December update

Al een paar keer heb ik laten vallen dat er weer van alles op stapel staat op de Casa. In deze nieuwsbrief zal ik weer een tipje van de sluier oplichten. Terwijl heel Italië zich opmaakte voor de feestdagen werd er in Casa Valle Erro namelijk heel hard gewerkt. JP heeft weer een groot winterproject. Hij gaat bij de appartementen La Cantina, La Stalla en La Cuccia nieuwe terrassen aanleggen. Deze terrassen worden gemaakt van hetzelfde hout als de vlonder rondom het zwembad. Half november is het hout gearriveerd. Maar eerst moest er nog heel veel graafwerk worden verricht.

Nieuwe terrassen voor La Cantina, La Cuccia en La Stalla

Om de terrassen allemaal horizontaal en waterpas te kunnen leggen is er een vlakke werkvloer nodig. Dus hij heeft eerst met de hand al het grind verplaatst en daarna met zijn kraan de grond afgegraven om later beton te kunnen storten. Alle grond, en dat was veel, zo’n 20 kuub, heeft hij met de kruiwagen afgevoerd.

Daarna heeft hij matten van betonijzer geplaatst en toen kon het mooiste werk beginnen, het betonstorten. Omdat het om enorme hoeveelheden ging hebben we een betonwagen met pomp en slang laten komen. Het terras voor La Stalla is vanaf de weg gevuld met beton en ook het terras voor La Cantina is op deze manier gedaan. We hadden een pomp met slang van 27 meter! Wat een spektakel. Het terras voor La Cuccia heeft hij met de hand gedaan want hier kan geen betonwagen komen. Wat een kerel is het toch!

Nieuwe portico voor La Cantina

Ondertussen heeft hij ook nog een portico aan de oostkant van La Cantina gemaakt. Het terras is nu half overdekt en halfvrij zodat onze gasten lekker kunnen genieten van de zon en schaduw. De BBQ staat nu onder de portico dus ook met regen kan er worden gebbqed. Samen hebben we de coppi, de dakpannen, er op gelegd. Het was weer heerlijk om samen zo’n grote klus te klaren.

Het beton van de terrassen moest 6 weken uitharden en dat kwam precies uit met de feestdagen. De tweede week van januari is hij weer verdergegaan met het leggen van het hout. Maar daarover later meer.

December, dé feestmaand, ook in Casa Valle Erro in Piëmonte

December is natuurlijk ook dé feestmaand. Dat is niet alleen in Nederland zo maar zeker ook in Italië. En hier beginnen we nog eerder, 8 december is al een nationale feestdag, La Festa dell’Immacolata. Hét startsein voor de feestdagen die er allemaal aankomen. Vanaf 8 december mag ook de Kerstboom naar binnen, dus dat hebben we hier op de Casa ook gedaan. En uiteraard de lichtjes binnen en buiten opgehangen. Wat een gezelligheid weer.

Met Kerst waren we voor de eerste keer sinds denk ik 30 jaar met z’n tweeën. Geen gasten, geen vrienden, niet eten bij de buren. Lekker met z’n 2. En ik moet zeggen, het is uitstekend bevallen. Het waren heerlijke dagen met uiteraard veel eten en drinken, maar ook lekker tijd voor elkaar en voor onze beestjes.

Maar vanaf 27 december was het gedaan met de rust. Onze beste vrienden uit Nederland kwamen aan om samen met ons Oud en Nieuw te vieren. En dat is goed gelukt. We hebben lekker bijgepraat, gegeten, gedronken en gefeest. Wat ons betreft konden we niet beter het nieuwe jaar ingaan.

Een nieuw jaar, nieuwe ronden, nieuwe kansen. We zeggen het makkelijk, maar het is waar. We gaan er dan ook dit jaar weer volop tegenaan. Met mooie nieuwe terrassen, met topappartementen, met een geweldig zwembad, hottub en sauna en supergezellige eetavonden. 2024 here we come!

We wensen iedereen een heel mooi en gezond 2024!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!