November update

Roadtrip Sicilië

November is altijd onze eerste maand zonder gasten. En dit jaar ook de eerste keer dat we direct nadat we onze laatste gasten hadden uitgezwaaid zelf op vakantie gingen. Het werd Sicilië, want we houden heel veel van ons mooie Italië. We vlogen op Palermo, hebben een auto gehuurd en een roadtrip gemaakt door het noorden, via het oosten naar het zuiden. Veel kilometers en dus ook heel veel gezien. Palermo was fantastisch, wat een oude stad en wat een architectuur. Ook een rauwe stad met veel gezichten. Het oude centrum is en wordt gerestaureerd, maar net erbuiten is het echt wel een uitdaging. We hadden onze auto in een buitenwijk geparkeerd en waren wel iedere dag blij dat ie er nog stond. Vanuit Palermo hebben we ook nog de noordwest kust bezocht. San Vito lo Capo is een badplaats met prachtige baaien en mooie witte stranden. We hebben heerlijk gegeten op één van de vele terrassen daar. Want we hebben 14 dagen mooi weer gehad, met temperaturen zo rond de 30 graden.

Van Palermo naar Siracusa

Na Palermo zijn we naar Siracusa gereden. Dwars over het eiland. Het binnenland van Sicilië is niet spectaculair, heel droog en heuvelachtig. Maar Siracusa is fantastisch. Siracusa ligt helemaal aan de Ionische zee en heeft een autovrij schiereiland Ortigia waar het oude centrum zich bevindt. We hadden een B&B op Piazza Duomo, in het hart van Ortigia. Ontelbare pleintjes, kleine straatjes, kerken en een kasteel dat deel uitmaakt van de verdedigingsstructuur van de stad, waren de ingrediënten zodra we de deur uitstapten. Het is wel heel toeristisch maar Siracusa is echt de mooiste stad aan de Siciliaanse noordoostkust. We hebben een boottocht gemaakt en mooie grotten bekeken en zijn ook naar het Griekse theater geweest uit meer dan 700 jaar voor Christus en naar het graf van Archimedes. Je kijkt werkelijk je ogen uit in Siracusa.

Van Siracusa naar Noto

Na Siracusa zijn we via Marzamemi, een klein vissersplaatsje, maar zeker niet overslaan, naar Noto gereden. Noto is ook prachtig, een beetje Siracusa in het klein. Omdat we inmiddels wel genoeg ‘oude’ gebouwen en kerken hadden bezocht, hebben we een canyon bezocht en daar een prachtige wandeling gemaakt. Ook zijn we een dagje naar het strand geweest. Wie doet je wat als je in november gewoon op een ligbedje in de bikini naar de zee ligt te staren onder het genot van een lekker glaasje wijn.

Van Noto naar Catania en de Etna

Na Noto zijn we naar Catania gegaan. Catania is een redelijk grote stad met alweer veel historie. Maar de reden waarom we voor Catania hadden gekozen is de vulkaan de Etna! Je kunt met de auto naar een lift rijden om zo de Etna op te gaan. Deze liften worden ook gebruikt voor skiërs en er lag dan ook al sneeuw op de Etna. Beneden was het 27 graden, boven, op 2000m hoogte vroor het. Koud dat het was, met een venijnig windje erbij. Helaas konden we niet verder naar de krater vanwege het weer, te veel sneeuw en te veel wind. We hoorden af en toe harde knallen uit de Etna komen en we zagen ook rook pluimen. Een week later is de vulkaan uitgebarsten! Wellicht was dat de reden dat we niet naar de krater mochten! Maar wat een belevenis.

En zo kwam er alweer een einde aan onze reis en keerden we weer terug naar de Casa. Ook fijn hoor, lekker weer samen met de hondjes en beginnen met het winterprogramma. Want er gaat weer van alles gebeuren op Casa Valle Erro komende winter.

 

Het winterprogramma bij luxe vakantieresort Casa Valle Erro in Piëmonte

De betonmolen staat alweer op zijn plek, het cement en zand is geleverd, het hout is aangekomen en het grondwerk is gedaan. Want wat gaat JP nu weer maken? Er komen nieuwe terrassen bij La Cantina, La Cuccia en La Stalla. Vorig jaar hebben we de vlonder rondom het zwembad vervangen en dat is zo goed bevallen dat we weer een aantal pallets van datzelfde hardhout hebben besteld om de terrassen waar nu nog grind ligt, te vervangen door een mooie houten vlonder. En bij La Cantina komt ook nog een afdak aan de oostkant zodat er ook in de warme zomermaanden lekker buiten kan worden gegeten in de schaduw. Er blijft ook een deel zonder afdak, want in het voor- en najaar is het natuurlijk wel weer lekker om het zonnetje te pakken.

En zo is november weer voor bij gevlogen en richten we ons op de feestmaand december. Dit jaar voor de eerste keer zonder gasten, wie weet gaan we jullie nog missen! Dat lezen jullie in de volgende nieuwsbrief over december.

En voor boekingen voor seizoen 2024, mail naar info@EenWeekjeItalie.nl

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!