Een seizoen welke we niet snel zullen vergeten..

Eind februari 2020 gingen wij lekker een weekje op vakantie om op te laden voor ons 11e seizoen. Terwijl wij de eerste dag op het strand lagen kwamen de berichten over Bergamo binnen. Onze vakantie was direct afgelopen. We hadden meteen door dat dit ernstige gevolgen zou hebben voor ons bedrijf in Noord Italie.


Mijn mailbox stroomde vol, appjes en telefoontjes kwamen binnen van verontruste familie en uiteraard van verontruste gasten. We hebben een nieuwsbrief doen uitgaan om iedereen te informeren over de stand van zaken. Op dat moment hadden we nog wel het idee dat de start van ons seizoen half april gewoon door zou kunnen gaan.

Naarmate de week vorderde werd ons duidelijk dat de gevolgen enorm waren. Half april leek al niet meer haalbaar. Thuis gekomen heb ik contact gehad met alle gasten die de eerste weken hier zouden komen vakantie vieren. En gelukkig was (bijna) iedereen bereid om door te boeken met behoud van (aan) betaling. Sommige naar juni, anderen naar de zomervakantie en weer anderen naar de herfstvakantie. Het deed ons enorm goed om te zien hoe onze gasten met ons meedachten en meeleefden.

Uiteindelijk zijn onze eerste 2 gasten op 15 juni aangekomen, de dag dat de binnengrenzen van Europa open gingen. Wat een opluchting! En vanaf de week van 20 juni zaten we gelukkig weer helemaal vol. En wat een fijn seizoen hebben we gedraaid. Italie heeft het coronavirus (na een volledige lockdown van maanden) goed onder controle gekregen. Onze gasten hebben een heerlijke ontspannen vakantie beleefd. Op ons terrein is gelukkig ruimte genoeg. Ook rondom ons zwembad hebben we heel veel plek. En ons buiten restaurant bleek een schot in de roos. Lekker samen eten maar wel met gepaste afstand en buiten! We hadden onze eigen “coronabubbel”. Ik hoorde van veel gasten dat ze zich hier veiliger voelden dan in Nederland.

Helaas ging het in oktober weer mis. Zowel in Nederland als hier. Na 8 oktober, toen er een verplichting kwam voor een negatieve coronatest om als Nederlander Italie binnen te komen, regende het weer annuleringen. Ook deze gasten hebben we gelukkig (bjna) allemaal door kunnen boeken. En er zijn ook gasten gewoon gekomen, dus we hebben tot eind oktober, weliswaar geen volledige bezetting, maar wel kunnen draaien.

Daarom willen we al onze gasten heel hartelijk danken voor hun steun, voor hun aanwezigheid, voor hun gezelligheid, voor hun troostende woorden. Het was een heel bizar seizoen. Laten we hopen dat we het virus onder controle krijgen en volgend jaar wat minder zorgen hebben. Tot die tijd, blijf gezond en let op elkaar!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!