Piëmonte en het corona virus

Lieve gasten, beste mensen,

Inmiddels zijn we begonnen aan onze 7e week exploitatie. En wat is het fijn om weer open te zijn! Toen maandag 15 juni de eerste auto’s weer door de poort kwamen heb ik eerlijk gezegd een traantje weggepinkt. Het was zo’n onwerkelijke periode. Al die prachtige appartementen die leeg stonden en stonden te wachten op onze gasten.

Het noorden van Italie is hard getroffen door de coronacrisis. Het was met name in Lombardijen waar de meeste slachtoffers vielen. Piemonte kreeg er uiteraard ook mee te maken en na een paar weken raakten wij in volledige lockdown. Dit heeft 8 weken geduurd! 8 weken waarin we niet buiten onze gemeente mochten gaan zonder een verklaring te hebben ondertekend. Je mocht alleen naar Acqui voor medische redenen, werk of boodschappen en dan maar 1 persoon.

Gelukkig voor ons wonen wij zeer landelijk en hebben we alle ruimte om ons heen. Bij ons in de nabije omgeving is er dan ook geen enkel geval bekend. Laat staan dat er iemand is overleden aan Covid.

Huidige stand van zaken in Piemonte omtrent het coronavirus

Op dit moment is alles volledig onder controle in Piemonte. Er worden al dagen geen nieuwe besmettingen gemeld en ook overlijden er nauwelijks of geen mensen aan Covid. Het is nu dus super veilig in Piemonte.

Helaas is dit niet wat er zich op het nieuws in Nederland afspeelt. In Nederland wordt alleen benadrukt dat de “tweede golf” al onderweg is en dat het beter is om thuis te blijven. Met als gevolg bij ons een “tweede golf” aan annuleringen. En dit terwijl het hier veilig is.

Vandaar deze nieuwsbrief. Ik wil echt benadrukken dat het veilig is in Piemonte. De cijfers zeggen genoeg. Hieronder staat een link van de Italiaanse overheid, regio Piemonte.

https://www.regione.piemonte.it/web/pinforma/notizie/coronavirus-gli-aggiornamenti-dalla-regione-piemonte

Dagelijks worden we door de Italiaanse overheid op de hoogte gehouden van het aantal besmettingen en het aantal overledenen. Gister 26 juli, waren dat er in Alessandria, onze provincie 0.

Hoe is het om op vakantie te zijn in Piemonte tijdens de coronacrisis

Alle gasten die tot nu toe bij ons zijn geweest hebben een heerlijke vakantie gehad. Een vakantie waarin alles mogelijk was. Bezoek aan Torino (lekker rustig), uiteten, terrasje pakken, lekker zwemmen in ons zwembad dat groot genoeg is voor iedereen, dorpjes bezoeken en lekker fietsen of wandelen. Alles kan gewoon!

Op straat zie je mondkapjes, maar dit is niet verplicht. Alleen in winkels, openbaar vervoer en openbare ruimtes, zoals musea moet een mondkapje gedragen worden. Uiteten is zoals het altijd was. Alleen het bedienend personeel draagt een mondkapje. Ook onze super gezellige eetavonden (bbq, pizza en piemontese cena) gaan gewoon door. Ons buitenrestaurant is open, dus veilig.

Ons beleid in het geval van een nieuwe lockdown in Italie of Piemonte

Naast heel veel annuleringen vanwege angst, die dus echt ongegrond is, krijg ik ook dagelijks vragen, wat als Italie weer in lockdown gaat?

Het lijkt mij duidelijk dat als dit zou gebeuren wij dezelfde procedure hanteren zoals we hebben gedaan in april, mei tot half juni. Indien onze gasten niet kunnen komen omdat de grenzen van Italie zijn gesloten dan boeken wij door met behoud van (aan) betaling.

Betalingstermijn Casa Valle Erro

Daarnaast hanteren wij nu een periode van 2 weken voor aankomst dat het restantbedrag moet zijn overgemaakt. In onze huurovereenkomst staat 6 weken. We hebben dit gedaan om het risico voor onze gasten zo klein mogelijk te maken. Met andere woorden, dat risico nemen wij!

Repatriering naar Nederland in verband met een lockdown in Italie

Tevens wil ik benadrukken dat als Italie eventueel in een lockdown gaat, onze gasten ALTIJD, en ik zeg het nogmaals, ALTIJD naar huis mogen. Iedereen heeft namelijk het recht om naar het eigen land terug te keren. Daarom is het wellicht wel verstandig om met de auto te komen.

Dus lieve mensen, kom gewoon lekker vakantie vieren bij Casa Valle Erro in Piemonte. Het is veilig!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!