Augustus update 2021

De maand augustus is voorbijgevlogen. En wat een heerlijke maand was het. Prachtig weer, de hele dag gezellige geluiden vanaf het zwembad, zwoele avonden. Het kon niet op. De corona stress die er nog wel was in juli was in augustus helemaal verdwenen. Al onze gasten genoten volop van het goede leven in ons Bella Italia.

Augustus was voor ons ook een beetje een feestmaand. We zijn heel vaak uiteten geweest en hebben weer mooie nieuwe restaurants gevonden die we kunnen toevoegen aan ons lijstje. La Preja bijvoorbeeld. Jaren achtereen kwamen we heel graag bij La Sosta in Montabone. Helaas ging het echtpaar dat het restaurant runde uit elkaar en werd het restaurant gesloten. En nu, eindelijk, na zeker 6 jaar gesloten te zijn geweest, is het overgenomen door een jong stel. Zij (Silvia) komt uit Canelli en is dus een echte Piemontese, hij (Nicolo) komt uit Veneto. En dat is dan ook precies de combinatie die je vindt op de menukaart. Erg verrassend vonden wij het.

Een ander restaurant dat zeker op ons lijstje komt is Villa Ottolenghi. Villa Ottolenghi ligt boven Acqui en heeft een adembenemend uitzicht over de wijnvelden en de Apennijnen. Naast dat de locatie prachtig is, is het eten ook heerlijk. Het restaurant gedeelte is recentelijk overgenomen door één van onze favoriete restaurants in Acqui, nl Il Nuovo Parisio. De kaart is overigens heel anders dan bij Il Nuovo Parisio. Serveert de laatste voornamelijk echte Piemontese gerechten, bij Villa Ottolenghi is het vooral vis wat de klok slaat. En daar zijn we gek op!

In augustus vonden wij zelfs de tijd om 2x naar het strand te gaan! Het moet niet gekker worden. Niet te lang natuurlijk, eerst de ontbijtjes en administratie afmaken, en rond 11 uur in de auto. Om 17 uur weer terug want de hondjes moeten ook weer eten. En ook aan de kust hebben we weer heerlijk gegeten. De eerste keer zijn we naar Albisola gereden. Hier hebben we gegeten bij La Rosa dei Venti (De Windroos). Een piep klein restaurantje waar de kokkin aan tafel kwam om te vertellen wat we gingen eten. Fantastisch! 3 antipasti, 1 met garnalen en sinaasappel, een soepje van inktvis met kikkererwten en gefrituurde ansjovisjes. Daarna trofie (pasta) met zeevruchten en tot slot een grigliata.  Daarna op zoek naar een strand met 2 bedjes en een parasol. Dat viel nog niet mee, want het was de week van Ferragosto. En dat betekent dat heel Italie op vakantie is naar de kust. Beetje dom van ons als echte Italianen. Maar het is gelukt en we hebben heerlijk gezwommen (Ger) en geslapen (JP).

De tweede keer zijn we naar Varazze gereden. Een prachtige badplaats. Iets chiquer dan Albisola. Ook de route ernaartoe is geweldig. Van de heuvels van Piëmonte, door de bergen en bossen naar de Middellandse Zee met palmbomen en strakblauw water. Hier hebben we gegeten bij Le Riviere. En dat was helemaal top. Kreeft en krab zo uit zee. We zaten tussen de Italiaanse families. Gelukkiger kan je ons niet maken. Daarna weer uitbuiken op het strand. We vonden Varazze echt heel erg mooi en gezellig. Daar ga je ons vaker zien.

En dan vergeet ik bijna nog de belangrijkste gebeurtenis in augustus! 24 augustus was JP jarig. En dat hebben we gevierd met onze gasten op dinsdag tijdens de pizza avond. We begonnen met een heerlijke bubbel, daarna de pizza’s en tot slot uiteraard een mooie taart. Samen hebben we zijn verjaardag gevierd met een pranzo bij Il Moncalvo. Met alweer vis. Angela had een prachtig verjaardag menu samengesteld. We kregen 4 antipasti, oesters, rauwe kabeljauw met kokos, rauwe zalm en langzaam gegaarde inktvisjes. Daarna pasta met kreeft. Uiteraard met heerlijke wijn uitgekozen door Filippo. Wat zijn we weer verwend.

Al met al was augustus een topmaand. Wat hebben we weer samen met onze gasten genoten van al het goede wat Piëmonte te bieden heeft.

Op naar september!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!