Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante?
Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante? Het einde van het jaar nadert, en dat betekent bubbels! Want zeg nou zelf,
Maart is een hele lange maand maar voor ons was hij zo voorbij. Niet omdat we het ontzettend druk hadden, nee, we waren zelf een tijdje weg, lekker op vakantie.
Toch is er nog heel veel gebeurd deze maand en ik moet natuurlijk ook nog uitsluitsel geven over de laatste ‘cliffhanger’ die ik aankondigde in de nieuwsbrief van februari. Dus lees lekker verder!
We begonnen maart goed met een wijnproeverij bij Azienda vitivinicola Durio Adriano in Agliano Terme. Zoals ik al meerdere keren heb geschreven vinden wij de omgeving van Agliano Terme echt de beste hoek voor de beste Barbera, de Nizza. Bij Durio waren we nog niet eerder geweest en ik moet eerlijk zeggen, we hadden ook nog nooit iets van hen gedronken. Hoe kan dat nou vraag je je misschien af. Nou Cantina Durio verkoopt bijna al haar wijn naar het buitenland. Er zijn dan ook zeer weinig restaurants in onze omgeving die hun wijn in het assortiment hebben. Heel jammer, want ze maken echt heerlijke wijnen. Zowel wit, een Chardonnay, een Arneis en tevens een Arneis op hout, verder 2 Barbera’s d’Asti op rvs en een Barbera d’Asti Superiore en een Nizza (de beste Barbera die er is) Verder nog een wat onbekende wijn bij Nederlanders, de Grignolino, een echte inheemse Piemontese druif, een Nebbiolo en heel verrassend een Syrah. Wij gingen bij de wijnproeverij voor de Arneis op hout en alle soorten Barbera, want dat is uiteindelijk toch onze lievelingswijn. En we werden niet teleurgesteld.
Het bedrijf wordt gerund door 2 broers, Alessandro houdt zich bezig met het maken van de wijn en Alberto werkt in de wijngaarden. Hun vader Adriano heeft een stap teruggedaan om de jongens hun droom uit te laten komen. En dat is op een zo veel mogelijke biologische basis de beste wijn maken. En dat lukt ze heel aardig! Er is net een nieuw degustatie ruimte gemaakt met prachtig uitzicht over hun wijngaarden.
Echt een aanrader!
En gelukkig kregen we dit keer in maart ook heel veel regen. De Erro werd weer eens een woeste rivier en bij ons in het bos liepen allerlei geulen ook weer vol met water. Heerlijk geluid, dat hadden we de afgelopen 2 jaar gemist. Dit jaar hoeven we niet bang te zijn voor watertekort. En omdat het in de bergen veel gesneeuwd heeft komt er gegarandeerd ook nog veel smeltwater onze kant op. Heel fijn idee dat we ons dit jaar geen zorgen hoeven te maken over een lege Erro en allerlei maatregelen om het waterverbruik te verminderen. Het regende zoveel dat iedereen nu weer aan het klagen is dat het ‘alweer’ regent. We hebben het al maanden over het feit dat het zo droog is. Tja, over het weer kunnen Italianen net zo klagen als Nederlanders.
En dat is dus het laatste nieuwtje voor seizoen 2024. We hebben nieuwe matrassen en kussens aangeschaft. Ik ben in februari een aantal dagen in Nederland geweest en heb daar een aantal beddenwinkels bezocht op zoek naar het beste matras voor onze boxsprings. Zijn er dan geen matrassen in Italië te koop hoor ik jullie denken. Zeker, maar niet de maat die wij willen. Nederlanders zijn nou eenmaal langer dan Italianen en de matrassen in Italië gaan niet verder dan 200cm. En wij willen matrassen van minimaal 210cm. Dus vandaar mijn werkbezoek aan Nederland. Met transportbedrijf De Waard zijn de matrassen naar Italië vervoerd en nu liggen ze op de boxsprings. Dat wordt nog lekkerder slapen bij Casa Valle Erro in Piëmonte!
Nog 3 weken en ons seizoen begint. We kijken er enorm naar uit jullie allemaal weer te verwelkomen en jullie te laten genieten van alle noviteiten. Nu nog even 3 weken doorwerken om alle puntjes op de i te zetten. Tot gauw!
Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante? Het einde van het jaar nadert, en dat betekent bubbels! Want zeg nou zelf,
Echte Italiaanse recepten | Panna Cotta We gaan vandaag een dolce maken, een hele echte Italiaanse. Panna cotta is natuurlijk naast tiramisu, hét Italiaanse dessert.
Casa Valle Erro Update | november 2024 November was dit jaar de eerste maand dat we lekker samen waren na het seizoen. JP was heel
Ons ondernemersverhaal – werken met kerst en oud & nieuw Sinds we in 1995 als zelfstandig ondernemers begonnen, hebben we altijd gewerkt tijdens de feestdagen.
Ons ondernemersverhaal – van de kalverenstraat naar het Maria Heinekenplein Tijdens onze tijd in de Kalverstraat maakten we deel uit van een franchiseorganisatie. Onze locatie
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!