Top 5 mooiste meren rondom Piëmonte

Naast prachtige steden, dorpen en heerlijk eten en drinken, heeft Piëmonte ook nog eens een fantastische natuur. Piëmonte betekent aan de voet van de berg. Maar naast bergen en de meest geweldige heuvelgebieden, zoals de Langhe, de Monferrato en de Roero, heeft Piëmonte ook heel veel water in de vorm van kleine en grotere meren. De vijf bekendste meren zijn Lago Sirio, Lago San Michelle, Lago Nero, Lago Pistono en Lago di Campagna. Maar direct rondom Piëmonte of gedeeltelijk in Piëmonte liggen nog meer prachtige meren die onder Nederlanders meer bekendheid genieten. Hieronder onze top 5 van de mooiste meren in Noord-Italië.

Top 5 van de mooiste meren in Noord-Italië, goed bereikbaar tijdens de vakantie in Piëmonte

Lago Maggiore

Lago Maggiore ligt voor een deel in Piëmonte en Lombardije en voor een deel in Zwitserland. Veel van onze gasten maken een roadtrip door Noord-Italië en bezoeken daarbij naast Casa Valle Erro ook één van de meren in de nabijheid. Lago Maggiore is een prachtig meer, omringd door natuur. Midden in het Lago ligt Isola Bella. Isola Bella is één van de Borromeïsche eilanden, die zijn vernoemd naar de machtige Borromeo-familie die ze in de zestiende eeuw bezat. Tijdens een boottocht kun je ook Isola dei Pescatori en Isola Madre bezoeken.


Lago di Como, het Comomeer

Het Comomeer ligt in Lombardije en staat bekend om zijn prachtige villa’s en idyllische plaatsjes. Vele filmsterren hebben er een huis. Plaatsen als Como of Bellagio inspireren met historisch indrukwekkende architectuur, maar ook met stijlvolle kleine cafés en restaurants met uitzicht op het diepblauwe water.


Lago di Garda, het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en ligt in de regio’s Lombardije, Trentino-Zuid Tirol en Veneto, vlakbij grote steden zoals Verona en Brescia. Het is een populaire bestemming voor Nederlanders en in de zomermaanden behoorlijk druk. Maar in de maanden mei en september is het heerlijk toeven rondom dit prachtige meer met op de achtergrond de hoge bergen van de Italiaanse Alpen. De westelijke oever van het meer geldt als mooiste, het is bijna volledig natuurgebied.


Lago d’Orta, het Ortameer

Het Ortameer in Piëmonte is sinds een aantal jaren sterk in opkomst voor een vakantie in Noord-Italië. Op ongeveer 90 km van Milaan is het normaal gesproken alleen een bestemming voor weekendgasten uit de Noord-Italiaanse metropool. Het is dan ook rustig rond het slechts 18 km² grote Italiaanse meer en die kleinschaligheid trekt veel liefhebbers van rust en natuur. Tot de bezienswaardigheden in de omgeving behoren de heuvel Sacro Monte d’Orte, die met zijn religieuze gebouwen deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van de UNESCO en daarnaast het schilderachtige eiland San Giulio.


Lago d’Iseo, het Iseomeer

Het Lago d’Iseo ligt in de provincies Brescia en Bergamo en is een waar juweeltje. Het Iseomeer in Italië is minder druk en levendig dan zijn grotere buren, het Gardameer en het Comomeer. Een hoogtepunt aan dit meer is het stadje Iseo met zijn kleine straatjes, mooie promenade en witte zandstrand en het eiland Monte Isola. 

Dus plan je roadtrip naar Noord-Italië en bezoek naast Casa Valle Erro één van de prachtige meren in Piëmonte en omgeving.

Mail naar info@eenweekjeitalie.nl voor onze beschikbaarheid voor het seizoen 2024.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!