Wat gebeurde er allemaal bij Casa Valle Erro in Piëmonte in april 2024?

27 april, begin van seizoen 2024 bij Casa Valle Erro in Piemonte

April is een hele intensieve maand op de Casa. Het is behoorlijk aanpoten voordat de eerste gasten arriveren. Dit jaar was onze openingsdag 27 april, Koningsdag. We hadden dus een goede 3 weken om alles tiptop voor elkaar te maken. En alhoewel het heel veel werk was is het natuurlijk toch weer gelukt.

De eerste week van april kwamen de nieuwe matrassen aan. Alle oude moesten dus uit de appartementen en van de B&B kamers worden gehaald. En matrassen zijn echt ondingen om te verplaatsen, net te groot, net te zwaar. Maar goed, wij zeggen altijd, gewoon beginnen en aan het einde van de dag is de klus weer geklaard. En inderdaad stonden aan het einde van de dag de oude matrassen in de buitenkeuken en lagen de nieuwe matrassen op de boxsprings.

De volgende dag al kwam Sara de oude matrassen ophalen voor haar Rifugio degli Invisibile. Sara vangt oude, gehandicapte, verlaten honden en katten op om ze een mooie oude dag te geven of om ze weer te herplaatsen bij een liefdevolle familie. Ze is afhankelijk van donaties en dus leek het ons een mooi idee om de matrassen aan haar te schenken voor haar hondjes. Ze was er dolblij mee.

JP begint altijd 2 weken voordat de eerste gasten arriveren met het schoonmaken van het zwembad. We laten het water er altijd in, ook gedurende de winter. Het water wordt dus zo groen als gras en troebel. Met behulp van chloor en vlokmiddel, dagelijks de filters spoelen en de hele dag de robot erin, krijgen we het zwembad in 2 weken tijd weer helemaal helder. Tevens zetten we alle ligbedjes, tafeltjes en de parasols weer neer, want die ruimen we op in de winter.

Ook de tuin wordt onder handen genomen, snoeien, nieuwe plantjes in de borders en geraniums in de potten. En het gras wordt weer voor de eerste keer gemaaid. Verder wordt het yogapaviljoen weer ingericht, de wijnkoelkasten gevuld en hebben we dit jaar nieuwe kappen op de loveseats gezet. Nina, onze sarta (naaister) uit Acqui Terme heeft ze voor ons gemaakt. Tevens worden de schoorstenen geveegd, de septic tanks geleegd en alle cv-ketels schoongemaakt en gekeurd.

Voordat onze vaste schoonmaakploeg komt voor de ‘grande pulizia’ (de grote schoonmaak) nemen wij zelf altijd alle plafonds af. JP op de ladder en ik geef de doekjes aan waarmee hij iedere balk en iedere paneel schoonmaakt. Een enorme klus waar we een week mee bezig zijn geweest maar wat voor ons erg belangrijk is. De appartementen en B&B kamers moeten er spic en span uitzien. De laatste week hebben onze 5 schoonmaaksters in 3 dagen alle appartementen van onder naar boven gepoetst en alle bedden opgemaakt. En toen konden we open!

Op 27 april reden de eerste auto’s het terrein op van Casa Valle Erro. Iedereen schoof aan voor de eerste BBQ en wat een gezellige avond werd het. Nieuwe en terugkomende gasten, we hadden ons 15e seizoen niet beter kunnen beginnen!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!