Review van onze gasten | 'wij waren de eerste gasten in seizoen 2024'

Mei is onze favoriete maand. De natuur explodeert en kleurt groen in allerlei tinten. Omdat het dit jaar ook regelmatig regende hadden we al begin mei bermen en velden vol met klaprozen. Prachtig mooi om te zien. Daar word je vrolijk van! Mei is ook onze eerste volle maand met gasten en dat maakt de maand ook speciaal. Het is heerlijk om te zien dat er weer genoten wordt van alle faciliteiten op de Casa. Daar doe je het tenslotte voor! Want we moeten eerlijk zeggen dat we dit jaar in mei niet het allermooiste weer hadden. Maar de hottub stond iedere dag lekker aan, de sauna werd veel gebruikt en ook de eetavonden waren weer een groot succes. Want ook al heb je het gevoel dat je buiten zit te eten, door de heaters en de openhaard in ons buitenrestaurant blijft het wel aangenaam.

Op 7 mei startte de etappe van de Giro d’Italia in Acqui Terme. Een waar spektakel waar al onze gasten van hebben genoten. Acqui kleurde roze en de karavaan ging luid toeterend door het stadje. Wijzelf zijn aan de SP30 gaan staan en hebben het hele peloton voorbij zien komen. Een bijkomend voordeel van de Giro is dat er nu hele delen van de SP 30 opnieuw zijn geasfalteerd!

Een ander prachtig evenement in mei is Nizza è Barbera. Nizza is Barbera! In het stadje Nizza Monferrato presenteren ong. 60 wijnproducenten hun Barbera. Er mag uiteraard geproefd worden en zoals ieder jaar hebben we weer een aantal nieuwe wijnproducenten leren kennen. Een aantal gaan we komende winter weer met een bezoek vereren zodat ook in onze wijnkasten weer nieuwe pareltjes terecht komen.

Voordat we naar Nizza è Barbera gingen hebben we gegeten bij La Preja. La Preja zat eerst in Montabone maar is recent verhuisd naar Nizza. We kennen de eigenaren goed en vinden hun keuken top. Silvia komt uit de Monferrato en kent de Piemontese keuken en vooral de Piemontese wijnen zeer goed. Niccolo, haar man, komt uit Veneto en is de kok. Hij combineert recepten uit zijn eigen regio met die van Piemonte en dat levert verrassende gerechten op. Echt een aanrader voor pranzo en cena.

In het weekend van 19 mei is JP samen met één van onze vaste gasten naar Imola gereden om daar de GP van San Marino te gaan kijken. Wat hebben ze genoten en wat was het spannend. Onze Max won op het nippertje maar dat maakte het misschien nog wel mooier. JP en André zaten als enige Max fans op een verder rode Ferrari tribune. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop werden ze door hun buren gefeliciteerd met de overwinning. Misschien had het feit dat JP Italiaans spreekt er toch ook een beetje mee te maken….

En zo kwam er ook weer een einde aan deze prachtige maand. Veel beleefd, veel gedaan, veel gegeten en veel gedronken. Wat een prachtig leven hebben we toch hier in ons mooie Piëmonte!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!