Casa valle erro | Mei update

Mei begon met een zwarte rand. Op 2 mei hebben we onze allerliefste Duitse Herder Inka laten inslapen. Inka is op 2 weken na, 11 jaar geworden. De laatste dagen van april zagen we al dat het einde naderde. Inka was op, ze had er geen zin meer in. Op 2 mei is de dierenarts op de Casa gekomen om Inka in te laten slapen. Wat een verdriet en gemis. Het doet nog steeds zeer om er over te schrijven en erover te praten. Yopie is ook nog steeds triest, ze is veranderd, ze was echt nog een speelse pup maar lijkt in één keer volwassen te zijn geworden. We moeten het allemaal een plekje geven en dat duurt nog wel even.

Gelukkig vonden er ook allemaal hele leuke dingen plaats in mei. Zo stond het 2e weekend van mei in het teken van Nizza è Barbera.

Nizza è Barbera is een jaarlijks terugkerend evenement in Nizza Monferrato waarbij zo’n 70 wijnproducenten hun Barbera’s laten proeven. Voor ons is het ook een uitgelezen mogelijkheid om onze vaste contacten allemaal op te zoeken om even bij te praten. En uiteraard ook om nieuwe contacten te leggen. Dit jaar hebben we gesproken met Alessandro Durio van Azienda Vitivinicola Durio Adriano uit Agliano Terme en met Dario Ivaldi uit Nizza Monferrato. Beide maken een heerlijke Barbera en we gaan ze zeker een bezoek brengen de komende maanden. Weer een paar nieuwe adresjes voor wijnproeverijen!

Uiteraard zijn we ook meerdere malen uit eten geweest en hebben we oude adresjes bezocht maar ook nieuwe ontdekt. Eén daarvan was Al Gatto Verde in Agliano Terme. Hier hebben we gegeten voorafgaand aan ons favoriete evenement in mei, Nizza è Barbera.

Mei was een vrij natte maand en dat was echt nodig, want onze rivier de Erro was bijna drooggevallen. Gelukkig was de temperatuur wel goed. De boeren om ons heen waren erg blij met het water. JP wat minder want hij moest echt iedere week, en soms wel 2x per week alles maaien. Het gras schoot de grond uit! Aan de overkant van ons weggetje hebben we ook nog een stuk grond. Dat was vroeger een wijngaard. Omdat er een ziekte in zat hebben we de wijnranken eruit gehaald. Daarna heeft JP het voor een deel ontgonnen en is het een mooi graslandje geworden. Het laatste stuk moest nog steeds gebeuren, inmiddels staan er overal bomen. Mei was een mooie maand om weer een stuk te ontginnen. Met kraan en tractor is hij dagen aan de slag geweest. En er is weer een stuk klaar. De finish is in zicht!

Mei is ook altijd de maand van de eerste aardbeien van de koude grond van Maria Teresa Ricci. En wat waren ze weer heerlijk! Supergroot en super zoet en sappig. We hebben er weer van genoten!

Ook kregen we in mei van Tripadvisor The Traveller’s Choice Award 2023 uitgereikt.

Tripadvisor schreef:
Travellers’ Choice (voorheen Certificaat van uitmuntendheid) erkent bedrijven die consistent geweldige service bieden.

U maakt deel uit van een exclusieve groep en behoort tot de top 10% van vermeldingen op Tripadvisor. 

Toch altijd weer iets om trots op te zijn!

En zo dient juni zich alweer aan. De weken vliegen voorbij. Wie nog een weekje Italië bij Casa Valle Erro wil komen vieren kan alleen nog terecht in september en oktober. Klik hier voor de mogelijkheden. En wie weet zien we elkaar op onze Casa in Piëmonte!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!