THE MAKING OFF

AUGUSTUS 2009

Datum: Zaterdag 1 Augustus 2009 
foto
Het niet te tillen frame van de staldeuren zit op z’n plaats. En vanavond is het feest in Arzello. Lekker eten en drinken aan grote tafels en een weergaloos optreden van Nino Moreno!!! Ja jullie lezen het goed de enige echte Nino. Het zal wel laat worden.

Datum: Maandag 3 Augustus 2009 
foto
Een muur zonder fundering gaat op een gegeven moment scheef hangen. De Italiaanse oplossing voor dit probleem is dan een plank met een touw die de muur nog een beetje recht houdt.

Datum: Maandag 3 Augustus 2009 
foto
Wanneer je het touw door knipt valt de muur gewoon om… Je moet er niet aan denken dat dit spontaan gebeurd zou zijn. De muur is met zo weinig en zulke schrale specie [weinig cement] gemaakt, dat je bijna alle bakstenen weer kunt hergebruiken. Elk nadeel hept z’n voordeel. Groen en duurzaam bouwen heet dit toch?? Kunnen de leden van groenlinks ook met een gerust hart hier een kamer boeken.

Datum: Dinsdag 4 Augustus 2009 
foto
Vanmorgen voordat het echt warm werd begonnen met het storten van de fundering voor een wel rechte muur. Daarna verder gegaan met het afmaken van de staldeuren. Eerst de schoren op maat gemaakt en dan de deur aftimmeren met planken. Het lijkt zo eenvoudig maar de kastagne planken zijn ongelofelijk krom getrokken. De planken zijn overgebleven na het vervangen van het dak en hebben bijna een jaar op de zolder van de schuur gelegen. Elke plank moet met kracht op z’n plaats gezet worden, weer een hele klus.

Datum: Donderdag 6 Augustus 2009 
foto
De nieuwe muur, klaar om gestukt te worden. En hij is recht! Het was wel afzien, de hele dag in de volle zon met zo’n 43 graden [niet gelogen]. Per dag 8 liter water drinken en honderduizend vliegen, muggen en ander vliegend ongedierte van de afslaan. Sla maar eens een vlieg op je arm dood als je andere hand vol met cement zit. Dan kun je van de steiger af om je te wassen. Van de hele dag in de zon krijg je wel een lekker kleurtje, we zullen morgen zien of dit bruin of kreeften rood is geworden.