Winter in Piëmonte

Tijdens het seizoen wordt ons vaak gevraagd wat wij eigenlijk hier doen in de winter. Met andere woorden, het is tijdens het seizoen al zo rustig in de omgeving, hoe moet het dan wel niet zijn in de winter? Vervelen jullie je dan niet?

Wij zijn hier in 2006 komen wonen met het plan om ons (stressige) leven te veranderen. Ook in Nederland zaten we in de horeca (in Amsterdam) en dat was enorm hard werken, dag in dag uit, het hele jaar rond. Wij besloten dat we dat niet meer wilden en de stress uit ons leven wilde hebben. Vandaar ons vertrek naar Piemonte. Dus het kan ons niet rustig genoeg zijn!

Maar vervelen doen we ons nooit. In de wintermaanden hebben we altijd heel veel werk. Naast dat we tot nu toe ieder jaar een groot project hebben aangepakt hebben we ook tientallen kleinere klussen die er voor moeten zorgen dat zodra de gasten weer arriveren, alles weer tip top is.

De afgelopen jaren hebben we o.a. 2 nieuwe appartementen gebouwd, het zwembad voorzien van mozaiek, een professionele whirlpool geplaatst, een sauna in een oude wijnkelder gemaakt en een yoga paviljoen gerealiseerd. Dit jaar is de buitenkeuken aan de beurt. De buitenkeuken wordt vergroot zodat we ook gebruik kunnen maken van de prachtige openhaard, er komt een toilet. De keuken wordt geprofessionaliseert zodat we de komende 10 jaar weer vooruit kunnen. Een groot en intensief project dat zeker een maand of 4 gaat duren.

Daarnaast moet het normale onderhoud ook nog gebeuren. Alle appartementen worden weer even nagelopen en waar nodig bijgeverfd. Alle vloeren worden weer in de olie gezet. Evenals de kastanje houten balken. Meubels worden vervangen, inventaris bijgevuld of vervangen.

Maar naast al dit werk is er uiteraard ook nog genoeg tijd om te ontspannen. We gaan regelmatig uit eten om nieuwe restaurantjes te ontdekken. Wijnproeven staat altijd op de agenda. En tussendoor wordt er uiteraard heerlijk gewandeld met de honden, want Piemonte blijft prachtig, zeker ook buiten het seizoen.

Nee, geen tijd om ons te vervelen in de winter!

Hottub in de winter
Bouwen in Italie

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Guccia, Il Gazebo & La Cascina. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, Il Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!