Nieuwsbrief december 2021, wat een feestmaand in Casa Valle Erro!

December is voor iedereen een bijzondere maand. Helaas werd het in Nederland de maand van de lockdown. We leefden mee met onze collega’s, vrienden, kennissen en familie. Weer een Kerst zonder de hele familie, weer de horeca dicht. En zelfs de winkels!

Kerst en Oud en Nieuw in Piëmonte

Hier in Italië ging het gelukkig allemaal veel beter. Dankzij een 2 G beleid bleef de horeca tijdens de feestdagen open. Ook winkels, wijnhuizen, markten etc. bleven toegankelijk waardoor er een echte feeststemming heerste. Vanaf 24 december werd het dragen van een mondmasker tevens buiten verplicht. Maar dat kon de stemming niet drukken.

Eind november hadden we al kerstbomen gekocht bij de Ikea in Genova en dus stond begin december in het teken van het optuigen van 5 kerstbomen. Want alle appartementen waren verhuurd, geweldig toch! Ook heb ik de appartementen met lichtjes versierd en uiteraard overal een fles bubbels en een panettone, het echte Italiaanse kerstbrood, op tafel gezet.

En als dan het hele terrein ook nog versierd is met lampjes en het op 8 december gaat sneeuwen is Casa Valle Erro net een sprookje! De december feestmaand kon beginnen!

Kerstcadeautje voor JP, een echte Kamado!

Inmiddels was JP hard aan het timmeren. Hij had van de kerstman een Kamado gekregen en daar heeft hij zelf een meubel voor gemaakt. De kamado is de hele maand december goed gebruikt. Samen met onze gasten hebben we op 2e kerstdag een kalkoen van 10 kg soldaat gemaakt. Langzaam gegrild op de Kamado. Het was een groot succes. Verder hebben we spareribs gemaakt, procureur, sateetjes, gyros, het kon niet op. Het resulteerde in fijne eetavonden samen met onze gasten.

Donatie voor il Rifugio degli Invisibili

In december zijn we ook naar het Rifugio degli Invisibili gereden van Sara Chiriotti. Sara zet zich in om gehandicapte, oude, dove of slechtziende en getraumatiseerde honden een beter leven te geven. Ze heeft de stichting Il Rifugio degli Invisibile opgezet. Een stichting die zorgt voor alle honden en katten die niemand een tweede kans wil geven. Maar Sara wel en zij doet dit allemaal privé en is derhalve geheel afhankelijk van donaties.

Aangezien wijzelf ook grote honden- en kattenliefhebbers zijn hebben we in 2021 een inzamelingsactie op touw gezet voor Sara en haar Rifugio. Op de bar in ons buitenrestaurant stond een mooie damigiano (wijnfles) om geld in te zamelen voor Sara. En wat een succes is dit geworden! We hebben afgelopen seizoen € 855 ingezameld. Wijzelf hebben dit bedrag verdubbeld, dus het eindbedrag is € 1710 geworden.

Een enorm bedrag waar Sara weer heel veel goed werk mee kan verrichten. Nogmaals heel hartelijk dank aan alle gasten voor hun bijdrage!

Kerst en Oud en Nieuw in Casa Valle Erro

Op 22 december arriveerden onze eerste gasten, samen met hen hebben we Kerst en Oud en Nieuw gevierd. Wat een heerlijke dagen om samen te zijn, lekker met elkaar te eten, te drinken, spelletjes te doen. Het waren weer speciale dagen. Op 4 januari zwaaiden we de laatste gasten weer uit, tijd om bij te slapen!

En dan is de eerste week van 2022 ook alweer een feit. Een week waarin er vele boekingen zijn binnengekomen.

Mocht je komend seizoen nog willen genieten van een weekje Italië bij bijzonder plekje Casa Valle Erro in Piëmonte, bekijk dan hieronder de mogelijkheden:

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!