Ons vertrek van Amsterdam naar Piëmonte - ons verhaal

De eerste vraag die ons altijd gesteld wordt als we zaterdagavond gezellig met z’n allen aan de welkomst bbq zitten is:

‘Waarom zijn jullie uit Nederland vertrokken en waarom naar Italie (Piemonte) en niet naar een ander land?’

Ik vertel het altijd graag, want het is natuurlijk een hele relevante vraag. Vertrekken naar het buitenland betekent toch een rigoreuze verandering van je leven.

Verliefd geworden op Italië

In mijn vorige blog vertelde ik dat we in 1990 liftend naar Italie zijn gegaan. Het is die reis geweest dat we verliefd geworden zijn op Italie. We hebben zoveel lieve mensen ontmoet, we werden uitgenodigd om te blijven eten, slapen, we kregen de sleutel van hun huis. De gastvrijheid was enorm. Die reis heeft er toe geleid dat toen we besloten “een tijdje” naar het buitenland te gaan, het voor ons alleen maar Italië kon zijn. Alleen welke regio, dat wisten we nog niet.

Van Amsterdam naar Italie

Nadat we beide onze studie hadden afgerond zijn we in Amsterdam blijven wonen. Na een aantal jaren in loondienst te zijn geweest, JP als programmeur bij Shell en ik als beleidsmedewerker bij het Produktschap voor Vis, besloten we dat het tijd werd voor verandering. We wilden een eigen bedrijf, zelfstandig ondernemer zijn, eigen baas.

Ik werkte bij het Produktschap voor Vis en zo belanden wij in de vissector. In 1995 openden wij ons eerste visrestaurant/winkel in Zwolle. Een jaar later al, begonnen we op de Kalverstraat in Amsterdam. In 2003 volgde een visrestaurant op het Marie Heinekenplein ook in Amsterdam. Al die jaren hebben we keihard gewerkt en in 2005 vonden we het genoeg. We hebben het laatste bedrijf verkocht en zijn ons huis in Amsterdam gaan verbouwen. Maar na een paar maanden begon het al weer te kriebelen. Wat gingen we nu doen? We hadden altijd al het idee gehad een tijdje in het buitenland te gaan wonen. En dit was het moment!

Droomparadijs in Piëmonte

Na een bezoek aan de Second Home beurs in Utrecht besloten we dat we het echt gingen doen. We gingen een camper huren en naar Italie vertrekken. We gingen een oude boerderij kopen om te verbouwen tot een luxe vakantieresort met prachtige vakantieappartementen. Zo gezegd, zo gedaan. In mei 2005 zijn we vertrokken met onze 2 honden. In Piëmonte vonden we direct de plek van onze dromen. Een mooie oude boerderij van natuursteen, vlakbij een rivier.

Luxe Vakantiewoningen

Toen wij in januari 2006 in Piemonte kwamen wonen, waren we echt een bezienswaardigheid. Er woonden bijna geen stranieri (buitelanders) bij ons in de buurt. Jarenlang is ons gevraagd wanneer we weer teruggingen. En dat was niet vervelend bedoeld maar ze konden gewoon niet geloven dat we het zo naar ons zin hadden op het platteland van Piëmonte terwijl we uit het prachtige Amsterdam kwamen!

Maar wij voelden ons direct thuis. We werkten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en na 4,5 jaar hadden we 3 prachtige gerestaureerde luxe vakantiewoningen met een zwembad. 3 juli 2010 ontvingen wij onze eerste gasten in Casa Valle Erro. Wat waren we trots!

Casa Valle Erro

Inmiddels wonen we alweer 15 jaar in Piëmonte. Geen dag spijt van gehad. We zeggen tegen iedereen die ook zo’n wens heeft, doe het! Ga een tijdje naar een ander land. Je leert er zoveel van, het is echt een verrijking van je leven. Een andere cultuur, een andere taal, alles is anders. Wij kunnen niet meer zonder Piëmonte! Maar we zullen ook altijd Nederlanders blijven, daar zijn we ook trots op.

eten en drinken Piemonte

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!