Update: status van het Corona virus in Piëmonte

Lieve gasten,

De afgelopen week is een week die wij niet licht zullen vergeten. Het zal jullie niet ontstaan zijn; het corona virus bereikte ook Italië in de regio Lombardije en Veneto.

De Italiaanse overheid heeft hierdoor drastische maatregelen moeten nemen en het gebied waar de uitbraak heeft plaatsgevonden, van de buitenwereld afgesloten. Deze brandhaard (in een aantal kleine dorpen) ligt zo’n 130 km bij ons vandaan ten zuidoosten van Milaan. In Milaan zelf zijn geen gevallen bekend. En ook onze regio Piëmonte kent gelukkig (nog) geen besmettingen.

Wij merken er, tot op heden, in ons dagelijks leven niet veel van. Wel waren de scholen dicht voor een week en bijeenkomsten met grote groepen mensen zijn tot nog toe verboden. Alle winkels en restaurants zijn gewoon open en vanaf woensdag kunnen de kinderen ook weer naar school.

Uiteraard begrijpen we dat onze gasten die binnenkort weer komen genieten van een weekje Piëmonte zich zorgen maken.

We hebben nog steeds het volste vertrouwen in de Italiaanse overheid dat zij deze crisis kunnen bezweren.

Er is ook geen negatief reisadvies afgegeven voor Piëmonte en Italië door de Nederlandse overheid. (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/Italie)

We houden jullie uiteraard op de hoogte en mochten jullie in de tussentijd vragen hebben omtrent de vorderingen, stel ze gerust!

Lieve groeten,

Gerda en Jan Pieter

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!