Update Corona virus - September 2020

Lieve gasten,

inmiddels zijn we al weer een heel eind gevorderd met het seizoen. Half juni gingen eindelijk de grenzen open en konden we onze eerste gasten ontvangen. Het is nu begin september en we zijn gelukkig iedere week volgeboekt.

Corona en Piemonte

Onze gasten genieten volop van een heerlijke corona vrije vakantie in Piemonte. Want het gaat heel erg goed in Italie met het corona virus. Na alle ellende in maart en de lockdown van een paar maanden is Italie nu een van de weinige landen waar je veilig op vakantie kunt. En dat merken we aan de aanvragen. Het is heel druk! De maanden die we hebben verloren in het begin kunnen we uiteraard niet meer goed maken maar als we op deze manier ons seizoen kunnen voortzetten zijn wij gelukkige ondernemers en gelukkige mensen. Het aantal besmettingen in Piemonte daalt gestaag en is heel laag. Ook overlijden er bijna geen mensen meer aan corona. Deze cijfers worden dagelijks gepubliceerd door onze overheid:

https://www.regione.piemonte.it/web/pinforma/notizie/coronavirus-gli-aggiornamenti-dalla-regione-piemonte

Voor wat betreft hier bij ons op het platteland zijn ons geen gevallen bekend van corona. We hebben lekker veel ruimte om ons heen en leven heel gezond!

Hoe beleven onze gasten hun vakantie in Piemonte tijdens de corona crisis

Wat ik eigenlijk dagelijks hoor is dat onze gasten zich veiliger hier in Piemonte voelen dan thuis in Nederland. De Piemontesi houden erg rekening met elkaar en anderen. De hier geldende meter afstand wordt eigenlijk altijd gerespecteerd. Ook zie je heel veel mondkapjes, zowel binnen in de winkels (dit is nl. verplicht) als buiten. Buiten is niet verplicht mits je de afstand van een meter niet kunt garanderen, maar veel Piemontesi gebruiken toch het mondkapje. Gezondheid is voor Italianen altijd heel erg belangrijk, vandaar het veelvuldig gebruik van mondkapjes denk ik. Wijzelf gebruiken alleen een mondkapje als we boodschappen gaan doen.

Zijn er restricties in Piemonte ten gevolge van het coronavirus?

Voor wat betreft lekker uit eten gaan, een stad of dorp bezoeken, naar de markt, fietsen en wandelen, een wijnproeverij, zijn er totaal geen restricties. Alle gasten trekken er dagelijks op uit om te genieten van al het goede wat Piemonte te bieden heeft.

Hier op ons eigen terrein hebben we heerlijk veel ruimte en kan dus iedereen afstand bewaren en zich toch vrij bewegen. Ons zwembad is groot en de bedjes staan meer dan een meter uit elkaar. Er is eigenlijk geen enkel verschil met andere jaren. Onze gasten hebben een heerlijke ontspannen vakantie. En de eetavonden in ons nieuwe buitenrestaurant zijn ook een hit. Lekker samen eten in de buitenlucht, corona lijkt dan heel ver weg.

Luxe vakantie in Piemonte bij Casa Valle Erro tijdens de corona crisis in oktober

September is inmiddels volledig volgeboekt maar in oktober heb ik nog enkele mogelijkheden. We zijn geopend tot eind oktober, daarna gaan we hopelijk zelf genieten van een welverdiende corona vrije vakantie in Italie.

26-9 t/m 3-10:

B&B La Cambusa

3-10 t/m 10-10:

B&B Il Cucinotto

B&B La Cambusa

Il 1863 (onder optie)

Il Gazebo

10-10 t/m 17-10:

La Cantina

17-10 t/m 24-10:

La Cuccia

Il Gazebo

La Cascina

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!