Corona virus update - eind maart

Eindelijk was er ook een beetje positief nieuws uit Italie! Zondag waren er voor de eerste dag minder besmettingen bijgekomen en zijn er ook minder overledenen te betreuren. Helaas was dit van korte duur, dinsdag was het aantal weer toegenomen. Er zijn dan ook weer strengere regels bijgekomen, zoals bijv. het verbod om bijeen te komen in parken en andere openbare ruimtes.

We blijven bezig..

Inmiddels zitten wij nu meer dan 2 weken in lockdown. Even snel naar Acqui Terme is er niet bij, we moeten in onze eigen gemeente blijven. Boodschappen doe ik bij Rina, onze bakker. Zij heeft alles, dus ook groente, vleeswaren en alle andere produkten die je nodig hebt. Ik ga 1x in de week om zo weinig mogelijk contact te hebben met anderen. Ons sociale leven ligt even stil en we missen onze wekelijkse zondag pranzo en het socializen met onze Italiaanse vrienden. Maar we vervelen ons niet want we hebben op ons eigen terrein altijd genoeg te doen.

Het project voor dit seizoen is ons nieuwe buiten restaurant. Gelukkig stond de gehele ruwbouw voordat de lockdown begon want onze aannemer is vorige week zelf al gestopt in verband met de gezondheid van zijn klanten en personeel. En vanaf deze week zijn alle bouwplaatsen officieel  gesloten.

Maar wij kunnen zelf heel veel doen. Afgelopen week heb ik al het stucwerk eerst geprimerd en daarna geschilderd. Ook de prachtige terracotta vloeren heb ik behandeld en in de olie gezet. JP heeft de bar gemaakt van mooi kastanjehout en alle elektra aangelegd.

Andra tutto bene

Ondertussen volgen we uiteraard het corona nieuws op de voet en wat wij al vreesden is nu ook echt gebeurd, ook in Nederland slaat het virus hard toe. We hebben veel vrienden in Nederland in de horeca. Zij hebben hun zaak moeten sluiten. Mijn ouders, die altijd half april komen,  moeten nu thuis moeten blijven want hun vlucht is geannuleerd. Andere vrienden zijn zzp-er en verliezen hun werk. Ons hart gaat uit naar iedereen in Nederland.

De afgelopen weken (en nog steeds) krijgen we zoveel mailtjes en berichtjes om ons een hart onder de riem te steken. Maar nu is Nederland zelf aan de beurt. Wij denken nu aan jullie!

Lieve familie, vrienden, kennissen en gasten,

Jullie ook heel veel sterkte allemaal in deze bizarre tijden. “Andra tutto bene” zeggen we hier, uiteindelijk zal het allemaal goedkomen. En hopelijk zien we elkaar dan weer in goede gezondheid en genieten we samen van een goed glas Piemontese wijn!

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!