Wat gebeurde er allemaal in februari 2024 in Piëmonte, Italië?!

Wat een heerlijke lange maand deze februari 2024. Want alhoewel onze gasten altijd vrezen dat wij ons vervelen in de winter, komen wij altijd tijd te kort! Dus een dagje extra komt goed uit. Ik eindigde mijn vorige nieuwsbrief over januari met een ‘cliffhanger’, nl. een dat er een verrassing aan zat te komen voor al onze gasten. En over die ‘cliffhanger’ gaat deze nieuwsbrief. Eigenlijk begon dit verhaal al vorig jaar juni maar de ‘climax’ was echt in februari.

Een grote verrassing voor alle gasten van Casa Valle Erro

Zoals ik in mijn vorige nieuwsbrief schreef heeft JP prachtige nieuwe houten terrassen gemaakt bij La Cuccia, Il 1863, La Cantina en La Rocca en bij La Stalla. Het terras bij La Stalla heeft hij half februari afgemaakt. En toen was het tijd voor…..nieuwe tuinmeubelen! We hebben overal nieuwe tuinsets, een bank, 2 stoelen en een salontafel. Van mooi gebleekt teakhout en lekkere dikke kussens erop in een grijstint. Het is echt zo mooi en chique. Alle terrassen hebben een totaal nieuwe uitstraling gekregen. Maar voordat deze nieuwe meubelen er waren is daar veel aan vooraf gegaan. Lees en huiver.

Het begin van het project tuinmeubelen voor onze luxe vakantieappartementen

Dit jaar vieren wij ons 15e seizoen en dus zijn onze tuinsets ook al 15 jaar oud. Tijd voor vervanging vonden wij. In het voorjaar was hij in Nederland en heeft hij zich georiënteerd op wat de huidige ‘mode’ voor wat betreft tuinmeubelen is. Vol met ideeën kwam hij weer thuis. Het moest in ieder geval hout worden en robuust. Hij is gaan denken en zoeken op internet waar hij de meubels die hij in zijn hoofd had, zou kunnen laten maken. En dat werd een bedrijf in Indonesië!

Via de app en email communiceerde JP met het bedrijf in Indonesië. Hij maakte tekeningen en stuurde foto’s en Indonesië zij zeiden dat ze het konden maken! Het blijft natuurlijk heel spannend en toch ook ingewikkeld om dit op afstand te doen. En wat voor afstand! Indonesië ligt niet om de hoek. Je kunt niet ff gaan kijken en het draait dus allemaal om vertrouwen. En dan zit je ook nog met een enorm tijdverschil. Maar als JP appte kreeg hij altijd direct antwoord. Slapen die mensen dan nooit vroegen wij ons af.

De meubelen gingen vanuit Indonesië op een containerschip naar Genua. Vanuit de haven van Semarang ging de 20ft container met een klein schip naar Singapore om daar te worden overgeladen op een enorm containerschip van 368m, de Al Mashrab. Dit schip zou de tweede week van januari in Genua aankomen maar dit ging even anders. Door de problemen in de Rode Zee kon het schip niet door het Suezkanaal en moest omvaren via Afrika. Dit duurde 3 weken langer! Gelukkig hadden we de contracten allemaal afgesloten voordat deze ellende begon want de containerprijzen gingen binnen een week 3x over de kop!

Naast dat er meubels moesten worden gemaakt moesten er ook heel veel formulieren worden ingevuld. De meubelen moeten uiteraard geïmporteerd worden in Italië. Via één van onze gasten die zelf heel veel fruit importeert kregen we een aantal contacten van importeurs in de haven van Genua. Dit liep niet altijd even soepel maar uiteindelijk heeft Luca ons enorm geholpen en ervoor gezorgd dat de container op een vrachtwagen richting Cartosio ging.

De tuinmeubelen voor Casa Valle Erro arriveren in Cartosio

En begin februari was het dan zover, de vrachtwagen met een 20ft container reed het terrein van onze bouwmaterialen groothandel Rossi op. De vrachtwagen kan hier niet komen over onze kleine weggetjes. Bij Rossi hebben we de meubelen op een kleinere vrachtwagen geladen. Wat was het spannend toen de zegel van de container werd doorgeknipt. Zullen de meubelen er in zitten? En zijn ze wat we besteld hebben? En ja hoor, alles zat erin en alles was zoals we het voor ogen hadden. Na 2 ritjes met de kleine vrachtwagen stond alles op de Casa en kon het uitpakken beginnen. Daar ben ik bijna een week mee bezig geweest. Het was dus goed verpakt. Daarna hebben we alle meubelen op hun plek gezet. Wat een prachtig project en wat een prachtig resultaat!

Maar dit is niet de laatste grote verrassing voor onze gasten. Dus opnieuw een cliffhanger. Wat dat is lezen jullie in de nieuwsbrief van maart.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!