De piëmontese cena van Casa Valle Erro

Een vakantie bij Casa Valle Erro is eigenlijk ondenkbaar zonder onze geweldige eetavonden samen. 3x per week organiseren wij een gezamenlijk diner in ons buitenrestaurant. En wat kunnen onze gasten hiervan verwachten naast heel veel gezelligheid. In deze blog neem in jullie mee naar onze Piemontese cena.

Eten en drinken, onlosmakelijk verbonden met Italië en Piemonte

Als wij samenzijn met onze Italiaanse vrienden zitten we altijd te eten en gaat het gesprek 9 van de 10 keer ook over eten. Italianen hebben het altijd over eten! Het gaat over het kopen van de producten (waar heb je deze geweldige kaas vandaan) tot het bereiden van de gerechten (van wie heb je dit recept geleerd) tot het kritisch nuttigen van de heerlijke maaltijden. (Mijn nonna maakt deze saus toch net iets anders maar het smaakt geweldig). En wij houden ervan. Inmiddels zijn wij net zo erg. Als we zelf uiteten gaan dan analyseren wij ook alle gerechten.

Eten en drinken doe je in Italië dan ook het liefst met een grote groep familie of vrienden. Want samen eet je gewoon het gezelligst en het lekkerst. En laten we dat principe nou ook hooghouden op Casa Valle Erro! 3x in de week eten wij gezamenlijk met onze gasten in ons prachtige buitenrestaurant aan een lange houten tafel.

BBQ bij aankomst op zaterdag voor de vakantie bij luxe vakantieresort Casa Valle Erro in Piëmonte

Zaterdag bij aankomst begint direct de vakantie. Geen zorgen over eten, iedereen kan om 19.00 aanschuiven voor onze welkomstbbq. Deze BBQ verzorgen wij zelf, JP bakt en Ger zorgt voor de wijn en de gezelligheid. Wat is er nou fijner dan om elkaar direct te leren kennen onder het genot van heerlijk Piemontees vlees en Piemontese wijn. Vriendschappen worden al op deze avond gesloten en het is het begin van een heerlijke ontspannen vakantie week.

Pizza avond op dinsdag verzorgd door onze eigen kok Gianluca en Emanuela

De volgende gezamenlijke maaltijd is op dinsdag en bestaat uit geweldige pizza’s uit onze eigen hout gestookte pizzaoven. Deze keer zitten wij allebei aan tafel want het eten wordt verzorgd door onze kok en zijn vrouw Emanuela. Gianluca bakt de ene pizza na de andere en Emanuela serveert ze uit en legt uit wat er allemaal op zit. Gianluca maakt hele bijzondere pizza’s, onze gasten zijn altijd verrast wat er allemaal op tafel komt.

Piemontese cena op donderdag verzorgd door onze eigen kok Gianluca en Emanuela

Op donderdagavond komen we voor de derde keer bij elkaar om te genieten van de Piemontese cena. Cena is het Italiaanse woord voor diner. In Italië en dus ook in Piëmonte zijn er verschillende eetmomenten op een dag. We beginnen met ‘colazione’, het ontbijt wat bestaat uit een cappuccino en een brioche. Daarna komt de aperitivo rond een uur of 11-11.30. Dit is een veelal alcoholisch drankje voor de pranzo. De pranzo is de lunch, in Italië eigenlijk altijd warm en bestaande uit 3 gangen. Dus een primo, secondo en een dolce. Om 16.00 is het tijd voor een merenda. Een klein zoet tussendoortje eigenlijk merendeels alleen voor de kinderen. En om 18.00 volgt weer een aperitivo voorafgaand aan de cena, het diner.

De Piemontese cena bij Casa Valle Erro bestaat uit 4 gangen. We beginnen met 2 antipasti, voorgerechtjes. Meestal 1 koud en 1 warm. Daarna volgt de primo. De primo is pasta of risotto.  Veel van onze gasten weten het niet maar Piëmonte is één van de grootste risottoproducenten van de wereld. We eten dus veel risotto in Piëmonte. De primo wordt gevolgd door de secondo. De secondo is vlees met een contorno, een bijgerecht. Veelal groente van het seizoen. Het vlees is van onze echte witte Piemontese kalfjes en koeien maar we eten ook wel varkensvlees of geit. Ook dat hangt van het seizoen af. En het diner wordt afgesloten met een dolce, een dessert, zoals panna cotta of bunet. Allemaal echte Piemontese gerechten. Want we willen onze gasten heel graag de Piemontese keuken laten proeven. De Piemontese keuken die, zoals al onze Italiaanse vrienden zeggen, de allerbeste van de wereld is!

Kom naar Casa Valle Erro en schuif 3 maal per week aan voor een fantastische maaltijd en belevenis!

Kijk hier voor de mogelijkheden!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!