Casa Valle Erro is open!

Zaterdag 16 april was onze openingsdag. Wat een feest! Eindelijk weer een “normale” opening zonder stress en ellende. Wat heerlijk om de auto’s één voor één het terrein op te zien rijden. Bijna alle accommodaties verhuurd in de Paasweek!

Begonnen we 2 jaar geleden pas in de derde week van juni en vorig jaar half mei, dit jaar dus al met Pasen volle bak. Wat was het fijn om al onze gasten zaterdagavond te zien genieten van de welkomst BBQ. En wat was het meteen weer gezellig.

Eerste Paasdag in luxe vakantieresort Casa Valle Erro in Piëmonte

Op 1e Paasdag was het om half 1 verzamelen om te vertrekken naar één van onze meest favoriete restaurants Il Giardinetto in Sessame om aan te schuiven voor de Paaspranzo. Tussen de Italiaanse families genieten van een heerlijke uitgebreide warme lunch. 5 antipasti, 2 primi, 2 secondi en heel veel dolce en prachtige wijnen.

Toen ik de kaart uitlegde drong het tot iedereen door dat we dat allemaal gingen eten en dat het geen keuzemenu was. Tja, in Piëmonte kom je nooit om van de honger en al helemaal niet met Kerst en Pasen. Van heerlijke warme focaccia met boter, tot een paprikataartje met bagna cauda, van een geitenkaasje met hazelnoten en gekarameliseerde uien tot een quiche van artisjok, het ene gerechtje nog lekkerder dan het andere. Daarna risotto met groene asperges en garnalen en tajarin (dunne Piemontese lintpasta) met ragu en funghi porcini (vleessaus met eekhoorntjesbrood). En als secondo heerlijk zacht varkensvlees gegaard in de melk en capretto (geit). Een hazelnotentaart, een kastanjetaart en ijs met aardbeien maakten het feest compleet. Uiteraard begonnen we met een Spumante en dronken we er vele mooie Barbera’s bij. Om 18.00 rolden we letterlijk de tent uit.

Emoties op 1e Paasdag

Voor ons was deze Paaspranzo erg speciaal. Ten eerste omdat het na 2 jaar Covid weer de eerste keer was dat we samen met onze gasten Paas konden vieren. Daarnaast speelt Ristorante Il Giardinetto een belangrijke rol in ons leven hier in Piëmonte. We komen er al vanaf het begin, dus al 15 jaar. We zijn eigenlijk een beetje deel geworden van de familie. En vooral met Papa Carlo, de vader van Francesca en Valentina die het restaurant runnen, hebben we altijd een speciale band gehad. Ik werd door hem “la terza sorellina” het derde zusje genoemd. Helaas is Papa anderhalf jaar geleden overleden aan Covid. Dit was dus onze eerste Paas zonder hem. Het maakte het allemaal emotioneel maar wel heel mooi om met elkaar te delen.

Wat gebeurde er op 2e Paasdag in Casa Valle Erro in Piëmonte

2e Paasdag bleef iedereen op de Casa en heb ik iedereen een heerlijk Paasontbijt gebracht. Het was schitterend weer en iedereen genoot van een prachtige dag. Er werd zelfs gezwommen! Het zwembadwater was 19 graden. Ook de hottub werd volop gebruikt. Er werd ’s avonds overal gebbq-ed zoals het hoort in Italië met Pasen. Eerste Paasdag wordt gevierd met de familie en 2e Paasdag met vrienden en een BBQ. Voor enkele gasten hadden we gezorgd voor een BBQ-pakket met heerlijk Piemontees vlees.

Pizza avond en Piemontese cena bij Casa Valle Erro in Piemonte

Dinsdag hadden we onze eerste Pizza avond. Gianluca en Emanuela hebben er weer een spektakel van gemaakt. We hadden zelfs blauw pizzadeeg! Het smaakte naar verse doperwten, erg lekker. Van pizza Italia, vernoemd naar de Italiaanse vlag, met mozzarella, tomaat en basilicum tot een blauwe pizza met asperges en Tropea (rode ui uit Calabrië), er kwamen vele heerlijke pizza’s voorbij.

En ook op donderdag hebben we gegeten met onze gasten. Een heerlijke Piemontese cena, bestaande uit een groentetaartje met Castelmagno, gegrilde paprika met bagna cauda, een risotto met asperges en parmigiano en tot slot een stukje geit uit de oven.

Een week van emoties, eten, drinken en gezelligheid. Ons seizoen kon niet beter beginnen dan zo!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!