Nieuwsbrief mei 2022

Wat gebeurde er allemaal in mei bij Casa Valle Erro in Piëmonte?

In mei leggen alle vogeltjes een ei. Nou dat geldt zeker ook voor hier in Piëmonte. Iedere ochtend worden we gewekt door het gezang van tientallen vogels. Mooier wakker worden is er niet. Mei begon direct heel erg warm, in de 2e helft gingen we al boven de 30 graden. Dat is wel heel warm voor de maand mei. Meestal tikken we de 30 graden pas aan in juni. Maar ons hoor je niet klagen hoor. We houden van de warmte.

Mei betekent meivakantie. En eindelijk na 2 jaar konden we weer gasten ontvangen met de meivakantie. 2 families hadden hier echt 2 jaar op moeten wachten, ze hebben 2x door geboekt en konden nu eindelijk afreizen naar La Bella Italia. En wat hebben ze genoten! Prachtig weer, heerlijk eten samen, lekker luieren aan het zwembad en plonzen in de hottub. Er zijn weer vrienden voor het leven gemaakt!

Mei betekent ook de eerste aardbeien van Maria Teresa van de koude grond. Heerlijke verse aardbeien gekweekt op nog geen kilometer bij ons vandaan. Op het ontbijt heb ik ze veel gebruikt en Gianluca, onze kok, gebruikte ze ook als toetje na de Piemontese cena. Ons streven is om zoveel mogelijk de producten die we gebruiken op het ontbijt, met de pizza avond en de Piemontese cena, zeer lokaal te kopen. Waarom iets van ver halen als je het om de hoek kunt krijgen! In de loop van de jaren hebben we een heel netwerk om ons heen opgebouwd van allemaal lokale producenten.

Mei was ook de maand van ons favoriete wijnfeest van het jaar, Nizza e Barbera. Zoals de meesten van jullie wel weten zijn wij grote fan van de top wijn uit de Monferatto, de Barbera. Op dit wijnfestival, altijd het 2e weekend in mei gehouden in het schattige stadje Nizza Monferatto, komen tientallen wijnboeren bijeen om ons hun beste Barbera te laten proeven. Daarnaast is er ook een plein vol met foodtrucks, lekker eten en drinken dus. We hebben weer mooie nieuwe contacten opgedaan. Komende weken en ook komende winter gaan we weer een aantal wijnproducenten opzoeken. Hun wijnen komen dan weer bij ons in de wijnkoelkasten in het buitenrestaurant. Op deze manier kunnen onze gasten volop meegenieten van al het goede dat Piëmonte te bieden heeft.

Op 22 mei werd onze allerliefste Duitse Herder Inka 10 jaar. Dat hebben we uiteraard gevierd met lekkere hondenkoekjes. Want wat is het toch een schat van een beest. We hopen nog lang van haar te mogen genieten. In mei hebben we ook de moeilijke beslissing genomen om onze kat Dappere Dodo in te laten slapen. Het was een maand met een lach en een traan.

En eind mei ging een van onze favoriete restaurants weer open na een maandenlange verbouwing. La Coccinella in Bistagno. We komen hier al zolang we hier wonen en dat is inmiddels 16 jaar! We kennen de Napolitaanse familie inmiddels zo goed dat we echt vrienden geworden zijn. De “simpele” pizzeria is omgetoverd naar een prachtig luxe restaurant waar je heerlijk vis kunt eten. De pizza’s zijn er ook nog steeds hoor, ook van hoge kwaliteit.

Al met al was mei weer een topmaand. We hebben weer genoten van onze gasten en van al het goede dat Piëmonte te bieden heeft. Op naar juni!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!