Nieuwsbrief juni - wat een maand!

Wat een prachtige juni maand hebben we gehad. Wekelijks volle bak, met veel terugkerende maar ook veel nieuwe gasten. We hebben er weer fans bijgekregen en dat is altijd fijn om te horen en mee te maken!

Het was een hele warme juni maand met heel weinig regen. En zoals iedereen op het nieuws wel heeft gezien kampt Noord-Italië met het grootste watertekort in 70 jaar. Nu moeten wij eerlijk zeggen dat we in die 17 jaar dat we hier nu wonen al een paar keer eerder zeer droge periodes hebben meegemaakt. Alleen duurt het deze keer wel heel lang. En de regen die is gevallen middels een paar onweersbuien was zo weer verdampt. Onze rivier de Erro is bijna leeg. Dit waterpeil zien we eigenlijk altijd pas in augustus. Warm is het ook, maar dat is het eigenlijk altijd wel in juni. Temperaturen boven de 30 graden in juni, juli en augustus, is in Noord-Italië normaal. Wat het klimaat hier wel ontzettend fijn maakt is dat de nachten (meestal) lekker afkoelen. Een graadje of 16, 17 komt regelmatig voor, dus lekker slapen!

Onze meeste gasten denken altijd dat ons hoogseizoen qua werk juli en augustus is. Niets is minder waar. Juist het voor- en naseizoen is heel druk. Dat komt omdat we in mei en juni 7 accommodaties hebben waarvan 2 B&B kamers. Dat betekent iedere dag ontbijt maken voor zeker 4 gasten, maar eigenlijk altijd wel tussen de 6 en 10. Ik begin meestal rond 7.00 en ben rond 11.00 klaar met het ontbijt en de voorbereidingen voor de volgende dag. Daarna moet de administratie nog gebeuren, de restaurants gereserveerd worden, de wijnboeren voor een wijnproeverij gebeld worden etc. Voor je het weet is het een uur of 3 en dan heb ik pas tijd om te gaan eten. 

In juli en augustus hebben we gezinnen die veel meer hun eigen gang gaan. Dat betekent ‘s ochtends alleen broodjes wegbrengen. Dat is zo klaar! De kinderen liggen vanaf 10.00 in het zwembad en de ouders lezen een boek en pakken hun rust. Minder werk voor ons dus.

We hadden in juni ook heel veel hondjes op bezoek. Veel van onze vaste gasten hebben zelf honden en weten dat wij het geweldig vinden als ze hun eigen hond meenemen. En het is altijd mooi om te zien dat het allemaal goed gaat. Er vormt zich direct een roedel. Inka is uiteraard de Capa en Yopie speelt graag met alle hondjes. Niet alleen tussen de kinderen maar zeker ook tussen de honden worden vriendschappen gesloten.

Juni was een prachtige maand waarin we weer veel mooie eetavonden hebben meegemaakt. Gianluca en Emanuela verzorgen iedere week topavonden met heerlijk eten. En wij en onze gasten hoeven alleen maar aan te schuiven om heerlijk te eten en te drinken en een hele gezellige avond te hebben.

Een topavond die wij zelf nog hebben meegemaakt was eten bij I Caffi op de locatie bij Villa Ottolenghi. I Caffi heeft 1 Michelin ster en het restaurant is gelegen in de oude burgemeesterswoning van Acqui Terme. Dit jaar koken ze 2 maanden sotto le stelle (onder de sterren) hun sterrenmenu bij Villa Ottolenghi net buiten Acqui Terme. Wij mochten hier de eerste avond bij zijn op woensdag 29 juni. Het was een prachtige avond met heerlijk eten. De tuin was sprookjesachtig versierd met lichtjes. We keken uit over de wijnvelden en richting Acqui. Een topavond en zeker een aanrader voor onze gasten de komende maanden.

Op naar juli!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!