Wat gebeurde er allemaal bij Casa Valle Erro in Piëmonte in april 2024?

Zwemmen en vakantie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En bij Casa Valle Erro kan je heerlijk gebruik maken van ons prachtige infinitypool van 7×12 meter. Naast het zwembad staat onze hottub voor wel 8 personen. Ons zwembad is met mozaïek betegeld en dat voelt heerlijk zacht aan je voeten. Als de zon erop schijnt glinstert het water prachtig. Ik zeg altijd met trots, ons Swarovski zwembad. Het is echt een plaatje.

Zwemmen in de Middellandse Zee aan de Bloemenriviera

Maar mocht je in zee willen zwemmen dan is een dagje naar de Bloemen Riviera een must. De Middellandse Zee ligt op ong. een uur rijden vanaf onze Casa. De eerste badplaats die je tegenkomt is Albisola, hier is ook een hondenstrand. Dus als je met je viervoeter in zee wilt zwemmen dan kan je hier uitstekend terecht. Andere leuke badplaatsen zijn Celle Ligure, Varazze, Finale Ligure en Noli.

Onze rivier de Erro, 150m vanaf Casa Valle Erro in Piemonte

Naast ons zwembad en de Middellandse Zee zijn er ook vele riviertjes en meertjes waar je lekker kunt afkoelen. Casa Valle Erro ligt op 150m van rivier de Erro. Rivier de Erro heeft kristalhelder en schoon water en is beschermd natuurgebied. Ideaal voor honden die gek zijn op water. Mocht je zelf ook willen zwemmen in de Erro dan moet je bij San Secondo zijn. Dit prachtige stukje natuur ligt op een half uurtje wandelen van onze Casa. De rivier is hier omringd door hoge rotsen en het water loopt over verschillende plateaus. Echt de moeite waard.

Iets verderop, net even voorbij Cartosio, kan er ook gezwommen worden in de rivier de Erro. Als je auto’s geparkeerd ziet staan langs de weg dan is dat waarschijnlijk een goede zwemplek. De Erro is hier lekker diep zodat je zelfs van de rotsen kunt springen.

Lago dei Gulli in Parco Beigua

Vlakbij het dorp Sassello ligt Parco Naturale Regionale del Beigua. Het park dankt zijn naam aan de Monte (berg) Beigua. Parco Beigua is een Global Unesco Geopark. Het is een prachtig natuurgebied om te wandelen en te fietsen maar ook om te zwemmen. De locals noemen het Lago dei Gulli, maar het is niet echt een meertje, maar een verbreding in de rivier, wederom de Erro.

I laghetti di Pontinvrea

Pontinvrea is iets verder rijden, zo’n driekwartier, en hier bevinden zich de Laghetti di Pontinvrea. Kleine meertjes midden in de natuur. Een oase van rust en schoonheid.

Lago d’Osiglia

En als laatste noem ik Lago d’Osiglia. Dit is een stuwmeer gebouwd tussen 1937 en 1939. Lago d’Osiglia ligt in de Bormida vallei in de provincie Savona. Het is maar 63 km vanaf Casa Valle Erro maar je doet er al gauw een kleine 1,5 uur over. Echt iets voor een dagtrip dus. Er is een strandje waar je ook waterfietsen en kajaks kunt huren in de zomermaanden. Lekker eten doe je bij Trattoria C’era una volta in het middeleeuwse dorpje Osiglia.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!