Casa Valle Erro update - Augustus 2022

Augustus is niet alleen dé vakantiemaand in Nederland, maar zeker ook in Italië. Op 15 augustus is het Ferragosto, een nationale feestdag. En dan is werkelijk iedereen, maar dan ook iedereen vrij en ligt het gehele openbare leven plat. Ferragosto zelf wordt gevierd met vrienden en familie met een BBQ. En daarna gaat iedereen op vakantie naar de bergen of naar zee. Eind augustus komt alles weer op gang en is de zomer voor de Italianen afgelopen. Voor de Nederlanders gelukkig niet, ook eind augustus en heel september zitten we volledig volgeboekt. En dat snap ik heel goed, want het is nog heerlijk weer en overal weer lekker rustig.

En wat gebeurde er allemaal in augustus?

Augustus was warm en droog. Onze rivier de Erro viel bijna droog. Heel veel vissen hebben het loodje gelegd. Zo weinig water hebben we zelden gezien. De wilde zwijnen liepen over ons terrein op zoek naar water! September begon gelukkig met regen, zodat we hopelijk dit water probleem achter de rug hebben.

De druivenoogsten begonnen dit jaar extreem vroeg. De druiven waren half augustus al klaar om geoogst te worden door de enorme hoeveelheid zonuren. Zo vroeg hebben wij het hier nog nooit gezien. Ik moet zeggen dat de wijnboeren niet al te pessimistisch zijn over de kwaliteit. Het suikergehalte is zeer goed, dus de wijn zal wel een hoog alcoholpercentage hebben. Of de kwaliteit voldoende is weten we over een aantal maanden zodra de eerste wijn op fles gaat. Wij zijn erg benieuwd!

24 augustus, de verjaardag van JP

Augustus is ook de maand van JP zijn verjaardag. Op 24 augustus werd hij 55, dus tijd voor een feestje! We begonnen in de ochtend met gebak. Gabriele Gaino, onze bakker had tompoucen gemaakt en die hebben we uitgedeeld aan onze gasten. ’s Avonds was het echte feest. Gianluca en Emanuela hadden een fantastisch warm en koud buffet verzorgd en alle gasten plus onze Italiaanse en Nederlandse vrienden werden verwelkomd met een heerlijk glas spumante van Domenico Serra. JP had prachtige costate (kalfsvlees) gehaald bij de slager en die hebben we lekker gegrild op de BBQ. Het was een zeer gezellig en geslaagd feestje en het bleef nog lang onrustig op de Casa!

Een nieuwe kat in Casa Valle Erro, Silvio is gearriveerd!

Maar het leukste nieuws in augustus was toch wel de komst van onze Silvio. Zoals jullie allemaal wellicht nog wel weten hebben we in mei onze kat Dodo in moeten laten slapen. En stiekem verwachtten we eigenlijk dat er wel weer een kat aan zou komen lopen. Dit is nl. met al onze katten gebeurd. Maar er gebeurde niets. Op een gegeven moment zag ik een post op FB waarin een zwart katje werd aangeboden. Ik zeg tegen JP, die is voor ons! Want Dodo was ook zwart. We hebben alle kleuren, Mario is rood, Mimi is gevlekt en Benito is grijs. Helaas was iemand me voor dus het feest ging niet door. Een dag later werd ik gebeld door onze buurman. Hij had een nestje met 3 katjes waaronder een zwarte. Ik ben direct in de auto gestapt om te gaan kijken. Helaas was het zwarte katje ziek. Hij zag er echt heel slecht uit. Zijn broertje en zusje daarentegen waren heel levendig maar grijs. Toch heb ik één van deze meegenomen, Silvio. En Silvio is echt een schatje. Ze is heel vrolijk en speels en ook heel sociaal. Ze zit graag op schoot. Dus is de familie weer uitgebreid. Casa Valle Erro heeft weer 4 katten en 2 honden.

Al met al was augustus weer een enerverende maand met veel mooie gebeurtenissen en heel veel tevreden gasten!

Voor degenen die ook nog een weekje Italië willen beleven bij Casa Valle Erro, ik heb nog een aantal mogelijkheden in oktober:

Laatste mogelijkheden oktober

15-10 t/m 22-10:
La Cuccia (4/5 pers)
Il 1863 (2 pers)

22-10 t/m 29-10:
La Stalla (2/4 pers)
La Cascina (2 pers)

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!