Vanaf vandaag, maandag 26 april is Piemonte weer GEEL!

Vanaf maandag 26 april is Piemonte weer GEEL. Geweldig nieuws voor ons en onze gasten!

Landelijk ligt het reproductiegetal al een tijdje rond de 0,81 en in Piemonte is het zelfs nog beter, 0,66. En daarmee zijn we de beste regio van Italie samen met Friuli Venezia Giulia (0,61).

Piemonte kan weer veilig open!

Wat betekent dit in de praktijk voor ons en onze gasten bij Casa Valle Erro?

Opening horeca

Vanaf 26 april mag de horeca in Piemonte weer open voor pranzo en cena. Het betreft alleen buiten dus op terras. Gelukkig is het hier bijna altijd mooi weer! De avondklok blijft (22.00 tot 5.00) dus voor het avondeten buiten de deur moeten we iets eerder beginnen.

Restaurants in hotels en resorts zoals Casa Valle Erro mogen gewoon open en hebben niet te maken met de avondklok, dus onze eetavonden, zoals de grigliata op zaterdag, de pizza avond op dinsdag en de Piemontese cena op donderdag staan zoals altijd op het programma. Onze kok Gianluca en zijn vrouw Emanuela kunnen niet wachen om te beginnen!

Vanaf 1 juni mogen de restaurants ook binnen open, vooralsnog alleen voor de pranzo.

De restaurants langs de autostrada’s blijven ook gewoon open. Dus tijdens de reis hiernaartoe kan er gewoon een broodje, een heerlijke cappuccino of iets anders lekkers gegeten worden.

Reizen tussen regio’s

Vanaf 26-4 mag er weer gereisd worden tussen de gele regio’s. Dus een dagje Bloemenriviera met hoofdstad Genua en andere mooie steden zoals Savona is weer mogelijk. Ook zijn de stranden aan de Ligurische kust weer open vanaf 15 mei.

Opening winkels en winkelcentra/bezoek aan een wijnboer

Alle winkels zijn op dit moment al open. Grote winkelcentra waren in het weekend gesloten. Dit verandert per 15 mei. Dan mogen shoppingmalls zoals Serravalle Scrivia ook weer open in het weekend.

Een ander zeer belangrijk onderdeel van de vakantie bij Casa Valle Erro in Piemonte is een bezoek aan een wijnboer. Dit is geen enkel probleem. Ze verwelkomen jullie graag!

Waar moeten onze gasten rekening mee houden als ze van een weekje Italie komen genieten bij Casa Valle Erro?

De Italiaanse overheid vraagt een negatieve test, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je al Covid gehad hebt, om Italie binnen te komen.

Het dragen van mondkapjes blijft verplicht voor binnen in de winkel en het restaurant tot je aan je tafel zit. Ook buiten wanneer er meer dan 2 personen in je directe omgeving zijn. In de praktijk heeft iedereen een mondkapje op buiten. Ook dient er een meter afstand te worden gehouden.

Op resort Casa Valle Erro hoeft niemand een mondkapje te dragen. Ons terrein is zo ruim en groot dat het afstand bewaren niet moeilijk is. Rondom het zwembad staan de bedjes ver genoeg uit elkaar. Iedereen heeft een zeer ruim appartement met veel privacy. Het appartement is voor aankomst grondig schoongemaakt. Ook is ons buitenrestaurant lekker groot en wordt er gegeten in de buitenlucht.

Niets staat een fijne vakantie bij Casa Valle Erro meer in de weg!

Op 1 mei starten we met ons seizoen 2021. Er zijn nog mogelijkheden in mei, kijk gauw op onze beschikbaarheidslijst en kom genieten van een heerlijk weekje Piemonte bij Casa Valle Erro!

Zien we je snel?!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!