Piemonte GEEL vanaf vandaag en een terugblik op januari 2021

GOED NIEUWS: We werden vrijdagavond blij verrast met het nieuws dat vanaf vandaag, maandag 1 februari, Piemonte (en bijna geheel Italie) “zona gialla” is. En het beste nieuws daarvan is uiteraard dat de horeca weer open mag tot 18.00. Dat wordt weer lekker uiteten komende week. En voor zondag hebben we ons favoriete restaurant al geboekt. De winkels waren overigens al open en ook ging de markt in Acqui Terme iedere week gewoon door.

Het gaat hier namelijk heel goed met het aantal besmettingen. De cijfers schommelen gemiddeld rond de 700 gevallen per dag. Om een idee te geven, Piemonte is ongeveer 2/3 Nederland. Er wonen 4,3 miljoen mensen.

Ook het vaccineren verloopt voorspoedig. Het medisch personeel en alle oude mensen boven de 80 en in verzorgingstehuizen zijn inmiddels ingeënt. Hierna komen de leraren en mensen met essentiële beroepen. In het Europese rijtje van 32 landen staat Italië op de 12e plaats, Nederland is één na laatste net voor Bulgarije.

Ons seizoen begint op 3 april, wat is het Corona protocol van Casa Valle Erro?

De boekingen komen al lekker binnen en we hebben besloten dit jaar al met Pasen open te gaan. Dat is het weekend van 3 april. Omdat we heel veel vragen krijgen over wat ons beleid is als Italië niet bereikbaar is vanwege corona, hieronder ons “Corona protocol”.
Ons Corona protocol
 
Mochten jullie niet kunnen komen omdat Piëmonte code oranje/rood heeft dan mogen jullie doorboeken met behoud van (aan) betaling. Ook naar 2022, uiteraard in overleg en op basis van beschikbaarheid. Met andere woorden, je bent je geld nooit kwijt! We komen altijd tot een oplossing.

 Terugblik op januari 2021 bij Casa Valle Erro

1 februari betekent ook dat de eerste maand van het nieuwe jaar alweer voorbij is! De tijd vliegt en we zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen. In de december maand hebben we gasten ontvangen en hebben we zelf ook lekker de feestdagen gevierd. Maar zodra het 7 januari is en L’Epifania (Driekoningen) is voorbij gaan we weer aan het werk.

Ontkalkings installatie

Jan Pieter is weken bezig geweest met het installeren van een professioneel ontkalkingssysteem. Door al ons water te ontharden verwachten we dat we veel minder schoonmaakwerk hebben in de appartementen en tevens dat onze apparatuur zoals vaatwasmachines, wasmachines, Nespresso apparaten een langer leven beschoren zijn. En ook niet onbelangrijk, het zachte water is heel goed voor je huid. Het is gebleken dat je veel minder zeep hoeft te gebruiken. Een heel technisch systeem, want het water van het zwembad mag dan weer niet ontkalkt worden. Met andere woorden, heel veel aan- en afsluiters. Kijk maar naar de foto hieronder aan de blog. Het is een waar technisch kunststukje.

Keukens tegelen in luxe vakantie appartementen La Cuccia, Il Gazebo en La Cascina

Daarnaast hebben we besloten de keukens in La Cuccia, Il Gazebo en La Cascina te gaan betegelen. We hebben prachtig natuursteen gekocht, hetzelfde als waar we de douches mee hebben betegeld, alleen een ander formaat, en inmiddels is ook dat project afgehandeld. Uiteraard ook alles weer even in de verf gezet. Tja, als je dan toch bezig bent.

Beveiligingscamera’s bij luxe vakantieresort Casa Valle Erro

Tot slot hebben we een buiten beveiligingssysteem aangelegd, het gehele terrein is nu beveiligd met 12 camera’s. Van de parkeerplaats tot het zwembad, alles staat onder toezicht. Wel zo’n veilig idee toch?
Ook op zoek naar een bijzonder vakantieplekje voor komend seizoen?info@EenWeekjeItalie.nl

La Cantina:

3-10 t/m 10-10
10-10 t/m 17-10

B&B Il Cucinotto:

22-8 t/m 29-8

B&B La Cambusa:

5-9 t/m 12-9
19-9 t/m 26-9
26-9 t/m 3-10

La Cuccia:

3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10

La Stalla:

22-8 t/m 29-8
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

Il Gazebo:

18-7 t/m 25-7
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

La Cascina:

15-8 t/m 22-8

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!