkig kon het doorgaan op 17 oktober. Tijdens de Giro del Nizza openen zo’n 30 Nizza producenten (wijnboeren die de beste Barbera van de Monferrato maken) hun cantina’s voor een bezoek. Je mag hun wijnen proeven en iedere wijnboer serveerde er een eigen gerechtje bij. Het was een prachtige belevenis volgens onze gasten.

Bezoek aan wijnboeren en wijnproeven in oktober rondom Casa Valle Erro in Piëmonte

Een bezoek aan wijnboeren is trouwens in oktober altijd een feest want ze zijn net klaar met de oogst en hebben alle tijd voor je. Vele koppels en gezinnen zijn dan ook langs 1 of meerdere wijnboeren gegaan en hebben heerlijke Barbera’s gekocht.

Heerlijk eten en drinken in oktober in Piëmonte

En oktober is uiteraard dé maand van het eten en drinken in Piëmonte. Hoeveel reserveringen bij restaurants ik wel niet heb gemaakt voor onze gasten! En alleen maar gelukkige en tevreden gezichten. Oktober is tevens dé maand van de witte truffel. Een aantal malen heeft Gianluca hier op de Casa een menu geserveerd volledig met witte truffel. Wat een genot! Witte truffel is een natuurproduct en wordt niet altijd gevonden, dus we konden helaas niet alle weken onze gasten verwennen met witte truffel, maar als Gianluca witte truffel kon krijgen dan belde hij mij meteen. En zo hebben we toch 3x een Piemontese cena gehad op basis van witte truffel. Op en top genieten bij Casa Valle Erro!

Alle gasten van Casa Valle Erro in Piëmonte hartelijk dank voor jullie bezoek!

We kijken terug op een prachtig seizoen en willen al onze gasten heel hartelijk danken voor hun bezoek aan onze Casa. Ook willen we alle gasten die kaas, drop, winegums, pindakaas etc. etc. voor ons hebben meegebracht heel erg bedanken. We waarderen dit enorm en worden er altijd een beetje verlegen van hoe er aan ons gedacht wordt. Tot slot willen we iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het ondersteunen van Sara met haar Rifugio degli Invisibili, de opvang voor gehandicapte, thuisloze en oude honden. Zeer binnenkort zullen we laten weten hoeveel de opbrengst was. En ik kan al verklappen dat het een enorm bedrag is geworden!

Boekingen voor 2022 bij Casa Valle Erro in Piëmonte

Willen jullie volgend jaar ook komen genieten van een weekje Italië bij Casa Valle Erro? De boekingen voor 2022 stromen al binnen, dus wees er snel bij en mail naar info@EenWeekjeItalie.nl

In de meivakantie heb ik nog maar 1 week vrij van 30-4 t/m 7-5, dit betreft vrijstaand 2-persoonsappartement Il Gazebo. Maar de 2 weken na de meivakantie, dus van 7-5 t/m 21-5 heb ik nog voldoende beschikbaarheid. Kom lekker genieten van het prachtige voorjaar in Piëmonte!

Kijk hieronder voor de beschikbaarheid in april/mei bij Casa Valle Erro

30-4 t/m 7-5:
Il Gazebo (2 pers)

7-5 t/m 14-5:
La Cantina (4/6 pers)
B&B Il Cucinotto (2 pers)
La Rocca (2/3 pers)
La Cuccia (4/5 pers)
B&B La Cambusa (2 pers)
Il 1863 (2 pers)
La Stalla (2/4 pers)
Il Gazebo (2 pers)

14-5 t/m 21-5:
La Cantina (4/6 pers)
B&B Il Cucinotto (2 pers)
La Rocca (2/3 pers)
La Cuccia (4/5 pers)
B&B La Cambusa (2 pers)
Il 1863 (2 pers)
La Stalla (2/4 pers)
La Cascina (2 pers)

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!