THE MAKING OFF

SEPTEMBER 2009

Datum: Dinsdag 1 September 2009 
foto
En daar zijn we dan weer, eindelijk, hoor ik jullie denken. Lekker 3 weken vakantie in Nederland, nou ja, vakantie… Het hele huis van buiten geschilderd en 32 luiken gemaakt, dus lekker druk bezig geweest. En als uitsmijter afgelopen weekend nog de Flora en Visserijdagen in Den Oever. Zondagavond de Flora afgesloten met de beste paling van Nederland van mijn schoonvader. En dan de volgende ochtend om half 5 met een auto vol zwembadspullen (pompen, slangen, tegels etc.) vol gas (zo’n 90 km per uur) weer naar Italie met Evi als bijrijder. En wat schetst mijn verbazing, vanmorgen om half 8, toen ik in mijn onderbroek in de keuken stond, stond meneer Ferri voor de deur. Dus meteen vol gas vandaag…hahaha,ik dacht nog een rustdag te hebben. Morgen volgt de eerste foto.

Datum: Woensdag 2 September 2009 
foto
Vandaag de vloer op de eerste verdieping afgemaakt. Eerst een laag gewapend beton en dan een laag ‘argila’, lichtgewicht bolletjes, een bijprodukt van de hoogovens. Om alle waterleidingen, electra, afvoeren in de vloer te kunnen weg werken moet de vloer totaal zo’n 25cm dik worden. Als je dit maakt van beton dan krijg je problemen met de draagconstructie. Daarom een ‘lichte’ tussenlaag.

Datum: Vrijdag 4 September 2009 
foto
Zo sta je nog op de flora en zo is het weer vrijdag en hebben we weer een kleine week achter de rug. Wat lekker dat meneer Ferri er weer is, met z’n tweeen gaat het drie keer zo snel…. Gisteren zijn alle muurtjes in gasbeton op de eerste verdieping gezet. Op de foto zie je de vorm voor een nis waar een wasbak met spiegel moet komen met aan weerszijden een nis met planken voor handdoekken e.d. Hier achter aan de linker kant komt de douche en aan de rechter kant toilet met bidet.

Datum: Vrijdag 4 September 2009 
foto
Moet je voorstellen je komt uit de douche en de openhaard voor de douche staat aan, wat wil je nog meer. Nou dan maken we dat toch! Meneer Ferri staat voor niets en binnen de kortste keren een enorm gat in de muur en even later de eerste contouren van de openhaard. Oja ik ben natuurlijk weer aan het voegen.

Datum: Woensdag 9 September 2009 
foto
De chaos is weer completamente maar de openhaard is in ruwbouw klaar. De hele muur er boven is open geweest voor de schoorsteen, gelukkig is alles weer dicht. Meneer Ferri gaat nu door met de electra in de natuurstenen muur. Alles wordt weggewerkt alsof het er altijd al heeft gezeten….. elektra in een muur van 300 jaar oud? Ik ga verder met voegen, voegen, en voegen. Nog een paar dagen dan is weer een kamer klaar. Vandaag ook nog even langs de gemeente geweest om te informeren over de vorderingen omtrend de vergunning voor het zwembad. Jullie mogen raden……

Datum: Woensdag 16 September 2009 
foto
Daar zijn we weer… Vandaag werken we binnen want ook bij ons regent het wel eens. Niet zo’n klein beetje maar heeeeeel veel. La stalla begint al echt een klein huisje te worden. Ik ben boven bezig de vloerverwarming aan het leggen en meneer Ferri is beneden aan het stucen. Doordat het regent is de luchtvochtigheid natuurlijk erg hoog en daarom droog het voor geen meter. De muren zijn schots en scheef dus moet er een dikke laag stuc op. Ferri gebruikt piepschuim bolletjes in het stucmiddel, daarmee kan je in een keer een dikke laag zetten, weinig gewicht, en het isoleert ook. Twee vliegen in een klap. Op de foto zie je dat ook het zand binnen ligt te drogen, was het maar zomer….

Datum: Vrijdag 18 September 2009 
foto
Ik moet even wat kwijt aan jullie, vanmiddag regende het, meneer Ferri iets vroeger naar huis dus een uitgelezen moment om even wat bouw-boodschappen te doen. Ik heb houtlijm nodig dus naar de bouwmarkt, wat ik al dacht, hebben ze niet. Verder naar de houthandel want daar verkopen ze naast hout ook schroeven, verf, scharnieren e.d. Dus ik vraag ik zoek houtlijm, zegt ze, ja dat vinden wij ook zo moeilijk zoeken…… Een Amsterdammer zou zeggen ‘gaat ze dat zeggen’. Dus geen lijm, maar weer uit Nederland mee nemen.
De vloerverwarming zit in La Stalla op de eerste verdieping erin, vanmorgen de dekvloer gestort, bijna 2 m3. Vanmiddag heerlijk gegeten bij La Torre en nu een koud biertje, het is niet altijd kommer en kwel.

Datum: Woensdag 23 September 2009 
foto
Het gruuwelijke straalapparaat met het masker.

Datum: Woensdag 23 September 2009 
foto
Het plafond in 3 fasen, rechts zoals het was, links na het stralen, midden na het stucen.

Datum: Maandag 28 September 2009 
foto
Tja, onze trouwe lezers worden behoorlijk op de proef gesteld de laatste tijd. Af en toe nog maar een verhaaltje…Ons excuus is natuurlijk dat JP helemaal in zijn eentje is en een weekend per 14 dagen naar Amsterdam “moet”. Het is nogal intensief allemaal en dan heb je ’s avonds niet altijd zin in het schrijven van een verhaaltje. (we zitten liever samen 1,5 uur aan de telefoon) Maar we willen jullie wel laten weten dat alles errug goed gaat. Meneer Ferri is weer dagelijks aan het werk en stuct zich suf in La Stalla, het laatste appartement wat nog gebeuren moet. Het lijkt er nu toch ook op dat we de vergunning voor het zwembad deze maand krijgen (nogmaals…eerst zien dan geloven) en dan zouden we begin oktober kunnen beginnen met graven. Geweldig toch! Ook zijn alle kozijnen besteld en die moeten er in voor november. Dat moet echt gebeuren want dan ga ik met mijn vader en moeder een weekje naar Piemonte. En Oud en Nieuw willen we ook in Italie vieren. JP gaat morgen weer weg (snik snik) maar Jaap gaat mee om een weekje te klussen en ook Eduard en Wieke komen langs. Dus hij heeft een goede week voor de boeg. Inmiddels is mevrouw Ferri (ze heet Giulliana, net als onze vorige Koningin) ingehuurd om het huis schoon te maken. Tja, JP werkt de hele week, moet nog eten koken en dan nog stofzuigen ook! nou niet dus. Mevrouw Ferri doet het graag en had zelfs een taart voor JP gebakken, helemaal top! En als ik dan kom in november dan is het huis in ieder geval schoon. (allemaal eigen belang, hahaha) De afgelopen weken is JP aan het stralen geweest (zie foto’s) en is de gehele elektrische en water installatie aangelegd. Ook ligt er al vloerverwarming op de bovenverdieping (we praten hier over La Stalla) Komende week komt de “idraulica” (loodgieter) voor de ketels voor La Cuccia en La Stalla. Er gebeurt dus erg veel en zelfs als ie in Nederland is, kan ie niet stilzitten. We hadden 2 lekke ramen dus die moesten even vervangen worden. Zodoende. We houden jullie op de hoogte.