Internationale vrouwendag, La Festa della Donna

Als je in Nederland het woord “Internationale vrouwendag” hoort denk je al snel aan geiten wollen sokken “rode” vrouwen die bij elkaar komen om te praten over emancipatie. En dat is niet zo gek want Internationale vrouwendag is ontstaan in 1911 doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, met name op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht.

Hier in Italie is 8 maart, Festa della Donna. Een echt feest voor alle vrouwen. Moeders en dochters, tantes en nichten, buurmeisjes en buurvrouwen, oma’s en kleindochters, hartsvriendinnen, iedereen denkt op 8 maart aan elkaar. En geeft elkaar een bosje mimosa. Mimosa is een plant met mooie gele bloementjes die al bloeit in het begin van maart. Het is het symbool in Italie voor de Dag van de Vrouw sinds het einde van de 2e wereldoorlog.

En denk niet dat de mannen hier onderuit komen. Van alle echtgenoten worden verwacht een bosje mimosa mee naar huis te nemen op 8 maart. Ik heb voor de zekerheid alvast maar een plant gekocht en geplant in de tuin bij Casa Valle Erro.

Op 8 maart worden alle Italiaanse vrouwen in het zonnetje gezet!

Zo jammer dat ik dit jaar niet uit eten kan samen met mijn Italiaanse vriendinnen. Normaal gesproken doen we dit altijd en ligt er ook in het restaurant een bosje mimosa te wachten op ons. Maar mijn mailbox en whatsapp stroomden vanmorgen vol met berichtjes met “Buona Festa della Donna”. Fijn toch, om zo even aan je beste vriendin, zus, nicht, buurvrouw, tante, oma en moeder te denken!

Auguri a tutte le donne!

 

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!