Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante?
Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante? Het einde van het jaar nadert, en dat betekent bubbels! Want zeg nou zelf,
Italianen zijn echte zoetekauwen. ’s Ochtends beginnen we met een zoete brioche en na de pranzo en de cena volgt altijd een toetje, de dolce. Dolce betekent zoet. Je mag altijd een gang overslaan, maar de dolce neem je altijd! Een perfecte manier om de maaltijd af te sluiten.
Er zijn een heel aantal klassiekers die wij in Nederland ook goed kennen. Tiramisu is daar één van. Maar in Piemonte sluiten wij eigenlijk altijd af met panna cotta, bunet of creme caramel. Voor het kerstmenu heb ik panna cotta met hazelnoten gekozen. De favoriet van Jan Pieter. Want wisten jullie dat Piemonte de grootste hazelnootproducent van Europa is? En dat de kwaliteit van de Piemontese hazelnoten zo hoog is dat ze worden beschouwd als de beste ter wereld? Nutella komt niet voor niets uit Piemonte. Maar daar hebben we het een andere keer over. Eerst het recept voor de perfecte panna cotta!
Panna betekent room en cotta betekent gekookt. En meer is het eigenlijk ook niet. Het is een eenvoudig recept. Om er een extra twist aan te geven maak ik panna cotta met hazelnoten.
350ml verse slagroom, 100ml volle verse melk, 7 gram gelantine, 100 gram suiker, 100 gram hazelnoten zonder schil
We beginnen met het roosteren van de hazelnoten. Verwarm de oven voor en rooster de hazelnoten op 180 graden ongeveer 10 minuten. Roer ze af en toe een beetje door. Doe ze in een maatbeker en mix ze met de staafmixer of blender tot een pasta.
Doe de verse room en melk in een schaal samen met de hazelnotenpasta. Meng alles goed. Dek af met plastic folie en zet dit mengsel 24 uur in de koelkast. Zo trekt de smaak van de hazelnoten optimaal in je panna cotta.
De volgende dag leg je de blaadjes gelantine in koud water totdat ze zacht geworden zijn. (ongeveer 15 minuten)
Doe het mengsel uit de koelkast in een pannetje, voeg de suiker toe en breng alles zachtjes aan de kook. Blijf roeren totdat de suiker goed is oplost. Haal van het vuur en voeg de gelantine toe. Meng de gelantine goed door het mengsel totdat dat ook is opgelost.
Giet de panna cotta in de vormpjes. Laat ze afkoelen, dek ze af met plastic folie en zet ze daarna minimaal 6 uur in de koelkast.
Presenteer ze omgekeerd op een bord met wat gehakte hazelnoten er om en over heen. Willen ze niet uit het vormpje doop ze dan even in warm water.
Het makkelijke van dit dessert is dat je het al een dag van te voren klaar kunt maken. Je hoeft het alleen uit de koelkast te halen, op een bordje te doen, af te garneren en te serveren.
Mocht je niet houden van hazelnoten dan kan je de panna cotta zonder maken, voeg wat vanille toe.
3-10 t/m 10-10
10-10 t/m 17-10
22-8 t/m 29-8
5-9 t/m 12-9
19-9 t/m 26-9
26-9 t/m 3-10
La Cuccia:
3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10
22-8 t/m 29-8
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10
Il Gazebo:
18-7 t/m 25-7
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10
15-8 t/m 22-8
Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante? Het einde van het jaar nadert, en dat betekent bubbels! Want zeg nou zelf,
Echte Italiaanse recepten | Panna Cotta We gaan vandaag een dolce maken, een hele echte Italiaanse. Panna cotta is natuurlijk naast tiramisu, hét Italiaanse dessert.
Casa Valle Erro Update | november 2024 November was dit jaar de eerste maand dat we lekker samen waren na het seizoen. JP was heel
Ons ondernemersverhaal – werken met kerst en oud & nieuw Sinds we in 1995 als zelfstandig ondernemers begonnen, hebben we altijd gewerkt tijdens de feestdagen.
Ons ondernemersverhaal – van de kalverenstraat naar het Maria Heinekenplein Tijdens onze tijd in de Kalverstraat maakten we deel uit van een franchiseorganisatie. Onze locatie
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!