THE MAKING OFF

APRIL 2009

Datum: Donderdag 2 April 2009 
foto
Ger heeft gisteren weer hard gewerkt bij de Hema en JP is de hele dag bezig geweest om te arriveren in Piemonte. Vandaag voor hem de eerste werkdag. En terwijl het in Nederland geweldig weer is, regent het in Piemonte. Nou dat komt ook niet vaak voor! Een unieke situatie, maar ik ben er wel blij mee, hahaha.
JP:–> Nou, ik niet! Op de foto het beekje dat normaal gesproken het hele jaar droog is maar nu weer als een dolle stroomt. Op de achtergrond een kersenboom in bloei. Over een maand hebben wij HIER heerlijke kersen…. hahaha!

Datum: Donderdag 2 April 2009 
foto
Als JP nog effe in Italie woont wordt ie net als een Italiaan, namelijk consequent in het niet consequent zijn. Dat is een moeilijke zin. Maar we hebben al eerder uitgelegd dat Italianen werken zoals ze het uitkomt. Daar zijn ze dus zeer consequent in. Voor de rest natuurlijk niet. Volgens ons bestaat het woord “consequent” niet eens in het Italiaans. Maar even terugkomend op JP. Hij vervangt iedere travo (houten balken boven raamkozijnen en deuren) die hij tegenkomt zodra hij het idee heeft dat er houtworm in zit. Maar als je dan een hele oude travo tegenkomt boven een kast (die eerst niet te zien was omdat hij weggewerkt zat achter stucwerk) dan besluit hij toch die travo in ere te houden. En het resultaat zien jullie op de foto. Mooi toch!

Datum: Zaterdag 4 April 2009 
foto
Er was nog steeds geen trap van de ruimte waar de oude douche aan vast zit naar de nieuwe laatste slaapkamer. En dat terwijl er wel al heel veel gewerkt is in die slaapkamer en we dus steeds via een krukje met emmers cement, gasbeton en puin naar boven en naar beneden gingen. Lekker veilig. (en ook heel goed voor de bovenbeen spieren) Maar vandaag moest het dan eindelijk gebeuren. Een mooie zaterdagklus. Alleen duurt het dan altijd weer langer dan gepland met als gevolg dat JP eindelijk om half 7 totaal kapot op de bank kon.

Datum: Zaterdag 4 April 2009 
foto
Het is voorjaar en we hebben nieuwe ‘buren’ nu maar hopen dat de natuur z’n werk doet..

Datum: Maandag 6 April 2009 
foto
Vandaag is JP bezig geweest de terracotta vloer schoon te maken. Na het voegen blijft er toch een cementsluier op de vloer achter. Dit moet met één of ander zuur verwijderd worden. Dat klinkt eenvoudig en dat is het dus weer niet. Tegel voor tegel moet worden schoongemaakt. En omdat de tegels vanonder een andere vloer vandaan komen (gelegd in kalk) slaan ze allemaal wit uit. Voordat dat eens schoon is!! En dat allemaal op je knieen. JP was helemaal kapot vanavond en toen was ie nog niet eens klaar. (ik heb 2 jaar geleden de keukenvloer gedaan en weet dus wat het is, ben ik effe blij dat ik nu bij de Hema werk, hahahaha) Overigens is ons inmiddels ook duidelijk waarom die oude tegels zoveel kosten bij de groothandel. Toch wel veel werk dat schoonmaken…..

Datum: Woensdag 8 April 2009 
foto
Tijdens mijn bezoek aan Nederland heeft meneer Ferri gewoon door gewerkt. Stucen, stucen en nog eens stucen… Prachtig, alles was eerst krom en onbewoonbaar, daarna is het recht, wit en netjes.
Maar meneer Ferri is op en top steenzetter!!!! [ja met 4 x een uitroepteken]. En als je een steenzetter laat stucen, wat hij natuurlijk kan, is het als je een formule 1 coureur op een tracktor zet. Het komt perfect voor elkaar het is recht en netjes maar er zit veel meer in.
Nadat ik dus uit Nederland ben terug gekomen hebben we even werkoverleg. Ik stel voor om door te gaan met stucen maar geef ook aan dat er nog wat steen-zet-werk gedaan moet worden. Een Italiaan zorgt altijd voor een vriendelijk sfeer in zo’n overleg. Het werd mij zeer duidelijk nu even niet meer stucen maar eindelijk weer het echte werk…. zie hier zelf vakmanschap is meesterschap [n.b. de voegen dichtbij op de foto moeten nog worden schoongemaakt]

Datum: Donderdag 9 April 2009 
foto
Primavera, che bella!!!

Datum: Zaterdag 11 April 2009 
foto
Kom je na een wereldreis aan in Alessandria, moet JP je evengoed nog ophalen want er rijden geen bussen meer naar Acqui Terme. Het blijft Italie natuurlijk. Maar wat fijn om weer even terug te zijn. En wat is er veel werk verricht. Ik ben zo trots op mijn mannetje! En weet je wat ik vanmorgen gedaan heb? Gedoucht onder de nieuwe douche [inmiddels zijn er 2 klaar, maar ja, ik kan er maar 1 tegenlijk gebruiken]. JP heeft zich helemaal een slag in de rondte gewerkt om de douches af te krijgen en ik had de primeur. En wat heerlijk heb ik gedoucht. Na meer dan 3 jaar hebben we het dan eindelijk voor elkaar, lachen hoor. Maar wat ik het fijnste vind van alles, is dat JP na een dag hard werken nu ook eindelijk gewoon lekker relaxed kan sopperen.

Datum: Dinsdag 14 April 2009 
foto
De titel is: “Grondstof, letterlijk de ‘oogst’ van vandaag.”
Nu we kunnen douchen onder de nieuwe douches wordt het tijd om de oude badkamer te slopen. Tegenlijkertijd willen we aan de achterkant een doorbraak maken in appartement “La Cuccia”, voor openslaande deuren richting het zwembad. De grond ligt echter nog heel hoog tegen het huis aan, dus heeft JP de hele dag in T-shirt en korte broek op de kraan gezeten om grond te verplaatsen en de mooie met name platte stenen er uit te zoeken. Die worden weer gebruikt voor het bekleden van de trap naast het huis. Ger is inmiddels weer in Amsterdam gearriveerd na een heerlijk weekend in Piemonte. Pizza gegeten bij Napoli, Paaspranzo bij onze lieve buren Teresa en Piero, paardgereden met mijn beste vriendin Silvia. En natuurlijk lekker samengeweest met JP. Morgen begint het echte leven weer.

Datum: Woensdag 15 April 2009 
foto
1

Datum: Woensdag 15 April 2009 
foto
2

Datum: Woensdag 15 April 2009 
foto
3 en weg is de oude “badkamer”! Weer een mijlpaal. En het viel enorm mee hoe het er uit zag. Helemaal geen viezigheid en alles was droog achter het oude badje. Het was een tijdelijke “voorziening”, die slechts 3 jaar en 3 maanden duurde. Maar wat zijn we er blij mee geweest en velen die bij ons hebben gelogeerd.

Datum: Vrijdag 17 April 2009 
foto
4 openbreken, oude rommel, stucwerk en baksteen verwijderen… maar wel even ondersteunen met stempels zodat het nieuwe dak niet naar beneden komt en dan —>

Datum: Vrijdag 17 April 2009 
foto
5 Ferri en Baijs gaan metselen en binnen no-time een raam-sponning in natuursteen met een travi van kastagne alsof het er altijd al heeft gezeten. Goed voor de volgende 300 jaar! Maar ja dat raam links ziet er nu niet meer goed uit, moet in lijn worden gemaakt. Denk je dat je iets af hebt en dan blijkt later dat het toch weer anders moet. Maandag gaan we weer verder eerst even een koud biertje… of twee…

Datum: Maandag 20 April 2009 
foto
Met de Paas ben ik weer lekker een weekend in Piemonte geweest. 1e Paasdag gingen we eten bij onze Italiaanse buren. Normaal gesproken neem ik altijd iets te eten mee als bijdrage aan de enorme Paaspranzo. (vaak een taart of iets dergelijks) Deze keer had ik een Paasstol meegebracht en kleine kadootjes, zoals klompjes aan een sleutelhanger. Een enorm succes! Helaas waren Clara en Vittorio er niet. Vittorio is een echte fanatieke, eigenwijze wijnboer en hij had besloten dat 1e Paasdag echt de perfecte dag was om druiven te planten. En Clara, tja…die legt zich daar dan maar bij neer (even voor de record, Vittorio is 72)Een aantal dagen na Pasen kwam Vittorio langs met 10 vijgenboompjes omdat Gerda zo’n fantastische “regalo” had meegebracht uit Nederland. Dan smelt je hart toch!

Datum: Dinsdag 21 April 2009 
foto
Voegen, tja wat moet ik zeggen. Vroeger (een aantal maanden geleden) was ik degene die voegde. Nu moet JP het doen. Het is afzien, zegt ie. Hij mist me (ik vraag me af, alleen voor het voegen?) Maar het wordt wel heel erg mooi. Dit stukje betreft de muur in de slaapkamer van appartement La Cuccia. De deur is de entree tot het balkon. Meneer Ferri heeft alles gestuct en JP voegt verder…..

Datum: Woensdag 22 April 2009 
foto
In de serie maak van een deur een raam en van een raam een deur hier deel 6. Het is werkelijk zo dat we telkens weer van een deur een raam en vise versa maken, niet omdat we verlegen zitten om werk maar omdat het pand het nodig heeft. Toegankelijkheid en lichtinval spelen hierbij een belangrijke rol. Morgen gaan we verder met de deur beneden [dat eerst een raam was…].

Datum: Donderdag 23 April 2009 
foto
Oude situatie.

Datum: Donderdag 23 April 2009 
foto
Huidige situatie. En nu nog een zwembad….