5 Piëmontese producten die je ZEKER mee naar huis moet nemen!

Vakantie in Piëmonte en bij Casa Valle Erro betekent o.a. zeer goed eten en drinken. Piëmonte is de bakermat van de Slowfood organisatie en wordt door alle Italianen de keuken van Italië genoemd. Er zijn talloze restaurants, delicatessewinkels en agrarische bedrijven die heerlijke verse producten klaarmaken en produceren. Veel van onze gasten willen graag een beetje Piëmonte meenemen naar huis om zo lang mogelijk van die heerlijke Piemontese keuken te blijven genieten. De lijst is eindeloos maar ik zal 5 producten noemen die ook dichtbij onze Casa verkrijgbaar zijn.

Barbera en Cortese

Een vakantie in Piëmonte zonder een wijnproeverij is eigenlijk niet mogelijk. De regio staat bekend om haar uitstekende wijnen, zoals Barolo, Barbaresco en Barbera. Casa Valle Erro ligt in de streek de Monferrato en hier wordt fantastische Barbera geproduceerd. Er zijn talloze wijnboeren bij ons in de buurt en onze huiswijn kopen wij bij Azienda Vinicola Valle Erro. De broers Marco en Roberto Malfatti maken heerlijke Dolcetto, Barbera d’Asti, Cortese en nog veel meer. De cantina (wijnmakerij) ligt op 3 km van onze Casa. Zeker even langs rijden en een paar doosjes wijn meenemen om het vakantiegevoel ook thuis vast te houden.

Brutti e Buoni

Op de weg naar de cantina van de gebroeders Malfatti kom je langs onze bakker. Rina en haar zonen Fabrizio en Gabriele maken het heerlijkste brood maar vooral ook geweldige koekjes. Hun Brutti e Buoni, het betekent lelijk en lekker, zijn de beste hazelnotenkoekjes in de wijde omgeving. Zeker meenemen naar huis en als je er dan toch bent neem dan ook even een hazelnotentaartje mee. Gemaakt van de beste Piemontese hazelnoten.

Honing en saffraan

Nog steeds aan dezelfde weg, de SP 334 zit schuin tegenover de cantina van de gebroeders Malfatti, azienda Agricola van Vilma Poggio en Gian Luigi Giaminardi. Zij produceren in onze Erro vallei hun eigen saffraan en honing. Je weet niet wat je proeft!

Robiola

Ook in onze Erro vallei bevindt zich Nilvana, een agrarisch bedrijf met geitjes voor het produceren van de beste kaas die je bij ons kunt krijgen, de Robiola. Robiola is verkrijgbaar als jonge en gerijpte kaas. Ze zijn klein van stuk, rond en worden in Piëmont gegeten na de secondo en voor de dolce, samen met mostarda. Mostarda is geen mosterd maar een soort jam gemaakt van de most van de druiven. Een fantastische combinatie. Mostarda is overigens te krijgen in alle delicatessenwinkeltjes in Acqui Terme of bij Macelleria Carla, zo’n 15 minuten bij ons vandaan. De kaas kan je makkelijk een aantal weken bewaren in de koelkast.

Verse pasta, echt Piemontees kalfsvlees, grissini

En als je dan toch bij Slagerij Carla bent, dan zou ik hier direct verschillende soorten verse pasta meenemen. De gevulde pastaatjes (ravioli al plin) kunnen ook goed ingevroren worden en de verse pasta is echt lang te bewaren in de koelkast. Carla heeft ook prachtig Piemontees kalfsvlees. Qua prijs maar zeker ook qua kwaliteit weet je niet wat je overkomt. Zo goedkoop en zo goed! Op verzoek vacumeert ze het vlees en de verse pasta voor je zodat je het veilig mee kan nemen naar Nederland. Carla heeft wat mij betreft ook de allerbeste grissini (soepstengels). Ze zitten in speciale zakken waardoor ze heel lang goed blijven.

Ik kan zo nog eindeloos doorgaan. Ik heb het nog niet gehad over de perzikken van Maria Teresa, het vlees van Beppe, de verse eitjes en kaas van Elisa etc. etc.

Dus kom naar Casa Valle Erro en geniet van al het goede wat Piëmonte te bieden heeft!

Er zijn nog een aantal mogelijkheden in oktober.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!