Het verhaal achter La Cuccia

Nadat ons eerste vakantie appartement La Cantina klaar was gingen we verder met La Cuccia. La Cuccia is vastgebouwd aan La Cantina. Tezamen zijn ze het oudste pand van de boerderij.

La Cuccia betekent de hondenmand en we hebben dit appartement zo genoemd omdat in dit gedeelte de konijnen en kippen woonden. Een soort warm nest voor de beestjes. De kooien stonden er nog. Ook hebben onze honden, Bella en Evi, de eerste maanden hier gewoond. Later sliepen ze bij ons in ons provisorische huisje boven de wijnmakerij.

Het dak van La Cuccia was al vervangen, dit hebben we in 1x gedaan samen met het dak van La Cantina. Maar we moesten weer uitgraven. Ook hier was de vereiste hoogte uiteraard 2.70m en dus moesten we weer de grond in. Gelukkig hadden we inmiddels een kraan gekocht, dus het graven ging veel makkelijker. Het afvoeren daarentegen bleef gewoon met kruiwagens. Arme Ger!

Ook zijn de plafonds eruit gehaald. Kruiwagens vol met puin hebben we weggewerkt. Maar hierdoor kregen we net als bij La Cantina een prachtig zicht op het nieuwe dak. De kastanjehouten balken en planken zijn echt een lust voor het oog en geven een heel ruimtelijk effect.

In La Cuccia lag een prachtige vloer van terracottategels. Alle tegels hebben we er uitgehaald en schoongemaakt om ze opnieuw te gebruiken. In de woonkeuken hangt nog steeds een plakkaat aan het plafond met het jaartal 1863. We hoeven dus  niet te gokken wanneer dit gedeelte aan het oude huis is vastgebouwd. Ook dit plakkaat hebben we uiteraard gerestaureerd en behouden.

Vakantie appartement La Cuccia heeft boven 2 luxe grote ruime slaapkamers gekregen met badkamer en suite. Eén kamer heeft ook nog eens een vrijstaand bad op pootjes. Het kan worden verhuurd voor een familie van  4 tot 5 personen. La Cuccia heeft 2 terrassen. Een aan de voorzijde met bbq en een aan de achterzijde wat uitkijkt op het zwembad. Een heerlijk comfortabel en gezellig vakantie appartement, voorzien van alle luxe.

La Cuccia heeft veel echte fans, mede door de 2 terrassen en het uitzicht op het zwembad.

Ook in het vroege voorjaar en in het late najaar is het goed vertoeven in vakantiewoning La Cuccia, zowel boven als beneden is het gehele appartement voorzien van vloerverwarming.

Dit luxe vakantie appartement in Piëmonte, La Cuccia is in oktober nog te boeken voor dit jaar:

3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!