Casa valle erro - AUG update 2023

Is juli voor de meeste Nederlanders dé vakantiemaand, ik zie dat aan het aantal aanvragen, augustus is voor alle Italianen dé vakantiemaand. 15 augustus is het Ferragosto, een nationale vrije dag en ook de dag dat Italië op slot gaat en iedereen vakantie neemt. Deze vakantieperiode duurt tot begin september en daarna is de zomer voorbij, zeggen we hier in Italië. Het kan dan nog heerlijk weer zijn met temperaturen rondom de 30 graden, maar dat telt niet mee. 1 september is de zomer voorbij en begint het werkzame leven weer.

Hoge temperaturen in augustus en weinig water in Piëmonte

Augustus begon dit jaar met heerlijke temperaturen, net boven de 30 graden. Er viel maar geen regen, niet eens een onweersbui. Onze rivier de Erro werd droger en droger, totdat eind augustus er helemaal geen water meer in stond. De gemeente Cartosio kondigde strenge maatregelen aan voor watergebruik en in ons dorp Arzello zat men dagenlang zelfs zonder water! Er werden grote waterreservoirs neergezet waaruit de Arzelesi met een jerrycan water konden tappen. Gelukkig hebben wij water vanuit een ander waterleidingbedrijf en is deze ellende ons bespaart gebleven. Wij hebben water vanuit de bergen rondom Montechiaro en niet uit onze rivier de Erro. En godzijdank ging het zondag en maandag flink regenen zodat het watertekort weer voor even werd opgelost.

De laatste week van augustus was de warmste week van ons seizoen, iedere dag rondom de 40 graden. Pffff, dat is echt warm. Onze kleine pup Cleo had het zwaar en lag de hele dag in de douche op de koele tegels voor de ventilator. Onze Yopie kan er al beter tegen, die is inmiddels bijna 5 en heeft wel meer erge hitte meegemaakt. Wij zelf hadden het er dit jaar ook wel moeilijk mee. Vooral de wisseldagen met 40 graden gaan niet in je koude kleren zitten. (Let op de woordspeling).

Op 24 augustus vierde JP zijn 56ste verjaardag. We hadden gepland om een dagje naar de kust te gaan, maar het was gewoon te warm. Dus hebben we zijn verjaardag op de Casa gevierd met echte Champagne en lekkere hapjes.

Pizza avond met witte truffel bij Casa Valle Erro in Piemonte!

Doordat het eind augustus eindelijk ging regenen en de temperaturen hoog bleven hadden we de eerste witte truffel op de pizza! Naar ons weten hebben we nog nooit eerder zo vroeg een witte truffel gegeten. Hij was klein maar de smaak en geur was al behoorlijk. Normaal eten we pas witte truffel aan het einde van september en in de maand oktober. Dit was echt een kadootje!

En zo zijn we alweer aangekomen in de maand september. September, de maand van heerlijke temperaturen, druivenoogst en wijnfeesten. September is geheel volgeboekt maar in de maand van de witte truffel, dus oktober heb ik nog een aantal mogelijkheden.

Wie komt er nog een weekje genieten in oktober bij Casa Valle Erro in Piëmonte?

30-9 t/m 7-10:
B&B La Cambusa

7-10 t/m 14-10:
Appartement La Stalla
Appartement La Cascina
B&B Il Cucinotto
B&B La Cambusa

14-10 t/m 21-10:
Appartement La Cuccia

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!