Nieuwsbrief april 2022

April doet wat hij wil. Zo ook in Italië. Prachtige mooie lentedagen wisselden af met donkere wolken en af en toe regen. Maar dat was niet erg, de natuur en ook onze tuin heeft veel water nodig want het is in maart gewoon veel te droog geweest.

Begin april gingen we met onze aannemer en familie eten bij La Pilota in Alessandria. Anders dan de naam doet vermoeden is dit een echt visrestaurant en veruit het beste waar we ooit gegeten hebben. Het restaurant ligt naast het vliegveld van Alessandria, vandaar de naam. We hebben voor de eerste keer zee-egel gegeten. Wat een smaaksensatie. Het werd een hele mooie zondagmiddag pranzo.

April was ook de maand waarin alles afgemaakt moest worden. Want we openden onze deuren dit jaar eindelijk weer met Pasen. Wat een goed gevoel gaf dat!

Er waren uiteraard weer honderden kleine klusjes te klaren. Ger heeft de wijnkasten weer opnieuw ingedeeld met een aantal nieuwe wijnhuizen. We hebben onze vaste wijnboeren maar proberen ieder jaar er weer een aantal te bezoeken om ons assortiment mee aan te vullen. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld naar Cascina Nuova in Castel Boglione geweest en naar Avezza in Calamandrana. Weer prachtige wijnen op de kop getikt, waaronder een roze Spumante gemaakt van de nebbiolo druif. Zeer interessant! Uiteraard hebben we ook weer een aantal Nizza’s gekocht. Want wat houden we toch van Barbera!

Nadat begin april voor de eerste keer weer het gras was gemaaid, de schoorstenen waren geveegd, de septictanks waren geleegd en alle cv-ketels waren gecontroleerd, reden op zaterdag 15 april de eerste auto’s het terrein op. Wat een feest! Hier doen we het allemaal voor, zo fijn om te zien dat onze gasten genieten van ons prachtige resort.

Het was prachtig weer en er werd direct gezwommen en gebruik gemaakt van de hottub. Dat er half april al gebruik gemaakt wordt van het zwembad hebben we nog niet vaak meegemaakt. Heerlijk om zien!

Op 1e Paasdag zijn we met onze gasten uiteten geweest. Een Paaspranzo die we niet snel zullen vergeten. Wat hebben we veel gegeten en veel gelachen samen. We rolden letterlijk met zijn allen om 18.00 het restaurant uit.

Ook onze vaste kok Gianluca en zijn vrouw Emanuela zijn weer begonnen met de week van Pasen. Op dinsdag hadden we weer onze pizza avond met deze keer opnieuw een ander soort deeg, nl. blauw! Gemaakt van de bloemetjes van de doperwtenplant. Heel speciaal! Zo verrassen ze ons weer iedere keer.

En op 25 april hadden we voor al onze gasten echte oranje tompoezen, gemaakt door onze eigen bakker Gabriele Gaino uit Cartosio. Toch een Nederlands tintje in Piëmonte op Koningsdag! En lekker dat ze waren!

We hadden ons seizoen niet beter kunnen beginnen!

Op naar mei.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!