De herfst in aantocht..

Het is pas net september.. maar stiekem kijken we al reikhalzend uit naar oktober. Oktober is dé maand van het eten en drinken in Piëmonte. Is september de maand van de druivenoogst, oktober is de verwenmaand.

Oktober is de maand van de funghi porcini en de tartufo bianco, van de zware rode wijnen gemaakt van de nebbiolo en de barbera druiven. Van de flan met gesmolten kaas tot de hertenbiefstukjes en stoofpotjes van wildzwijn. Wat een heerlijkheden allemaal!

Voor alle foodies is oktober dé maand om Piëmonte te bezoeken!

Witte truffel en Alba, de Fiera Internazionale Tartufo Bianco d’Alba

Ieder jaar van de eerste week van oktober tot begin december vindt in Alba het feest rondom de witte truffel plaats. Alba ademt in deze periode witte truffel. Er is een grote internationale truffelmarkt waar de truffeljagers (trifulau) hun in de vroege ochtend gevonden truffels te koop aanbieden. Deze truffels gaan de hele wereld over, we hebben ze zelf zien liggen in Eataly in New York! En een prijs, pfffffff.

Rondom deze truffelmarkt worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zoals bijv. wijnproeverijen waarbij je aan de hand van een oenoloog of sommelier de prachtige wijnen van de Monferrato en de Langhe leert kennen.  In Alba zelf vindt AlbaQualita plaats, een fantastische streekmarkt waar je heerlijke lokale producten kunt kopen en uiteraard eten.

Verder zijn er kookdemonstraties met truffel, er zijn Middeleeuwse optochten, vaandelzwaaiers, muziek en op de eerste zondag van oktober is er een heuse palio, niet op paarden maar met ezels! Op de zaterdagavond voor de palio wordt door meer dan 400 acteurs belangrijke middeleeuwse gebeurtenissen rondom Alba en de streek de Langhe uitgebeeld. Echt een belevenis!

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober kan je deelnemen aan een echt Middeleeuws bacchanaal. Eten en drinken op de manier van de Middeleeuwen. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om kookcursussen te volgen en alle restaurants bieden geweldige diners met truffel aan.

Kaartjes kopen is een must en kan via deze site:

www.fieradeltartufo.org

Witte truffel eten bij Casa Valle Erro in de maand oktober

Tweemaal in de week komen Gianluca en Emanuela bij ons koken. Op dinsdag bakken ze prachtige pizza’s in onze op hout gestookte oven en op donderdag worden we getrakteerd op een heerlijke Piemontese cena. En uiteraard mag in oktober de witte truffel niet ontbreken! Als er witte truffel is dan kookt Gianluca de sterren van de hemel met witte truffel. Voor een kleine extra bijdrage per gang kunnen onze gasten genieten van het witte goud. Een belevenis die niemand zal vergeten!

Wijnproeven in de nabijheid van Casa Valle Erro in de maand oktober

Oktober is ook de maand van de zwaardere rode wijnen. De avonden worden korter en kouder, de openhaard in ons buitenrestaurant gaat aan, wat is er dan lekkerder dan een mooi glas rode wijn. Tijdens de Piemontese cena serveren wij een heerlijke stevige Barbera. In onze wijnkasten bevinden zich tientallen andere mooie Piemontese rode wijnen tegen inkoopsprijzen. Al deze wijnproducenten kennen wij persoonlijk en we sturen onze gasten graag naar hen toe voor een proeverij. Want in oktober hebben de wijnboeren ook weer tijd voor degustaties. In september vindt de druivenoogst plaats, in oktober gaan we lekker proeven!

Finse sauna en hottub bij luxe vakantieresort Casa valle Erro in Piemonte

Naast eten en drinken is oktober ook een uitgelezen maand om te relaxen in de sauna en de hottub. We hebben een prachtige Finse sauna in een oude wijnkelder en de hottub wordt dagelijks op hout opgestookt tot een graad of 38/40. En na de sauna onder het ijskoude water van de emmer of in ons verwarmde zwembad! Eventueel gevolgd door een heerlijke massage door Gloria. Zij komt aan huis om onze gasten op en top te verwennen!

Restaurants in de nabijheid van Casa Valle Erro in Piëmonte

Al onze appartementen hebben een volledig uitgeruste keuken. Maar wie niet wil koken kan bij tientallen goede restaurants in de directe omgeving van Casa Valle Erro terecht. In de maand oktober is er overal witte truffel te krijgen. Mits er uiteraard witte truffel gevonden wordt. Het is en blijft een natuurproduct. Wij reserveren graag!

In oktober moet je gewoon in Piëmonte zijn! Klik hier voor de laatste beschikbaarheid.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!