THE MAKING OFF

NOVEMBER 2009

Datum: Maandag 2 November 2009 
foto
En dan eindelijk de kozijnen

Datum: Maandag 2 November 2009 
foto
En nog meer

Datum: Dinsdag 24 November 2009 
foto
Toen we ongeveer 3 jaar geleden met deze weblog starten hadden we geen idee van het succes ervan. Ook hadden we ruimte op de server gereserveerd voor 2 jaar! en dat leek toen meer dan genoeg. Nu blijkt dat én de weblog is een succes (schrijf maar eens een paar dagen geen verhaaltje, nou dan heb je de poppen aan het dansen) én de serverruimte is op dus we kunnen geen foto’s meer downloaden. Ik ben er mee bezig en het komt goed, duurt alleen even. (lijkt Italie wel)
JP is ondertussen gewoon iedere dag aan het werk en er gebeurt van alles. Zo is de hele oude portico gesloopt. Er is werkelijk niks meer van over, alleen de pizzaoven en het muurtje aan de kant van het weggetje staat nog. Alle kozijnen zijn geplaatst (behalve La Stalla) Alle elektra zit op z’n plek in La Cantina en La Cuccia en meneer Rossi is vandaag begonnen met het afgraven van het achterterrein. Volgens JP weet je echt niet wat je ziet. Er is al 20 kuub stenen en rotzooi verwijderd. Morgen komt meneer Rossi weer en gaat er nog eens een hele boel weg. Wat ook nog niet veranderd is is de vergunning van het zwembad. Ik ben vorige week een paar dagen in Italie geweest en op woensdag zijn we met onze geometra naar de gemeente Melazzo geweest. Tja, zij kunnen er niets aan doen dat die vergunning er nog niet is, het ligt natuurlijk aan een andere instantie! Uiteraard, maar wat nu te doen. Nou ja, misschien kunnen we toch de oude procedure richting Torino doen. (komen ze nu mee, na een slordige 9 maanden na aanvraag, lekkere dingen) OK, zeggen wij, dan brengen wij de aanvraag wel naar Turijn. Op donderdag de papieren opgehaald bij de gemeente en op vrijdag om 8 uur in de auto. Om half 12! (Turijn is 110 km bij ons vandaan) waren we eindelijk op het opgegeven adres. O, zegt de signora, dat is niet hier hoor, dat is op Via Bolzano. Wij vloeken en tieren (inwendig) en vragen: hoe kom je daar dan? Tja, dat weet ik niet hoor, Torino ligt helemaal op de schop (o,ja?) en ik weet de weg alleen lopend. Gelukkig had JP een kaartje uitgeprint dus uiteindelijk waren we er om 11.55. Net op tijd, want ’s middags waren ze natuurlijk gesloten. Het blijft Italie hé. En bedankt hoor, gemeente!!!! En nu duurt het evengoed nog 30 werkdagen voordat we iets meer weten. De bouw van het zwembad wordt dus verschoven naar het voorjaar 2010. Wij hebben ons er bij neergelegd. Het is niet anders.
We hebben wel besloten in de verhuur te gaan volgende zomer. We zijn bezig met een nieuwe website en die wordt heel erg mooi. Zodra hij in de lucht is horen jullie het.

Datum: Donderdag 26 November 2009 
foto
We kunnen weer even. Op de foto staat de portico, of althans wat er van over is! Meneer Rossi is nu 3 dagen aan het graven en afvoeren. Soms vragen we ons wel eens af wat voor huis we gekocht hebben, er blijft helemaal niks van over, aan het einde van het jaar is alles nieuw. Meneer Rossi heeft 150 kuub grond en puin weggereden. Ongelofelijk toch. Er is nu een groot terras voor onze deur. Mooier dan we ooit hadden kunnen denken. Meneer Ferri heeft de laatste vloer gelegd in La Stalla. En Cavalerro heeft de laatste kozijnen in het vaste pand gezet. Er lijkt wel een eind aan te komen…..