Doorreistips voor je roadtrip in Noord Italië

Italië is en blijft een heel populair vakantieland. Dat merk ik inmiddels ook alweer aan het aantal aanvragen voor het seizoen 2024. Een aantal vragen die ik regelmatig krijg van potentiële gasten zijn:

  1. Wat is de handigste (minst file gevoelige) route naar Noord Italië/Piëmonte?
  2. We willen het graag in 2 dagen rijden, wat is een goede overnachtingsplek?
  3. We willen graag een roadtrip maken in Noord-Italië, wat is een mooie vervolgplek na Casa Valle Erro, of voorafgaand aan ons weekje Italië bij Casa Valle Erro?

 

Wat is de handigste (minst file gevoelige) roadtrip naar Noord-Italië/Piëmonte?

Steeds meer van onze gasten reizen via Frankrijk naar Casa Valle Erro in Piëmonte. Vanuit België is dit natuurlijk logisch, maar ook de Nederlanders hebben deze route ontdekt. De route is eigenlijk filevrij en dat maakt hem steeds populairder. Het is niet de kortste route, die is via Zwitserland. Maar de voordelen wegen goed op tegen de langere reistijd. De route gaat via Reims richting Dijon. Vanaf Dijon kan je via de MontBlanc tunnel de grens met Italië over of je neemt de A6 naar Lyon en gaat via de Frejus tunnel de Italiaanse grens over.

Overnachten in een hotel op doorreis naar Noord-Italië/Piëmonte

Als je op doorreis bent naar Noord-Italië vanuit Nederland of België zul je waarschijnlijk onderweg willen overnachten in een hotel, camping, B&B of bijvoorbeeld een pension richting je vakantieadres. Stel dat je vanaf Amsterdam naar Casa Valle Erro in Piëmonte wilt rijden, als eerste startpunt tijdens je rondreis. Dan moet je een afstand van zo’n 1200 kilometer overbruggen. Veel vinden dat te lang en willen graag een tussenstop maken tijdens de doorreis naar Piëmonte. Boek een accommodatie langs de snelweg. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn en ‘s ochtends kun je meteen weer de weg op. Een goede tussenstop zou bijvoorbeeld ergens in Duitsland, Frankrijk of Zwitserland zijn.

Op doorreis naar Piëmonte is de snelste route via Zwitserland. Hou er wel rekening mee dat overnachten in Zwitserland op doorreis naar Italië een stuk duurder is, dan een tussenstop in Duitsland of Italië. Goede hotels onderweg naar Noord-Italië via Zwitserland zijn bijv.

  • Holliday-Inn-Express in Baden-Baden, langs de A5 in Duitsland (ca. 550 km)
  • Gasthof Rosstle in de buurt van Freiburg in Zuid-Duitsland (ongeveer 6,5 uur rijden).
  • Devanti in Lavorgo net na de drukke Gotthardtunnel. Zo ben je de meeste files voorbij. (ca. 900 km)
  • Motel Gottardo Sud in Piotta, ook aan de Zuidkant van Gotthardtunnel (ongeveer 10 uur rijden).
  • Hotel Liberty in Bellinzona, gunstig geprijsd hotel.
  • Legoland Feriendorf, Gunzburg, Zuid-Duitsland, eigenlijk een must als je reist met kinderen!

 

Roadtrip door Noord-Italië, doorreis tips

De meeste van onze gasten gaan voorafgaand aan een weekje bij Casa Valle Erro, of aansluitend, nog verder Italië in. En waarom dan niet tijdens de roadtrip in Noord-Italië blijven? Vergeet de prachtige toeristische steden als Florence en Rome en ga op zoek naar de mooiste plekjes in het noorden van Italië. Noord-Italië bestaat uit acht prachtige regio’s die elk een eigen charme hebben en stuk voor stuk de moeite waard zijn om te ontdekken, Valle d’ Aosta, Piëmont, Ligurië, Lombardije, Emilia Romagna, Trentino-Alto Adige (Zuid-Tirol), Veneto en Friuli Venezia Guilia (Friuli-Julisch Venetië).

Bezoek steden als Verona en Padua (Padova), Venetie (Venezia), Ferrara, Ravenna, Faenza, Bologna, Modena, Parma, Genua (Genova), Turijn (Torino) en Milaan (Milano). Deze laatste 3 steden zijn overigens ook goed te bereiken vanuit ons luxe vakantieresort Casa Valle Erro in Piëmonte.

En dan heb ik het nog niet eens over de prachtige meren in Noord-Italië, zoals Lago Maggiore, Lago di Garda, Lago di Iseo, Lago di Como en Lago d’Orta. Ook allemaal zeker een bezoek waard!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!