WINACTIE - CASA VALLE ERRO 2022

Allereerst willen we jullie enorm bedanken voor jullie verblijf bij Casa Valle Erro dit jaar. We hopen dat jullie ervan hebben genoten!

Omdat we jullie als gasten, ook bij thuiskomst, nog graag aan jullie verblijf willen blijven herinneren, krijgen jullie van ons een echte Piemontese attentie mee. En dit jaar hebben we daar ook nog eens een mooie winactie aan gekoppeld. Wat je kunt winnen: een luxe Casa Valle Erro geschenkpakket met allerlei echte piëmontese lekkernijen en meer, zorgvuldig samengesteld door JP en mij, Ger. 

In de decembermaand zullen wij de winnaar kiezen door al jullie foto’s uit te printen en er willekeurig een uit te trekken. Dit zullen wij vastleggen en plaatsen op onze Social Media kanalen zodat het wel een eerlijke strijd is. Laten we zeggen dat we 1 december als maximale inzend datum aanhouden. Wat moet je doen om deel te nemen? Lees in het zwarte vlak hiernaast!

Echte Piëmontese attentie: Magnum fles Barbera

De wijn in de fles is Barbera, dé druif uit de Monferatto. Hij wordt gemaakt door Marco en Roberto Malfatti, onze vaste wijnleverancier, 5 km bij ons vandaan. De fles is een magnum dus uitermate geschikt om samen met een aantal vrienden te nuttigen bij een heerlijk diner.

Achtergrond: 

De barbera druif is één van de oudste en meest geplante soorten in Piemonte. Al in de 12e eeuw wordt er melding gemaakt over Barbera. Tot de jaren 80 werd het vooral als “gewone” tafelwijn geschonken en nog steeds als je een pranzo di lavoro besteld met een karafje wijn is het meestal Barbera. Maar inmiddels behoren de Barberawijnen ook tot de beste van Italie. De allerbeste wordt Il Nizza genoemd. 

De barbera druif is fruitige robijnrode druif met een hoge natuurlijke zuurgraad en lage tannine gehalte. Hij heeft een aroma van kersen en aalbessen. Er worden drie kwaliteiten Barbara d’Asti geproduceerd. De simpelste en makkelijkst drinkbare wordt gemaakt in RVS tanks. De Barbara d’Asti superiore gaat na het fermentatieproces in rvs tanks nog minimaal 6 maanden in eikenhouten vaten. De Nizza (dé beste Barbera d’Asti superiore) mag niet op de markt verschijnen dan in totaal 18 maanden het hebben gerijpt waarvan minimaal 6 maanden op eikenhouten vaten. In de praktijk betekent dit vaak minimaal een jaar op hout en nog vaker 18 maanden.

Wat moet je doen?

Eigenlijk heel simpel: leg het moment vast wanneer jullie onze magnum fles aanbreken, middels een leuke foto of video. Deel deze foto op Social Media (Instagram of Facebook) en tag ons @casavalleerro. Vermeldt ook even #casavalleerro in je bericht, dan weten we zeker dat we jouw foto of video zien. 

Heb je geen Social Media? Kun je ons jouw foto of video uiteraard ook mailen of doorsturen.