Wijnproeven in Piëmonte

Piemonte en wijnproeven

Piemonte is het walhalla voor de wijnliefhebber. De koning van de wijnen, de Barolo, gemaakt van de Nebbiolo druif, is de beroemdste en komt uit de streek de Langhe. Wij wonen in de Monferrato en bij ons is dé rode druif de Barbera.

In de Monferrato zijn honderden kleine wijnboeren die geweldige wijnen maken. Ook zijn er enkele zeer grote beroemde wijnhuizen. Wij richten ons vooral op de kleine producenten om onze gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Regelmatig gaan wij met gasten op pad om ze bijzondere wijnen te laten proeven. Ook adviseren wij gasten als ze zelf op pad willen voor een wijnproeverij.

Piemonte en Barbera

De barbera druif is één van de oudste en meest geplante soorten in Piemonte. Al in de 12e eeuw wordt er melding gemaakt over Barbera. Tot de jaren 80 werd het vooral als “gewone” tafelwijn geschonken en nog steeds als je een pranzo di lavoro besteld met een karafje wijn is het meestal Barbera. Maar inmiddels behoren de Barberawijnen ook tot de beste van Italie. De allerbeste wordt Il Nizza genoemd. En alle wijnboeren waar wij een wijnproeverij organiseren maken een Nizza.

Wijnproeverij bij kleine wijnproducenten

Het leuke van een wijnproeverij bij kleine wijnboeren is dat ze er altijd een heel spektakel van maken en dat je echt alles mag proeven. Het proeven gaat altijd gepaard met veel uitleg en lekker eten, want Italianen drinken niet zonder te eten. Dus de hapjes volgen elkaar op en de wijnen ook. Vaak nemen ze je ook mee de wijngaard in want zonder kennis van de wijngaard begrijp je de wijn uiteraard niet. En ook de meeste wijnkelders zijn een lust voor het oog. Wijnboeren zoals Marco Pesce, Daniele Chiappone, Claudia Cordara, Roberto Ferraris, Guido Berta, Gianluca Morino, Carlo Ferro zijn altijd bereid om hun wijnen te laten proeven. Het is een feest om bij ze langs te gaan.

Wijnproeverij bij grote wijnhuizen

Ook vlakbij zijn een aantal grote wijnhuizen die u graag ontvangen. Wijnhuizen zoals Scarpa, Olim Bauda en Michele Chiarlo maken fantastische wijnen. Voor het wijnproeven krijg je een mooie rondleiding door het bedrijf. Daarna een wijndegustatie waarna er gekocht kan worden. De professionaliteit spat er van af. Dit zijn zeer gerenomeerde internationaal opererende bedrijven maar wel geleid door een familie en dat maakt het zeer speciaal.

Piemonte en spumante

Piemonte staat vooral bekend om haar rode wijnen, maar de spumantes zijn ook geweldig! Een spumante kan op 2 manieren gemaakt worden. Metodo Chamay, dat betekent in grote hoeveelheden in een vat onder druk waarna de wijn gebotteld wordt. Of Metodo Classico, dit is de franse methode waarbij de 2e fermentatie in de fles plaatsvindt. Zo wordt in Frankrijk de champagne gemaakt en bij ons de spumante die daarna nog op hout gerijpt wordt. Ons favoriete wijnhuis voor wat betreft de spumantes is Borgo Maragliano, gerund door Silvia en Carlo Galliano. Silvia is de gastvrouw en Carlo maakt de spumantes. De rondleiding is zeer interessant, Silvia kan uren vertellen over hun wijnen. Vervolgens is de wijndegustatie fantastisch. Ze hebben afgelopen jaar een nieuw proeflokaal gebouwd met uitzicht over hun eigen wijnvelden. Met een spumante in de hand kijk je naar de plek waar het vandaan komt. Daadwerkelijk een unieke ervaring.

Casa Valle Erro houdt van wijn!

Wij, als Casa Valle Erro, maken graag de afspraak voor een unieke wijn proeverij! Alle wijnboeren zijn vanuit onze luxe resort binnen een half uur bereikbaar. Boek een prachtig vrijstaand luxe appartement en geniet van al het goede wat Piemonte te bieden heeft. Kom wijnproeven in Casa Valle Erro!

Contact:

MAIL: info@eenweekjeitalie.nl
TEL: 0039-3348186432

Nieuwsbrief

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor onze eigen administratie en delen uw gegevens nooit met derden. 

Home – onze appartementen – b&b – piemonte – casa valle erro – contact

Copyright © 2019 Casa Valle Erro. All Rights Reserved. Design by: un-played.com