Touren in de regio Piëmonte op de racefiets, mountainbike, E-bike of met de scooter

De prachtige natuur van Piemonte nodigt enorm uit om te ontdekken op de racefiets, mountainbike E-bike of met de scooter. Deze uitdaging begint direct vanaf Casa Valle Erro. Ons idyllische weggetje voert je direct de natuur in. Door te fietsen zie je en ruik je alles veel beter, een geweldige ervaring.

Wielercultuur in Italië en Piëmonte

Italië en dus ook Piëmont heeft een rijke wielercultuur. Iedere stad heeft zijn eigen wielerploeg en ook nationaal gezien doet Italië het goed in het wielrennen.

De eerste voorjaarsklassieker Milaan San Remo komt altijd door Piëmonte aangezien de finish aan de kust van de Bloemen Riviera is. Vorig jaar kwam het hele peloton zelfs bijna voorbij onze Casa. Wat een spektakel! Ook de Giro komt uiteraard door Piëmonte, een aantal jaren geleden door Acqui Terme, dit jaar was er een finish in Cuneo.

Onze regio wordt door vele professionele wielerploegen gebruikt voor hun hoogtestages. Onze heuvels lijken niet zo hoog, maar zijn echt heel pittig. Het aantal hoogtemeters is erg groot.

Touren door Piëmonte op de racefiets of mountainbike vanaf Casa Valle Erro

Veel van onze gasten nemen zelf een racefiets of mountainbike mee. Vanaf onze Casa zijn er verschillende routes denkbaar. Er ligt in het vakantie appartement een lijstje met routes, maar eigenlijk kan het niet verkeerd, of je nu linksaf richting Cartosio, Ponzone, Cavatore, Mioglia, Pareto of Sassello fietst, of rechtsaf naar Castelletto d’Erro, Bistagno, Denice, Montechiaro d’Acqui, je rijdt over kleine weggetjes midden in de natuur. Heuveltje op heuveltje af.

Touren door Piemonte op de racefiets of mountainbike of E-bike

Er zijn ook mogelijkheden om hier een racefiets of mountainbike c.q. E-bike te huren. Aad van Opstal, een Nederlandse buurman brengt de E-bike bij ons prachtige vakantie resort. HIJ geeft een route mee zodat je onbezorgd lekker kunt fietsen zonder na te denken waar heen te moeten. En een E-bike is geen overbodige luxe gelet op het aantal hoogtemeters in onze omgeving. Een mountainbike of racefiets huren behoort ook tot de mogelijkheden. We hebben verschillende contacten bij ons in de buurt.

Touren door Piemonte op de mountainbike off road onder leiding van een gids

Een route fietsen op een mountainbike off road onder leiding van een gids is ook mogelijk. Beppe Rossi is geboren en getogen in onze regio, hij kent alle paden op zijn duimpje. Een unieke ervaring voor alle fietsliefhebbers. Beppe komt de fietsen aan onze Casa brengen en neemt onze gasten mee naar de mooiste plekjes.

Touren door Piemonte met de scooter

Het voordeel van het ontdekken van Piemonte op een fiets of scooter is dat je heel dicht bij de natuur komt. Je ruikt en ziet alles veel beter dan in een auto. Een scooter huren valt ook tot de mogelijkheden. Wat is er nou mooier dan op een echte Italiaanse Vespa Piemonte te ontdekken!

Kom naar Casa Valle Erro en geniet van de mooie omgeving door lekker rond te touren op een racefiets, mountainbike, E-bike of scooter!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!