Casa Valle Erro update november

November, tja, wat moeten we zeggen over november… Een lange mistige, regenachtige maand. Maar ook onze eerste maand zonder gasten. November roept dus tegenstrijdige gevoelens op. Heerlijk omdat we na een lang seizoen weer lekker samen op het terrein zijn en altijd weer aan een nieuw project beginnen. Maar ook chagrijnig omdat het bijna de hele maand mistig of regenachtig is, een beetje Hollands weer zeggen we altijd.

Onze gasten vragen ons altijd hoelang ons seizoen is. Als wij zeggen dat we eind oktober sluiten omdat we én altijd een verbouwing hebben én onderhoud hebben te doen, is de volgende vraag, maar november en december dan? Ons antwoord is dat november gewoon geen fijne maand is om op vakantie te gaan naar Piëmonte. Het is een mistige, natte maand, vaak hebben we de eerste sneeuw in november. Het is koud en vochtig, echt geen goede ingrediënten voor een fijne vakantie in Italië. December gaan we weer open, met de feestdagen staan we weer klaar om gasten te ontvangen. Dit jaar vanaf 23 december tot en met 7 januari. December is een feestmaand, ook in Casa Valle Erro!

Op zaterdag 29 oktober reden de laatste 5 auto’s de poort uit. Volle bezetting tot en met de laatste week, het seizoen 2022 was echt fantastisch. Maar ook op deze laatste zaterdag zijn alle appartementen schoongemaakt én zijn wij verhuisd naar La Cantina voor ons winterseizoen.

Maandag 1 november reed een vrachtwagen vol met hout het terrein op. Hout voor ons nieuwste project, het vervangen van de vlonder rondom het zwembad. Na 15 jaar was de vlonder echt aan vervanging toe. JP is in het zomerseizoen in 2 dagen heen en weer naar Nederland gereden om hout in te kopen. Kan dat niet hier vragen jullie je waarschijnlijk af, nou niet voor de kwaliteit en prijs die we in Nederland krijgen. Helaas was JP de eerste week van onze gastvrije periode ziek en hebben we alleen maar geslapen. Maar dat was ook nodig, dus uitgerust begonnen we week 2, dus vanaf 8 november met het slopen van het oude terras. Man man, wat een puinhoop weer. Maar na 4 dagen was alles gesloopt en schoongemaakt. Het leggen van de balkjes waarop de planken komen kon beginnen. Deze klus, alles moet waterpas en op een bestaande vloer worden bevestigd, dus veel sloopwerk, heeft 3 weken geduurd. Maar nu ligt er een strakke ondervloer! In december gaan we de planken leggen. Voor de Kerst moet het terras natuurlijk klaar!

Tussendoor heb ik de appartementen versierd met lichtjes. Ook zetten we overal een echte kerstboom, mooi opgetuigd voor een heerlijke sfeer tijdens de feestdagen. Daar ben ik, Ger, eigenlijk heel november wel mee zoet. Ook het terrein wordt versierd, dus dat zijn heel veel lichtjes en dus veel werk.

Al met al moet ik eerlijk zeggen dat november 2022 ons niet teleurgesteld heeft. Het is ook dagen heel erg mooi weer geweest volop zonneschijn. Dus op zaterdagmiddag hebben we regelmatig buiten op het balkon van La Cantina een flesje spumante opengemaakt om de week af te sluiten. En op zondag hebben we zelfs nog 1x buiten geluncht bij Il Moncalvo. Wat een genot!

Al met al viel november 2022 niet tegen, hij vloog voorbij! Op naar december!

En mochten jullie Kerst eens op een andere manier willen vieren, ik heb nog een aantal mogelijkheden in de week van 23-12 t/m 30-12.

Appartement La Cuccia (4 pers),
La Stalla (2 pers)
Il 1863 (2 pers)

zijn nog beschikbaar.

Mail naar info@EenWeekjeItalie.nl en wie weet vieren we samen een onvergetelijke Kerst in Piëmonte!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!